Brandweerforum

Algemeen => C2000/P2000 => Topic gestart door: Lanjo op 20 september 2011, 18:18:54

Titel: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Lanjo op 20 september 2011, 18:18:54
Hallo, ik heb per ongeluk een password getoetst in mijn pager. Hoe kan ik deze resetten of wie wil hem ( uiteraard tegen vergoeding) opnieuw programmeren

Bij voorbaat dank
Joop
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: verbeekrik op 20 september 2011, 18:51:25
Hoi Joop,

Heb je de batterij er al eens 5 seconden omgekeerd ingedaan? normaal reset de pager zichzelf dan ;)
Mocht dit niet lukken, en woon je in de buurt van Ommen (overijssel) ben je van harte welkom.
Wie weet werkt het met de programmeerset wel :)
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Lanjo op 20 september 2011, 20:31:09
De pager reset dan wel maar het password niet, ik woon in Nijverdal dus als U zegt dat u het wil proberen dan graag. Stuur maar effe een mail dan bel ik wel voor een afspraak. Lanjo2009@live.nl

Bij voorbaat dank
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: verbeekrik op 20 september 2011, 21:12:53
Hoi Lanjo,

Ik was vergeten te vragen wat voor versie je hebt?
Ik heb een usb programmeerset, waar de Jupiter Pro v8.6 en v9.1 mee te programmeren zijn :)
Mocht je een van deze versies hebben zal ik je een mail sturen.

Groeten Rik.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Lanjo op 20 september 2011, 21:37:50
Dan denk ik dat het niet lukt, achterop de pager staat AF-A25-V6.
Jammer maar helaas.
Bedankt voor de moeite

met vriendelijke groet
Joop
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: verbeekrik op 20 september 2011, 22:50:58
Nee helaas,

Daar kan ik je niet verder mee helpen :-\
Succes verder :)
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 22 september 2011, 08:07:39
Hallo, ik heb per ongeluk een password getoetst in mijn pager. Hoe kan ik deze resetten of wie wil hem ( uiteraard tegen vergoeding) opnieuw programmeren

Bij voorbaat dank
Joop
Is te overschrijven door hem aan de LPT programmer te hangen. Dan kun je aangeven dat er geen handmatig password is.
Even iemand in de buurt opzoeken.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Lanjo op 22 september 2011, 20:24:23
Ben druk aan het zoeken maar dat valt effe tegen....
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: verbeekrik op 22 september 2011, 21:51:33
Ben druk aan het zoeken maar dat valt effe tegen....
Eventjes een belletje doen naar kelder telecom in Ommen.
Die verkopen en programmeren ook pagers ;)
Ik weet bijna zeker dat ze ook wel wat met je V6 kunnen :)
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: dirk van duijn op 30 september 2011, 19:48:45
Ik heb ook een probleem,

Is er een mogelijkheid om de pager zonder programmeerset naar alle basisinstellingen te gaan?
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 01 oktober 2011, 18:10:33
Ik heb ook een probleem,

Is er een mogelijkheid om de pager zonder programmeerset naar alle basisinstellingen te gaan?
Nee, maar dat is ook onnodig.
Tenzij iemand met een programmeerset e.e.a. niet naar wens heeft ingesteld.
Wat is het probleem eigenlijk?
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: dirk van duijn op 03 oktober 2011, 16:55:28
Nee, maar dat is ook onnodig.
Tenzij iemand met een programmeerset e.e.a. niet naar wens heeft ingesteld.
Wat is het probleem eigenlijk?

Nou het is eigelijk zo,
iemand heeft mijn pager geprogrammeerd met programmeerset. Maar ik heb aangegeven dat ik capcode 10 t/m 16 op trilstand wil hebben. Maarka dat is niet echt naar wens dus wil ik naar alle basisinstellingen zodat ik bij de capcodes user-toontjes kan maken.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 04 oktober 2011, 11:30:36
Nou het is eigelijk zo,
iemand heeft mijn pager geprogrammeerd met programmeerset. Maar ik heb aangegeven dat ik capcode 10 t/m 16 op trilstand wil hebben. Maarka dat is niet echt naar wens dus wil ik naar alle basisinstellingen zodat ik bij de capcodes user-toontjes kan maken.
Dirk,
Kijk eens of je geluiden voor 10 t/m 16 op 00000000000 staat, ipv. letters.
Dit kan de oplossing zijn.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: dirk van duijn op 04 oktober 2011, 21:15:31
Dirk,
Kijk eens of je geluiden voor 10 t/m 16 op 00000000000 staat, ipv. letters.
Dit kan de oplossing zijn.
  nee daar staan streepjes
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 05 oktober 2011, 13:57:06
  nee daar staan streepjes
Dan moet je naar die "iemand" terug gaan om het te laten herstellen.
Hij heeft de geluidenop trillen gezet voor deze CAP's.
Ik zet ze dan op 0000000, dan kan de gebruiker dit altijd nog handmatig aanpassen.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: dirk van duijn op 05 oktober 2011, 17:03:20
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: verbeekrik op 05 oktober 2011, 18:31:36
batterij er eens een paar seconden verkeerd om in doen.
misschien werkt dat ook voor dit probleem :)
Er is wel kans dat je dan ook alle capcodes opnieuw moet programmeren!
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 05 oktober 2011, 21:52:59
batterij er eens een paar seconden verkeerd om in doen.
misschien werkt dat ook voor dit probleem :)
Er is wel kans dat je dan ook alle capcodes opnieuw moet programmeren!
Nee, dit werkt niet. Gewoon met een programmer even aanpassen.
Op de CD staat wel een standaard bestand met de basisinstellingen.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Martijn1977 op 06 oktober 2011, 18:03:50
Ik heb een ouwe Br802 van mij gevonden , nu heb ik deze via de prog set geprogrammeerd maar hij ontvangt helemaal niks en alle code's staan aan ( ik heb de vinkjes bij enabeld weg gehaald ) terwijl er wel meldingen binnen komen b.v ambulance

Hij heeft een hele dag aangestaan maar geen enkele melding ontvangen , op me andere kwamen ze wel gewoon binnen ( die leeft nog na een cursus zwemmen in me koffie alleen het achtergrond licht Hapert)
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 06 oktober 2011, 21:51:58
Ik heb een ouwe Br802 van mij gevonden , nu heb ik deze via de prog set geprogrammeerd maar hij ontvangt helemaal niks en alle code's staan aan ( ik heb de vinkjes bij enabeld weg gehaald ) terwijl er wel meldingen binnen komen b.v ambulance

Hij heeft een hele dag aangestaan maar geen enkele melding ontvangen , op me andere kwamen ze wel gewoon binnen ( die leeft nog na een cursus zwemmen in me koffie alleen het achtergrond licht Hapert)
Wanneer tijd en datum goed staan, heb je ontvangst. Anders niet.
Of code 5000 programmeren, gaat iedere 5 minuten.

Wanneer je geen ontvangst hebt, staat bijv. de freq. fout, of ontvanger type staat verkeerd (NPC of Nova).
Dit komt voor wanneer je de verkeerde software hebt gebruikt. Is allemaal herstelbaar.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Dennis Kempers op 06 oktober 2011, 22:07:15
Ik heb hetzelfde probleem met mijn oude BR802. Ik heb de datum en de tijd goed staan en als ik de batterij eruithaal krijg ik hem niet geprogrammeerd aan de pc. In de handleiding staat programmeren zonder batterij als instructie, alleen twijfel ik eraan of dat juist is. Iemand die mij verder kan helpen of hem opnieuw voor mij wilt programmeren?
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 06 oktober 2011, 22:23:56
Ik heb hetzelfde probleem met mijn oude BR802. Ik heb de datum en de tijd goed staan en als ik de batterij eruithaal krijg ik hem niet geprogrammeerd aan de pc. In de handleiding staat programmeren zonder batterij als instructie, alleen twijfel ik eraan of dat juist is. Iemand die mij verder kan helpen of hem opnieuw voor mij wilt programmeren?
Je hebt handmatig programmeerbare versies, en versies die alleen via de PC kunnen.
Wanneer je een PPS Mode in het display krijgt, heb je de verkeerde versie software. Ik heb 15 software versies op mijn programmeer PC staan.
Programmeren moet MET batterij, en de pager op uit.
Bij PPS Mode even batterij eruit, en er weer in doen, andere versie software proberen totdat het werkt.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: RozendalK9 op 22 november 2011, 19:47:56
Hallo,

Ik heb al gezocht op het forum maar ik kon geen antwoord vinden op mijn vraag.
Ik heb de tonen veranderd van mijn Jupiter Pro, alleen nu piept hij heel zacht. Ik heb al meerdere berichten gelezen over mensen die dit probleem ook hadden.
Maar nog niemand heeft echt antwoord gekregen, weet iemand mischien hoe het komt dat het geluid zachter is na het veranderen van de tonen?

Mart
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: tygerpower op 22 november 2011, 21:54:39
dat je geluid zachter is kan waarschijnlijk wat ik zelf vermoed met mijn jupiter pro dat je kleine letters hebt gebruikt ipv grote..

Bij kleine letters is de toon anders en zachter valt mij op.. want bij tonen die ik veranderd heb met grote letters is er niks aan de hand.

Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: RozendalK9 op 22 november 2011, 22:04:10
dat je geluid zachter is kan waarschijnlijk wat ik zelf vermoed met mijn jupiter pro dat je kleine letters hebt gebruikt ipv grote..

Bij kleine letters is de toon anders en zachter valt mij op.. want bij tonen die ik veranderd heb met grote letters is er niks aan de hand.

Ik heb ook grote letters gebruik, het probleem blijft.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Bram op 22 november 2011, 22:42:34
Ik heb ook grote letters gebruik, het probleem blijft.
de letter "a" piept het hardste geloof ik. Er zit dus ook nog een verschil in de letters, en wat kan meespelen. Is je batterij bijna op?
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 22 november 2011, 23:05:55
Hallo,

Ik heb al gezocht op het forum maar ik kon geen antwoord vinden op mijn vraag.
Ik heb de tonen veranderd van mijn Jupiter Pro, alleen nu piept hij heel zacht. Ik heb al meerdere berichten gelezen over mensen die dit probleem ook hadden.
Maar nog niemand heeft echt antwoord gekregen, weet iemand mischien hoe het komt dat het geluid zachter is na het veranderen van de tonen?

Mart
Ik programmeer hem voor klanten met fgfgfgfgfgfg voor de eigen woonplaats, dat is een lekkere harde.
Voor woordherkenning pak ik meestal efgefgefgefg, die is ook luid en duidelijk.
Grote letters zijn altijd zachter.
Wanneer je dit verandert, kan het inderdaad zachter lijken.
Na het programmeren kan hij zeker niet zachter piepen, dan moet je batterij op zijn.

Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: joost B op 24 november 2011, 18:54:44
Ik heb de nieuwe pieper gekregen, op alle capcode's bijna het zelfde geluid... Mooi balen is dat! Weet iemand buiten deze 2 geluiden nog meer fatsoenlijke geluiden?
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 24 november 2011, 22:57:50
Ik heb de nieuwe pieper gekregen, op alle capcode's bijna het zelfde geluid... Mooi balen is dat! Weet iemand buiten deze 2 geluiden nog meer fatsoenlijke geluiden?
Software van onze site downloaden, installeren, wachtwoord AC0601, foutmelding negeren.
Geluid ingeven, en je kunt het beluisteren op je  PC.
Wanneer het bevalt, overtypen in je semafoon (of een programmer kopen).
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: sander op 19 december 2011, 22:02:09
Is er iemand in de buurt van de regio Haaglanden die mij kan helpen met het programmeren van mijn pager? Heb een Jupiter pro 6.8 die een aantal fouten heeft. De software heb ik zelf al wel maar ik heb alleen een programmeerset nodig. Hopelijk kan iemand mij helpen.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: DWaasdorp op 21 december 2011, 18:36:13
Goeie dag,

ik heb een vraag over mijn jupiter pro pager V9.1.
namelijk als je een woord in de wordfilter zet en de pager staat op 5(enkele piep en verlichting) hoor hij dan af te gaan?
want dit gebeurt namelijk niet.. woord 1=Reanimatie en 2=reanimatie maar geen van bijde gaat werken bij een melding.
zojuist was er ook een melding:

A1 VIA ANTIQUA 25 NOORDWIJKERHOUT (NWT) Reanimatie 
   1523101 CPA Hollands-Midden  Katwijk Ambu 16-101 

maar hij ging niet af, heel irritant.
weet iemand hoe je dit kunt oplossen?
of zit ik misschien iets verkeerds te doen?
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 21 december 2011, 22:05:26
Goeie dag,

ik heb een vraag over mijn jupiter pro pager V9.1.
namelijk als je een woord in de wordfilter zet en de pager staat op 5(enkele piep en verlichting) hoor hij dan af te gaan?
want dit gebeurt namelijk niet.. woord 1=Reanimatie en 2=reanimatie maar geen van bijde gaat werken bij een melding.
zojuist was er ook een melding:

A1 VIA ANTIQUA 25 NOORDWIJKERHOUT (NWT) Reanimatie 
   1523101 CPA Hollands-Midden  Katwijk Ambu 16-101 

maar hij ging niet af, heel irritant.
weet iemand hoe je dit kunt oplossen?
of zit ik misschien iets verkeerds te doen?
Bij 1523101 "FIL" selecteren.
Zorgen dat de woordfilters geluiden hebben.

Met PC-programmer "filter match as priority" aanvinken. Ik denk dat hier het probleem zit.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: DWaasdorp op 21 december 2011, 23:37:20
Bij 1523101 "FIL" selecteren.

je hebt helemaal gelijk nou je het zegt :o
 dat ik dat kon vergeten, dom!.. ::)
haha, bedank iniedergeval ;)
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 22 december 2011, 07:53:35
Bij 1523101 "FIL" selecteren.

je hebt helemaal gelijk nou je het zegt :o
 dat ik dat kon vergeten, dom!.. ::)
haha, bedank iniedergeval ;)

Haha, gevalletje RTMF (read the manual first) is dat.
Je kunt er ook even code 0005000 inzetten met filterwoord test. Die komt iedere 5 a 6 minuten mee. Dan moet het ook werken.
Succes.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Kasper op 11 mei 2012, 21:44:16
Ik zit ook met een probleem. Ik probeer mijn Jupiter Pro v9.1 opnieuw in te stellen op basis van de handleiding maar als ik de batterij er uit haal en vervolgens weer terugduw (met knop 3 ingedrukt) krijg ik enkel gekke letters/cijfers te zien met een 3 tonige piep die zich blijft herhalen. Wie o wie weet wat er aan de hand is!?

Of wie heeft er nog een leuke 2e hands pieper over om als proefpieper te gebruiken naast mijn "werk" pieper  ::)!?
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Michael Rutten op 10 oktober 2013, 19:59:38
Wie kan mij helpen, ik heb de jupiter pro maar wil er namen in hebben in geprogrammeerd hebben en bijv. welkom etc., wie kan mij helpen.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 11 oktober 2013, 13:40:14
Wie kan mij helpen, ik heb de jupiter pro maar wil er namen in hebben in geprogrammeerd hebben en bijv. welkom etc., wie kan mij helpen.
Wanneer je een woonplaats in je profiel zet, kunnen mensen die uit de buurt komen eventueel reageren.
Het programmeren van wat jij wil stelt niet veel voor, dat is zo gepiept ;-)
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Sweetydarlin op 12 oktober 2013, 09:41:34
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: brandpreventje op 12 oktober 2013, 11:15:23
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Sweetydarlin op 12 oktober 2013, 12:28:39
Hoi Angela,

Ik vind het programmeren ook ingewikkeld. Volgens mij moet je alle capcodes "uit" zetten behalve die van je plaatselijke brandweer. Dat kan je met vinkjes doen. Dan reageert je pieper alleen op die capcodes die je aan hebt staan.

Maar als ik die uitzet dan krijg ik daar toch ook geen melding van als mijn filterwoord er in voorkomt?
(Ik programmeer met de hand trouwens, werk op Mac dus z'n dingetje heeft weinig zin)
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: G.Mans op 12 oktober 2013, 15:15:25
@Micheal Rutten je mag langs komen bij me. Ik kan je alles uitleggen en programmeren.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: brandpreventje op 12 oktober 2013, 16:16:12
Oh met de hand programmeren weet ik niets van. Succes.....


Maar als ik die uitzet dan krijg ik daar toch ook geen melding van als mijn filterwoord er in voorkomt?
(Ik programmeer met de hand trouwens, werk op Mac dus z'n dingetje heeft weinig zin)
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 21 oktober 2013, 15:39:58
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: Freddy op 26 september 2014, 19:45:04
Hoi Allemaal

Doe het maar even hier, ook ik heb een probleem met de pager Jupiter v8.6Agp.
Namelijk kan ik hem niet meer handmatig programmeren.
Als ik de batterij eruit haal en de middelste knop indruk en dan de batterij er in doe begint hij te knipperern op het scherm.
En geeft hij verlaat menu.
Heb ook een harde reset geprobeerd maar ook dat is niet gelukt
Wie kan mij helpen in de buurt van Vroomshoop

Alvast bedankt freddy  :)
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 29 september 2014, 15:01:11
Ik adviseer de standaard TBL erin te laten zetten.
Vermoedelijk is er ergens een bitje omgevallen, of het handmatig programmeren uitgeschakeld.
Een nieuwe installatie zou dit kunnen verhelpen.

Ik wil ook wel voor je kijken, maar dan zit je 2x met verzendkosten.
Iemand uit de buurt is dan eenvoudiger.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: ikke1974 op 21 oktober 2015, 23:45:37
een oude topic,
maar wilde toch vragen of iemand kan helpen met het programmeren van een jupiter pro v7.1
heb deze overgenomen van iemand maar wil er nieuwe codes in hebben.
heb er keurig een programmeerkastje bij maar is met een soort scartkabel en heb allen een laptop tevens aan het kijken geweest  van het software programma maar dit is ook abracadabra voor mij.
deze pager is voor mijn dochter die bij de jeugd zit en heeft deze in eerste instantie van mij gekregen om te zien of ze er zuinig op is.
wie o wie kan mij helpen?woon in omgeving deventer.
Titel: Re: Jupiter pro programmeren
Bericht door: SemafoonWinkel op 02 november 2015, 12:24:25
Deze is nog van voor het USB tijdperk. Je PC dient ook over zo'n aansluiting te beschikken.
Is nog een beetje uit het W98/WXP tijdperk zeg maar.

Even kijken of je iemand in de buurt hebt.
Ik kan het ook wel voor je doen, maar dan heb je paar euro verzendkosten en je bent hem een paar dagen kwijt.
Bij belangstelling email aan info at semafoonwinkel punt nl