Brandweerforum

Nieuws => Actueel => Topic gestart door: Brandweerforum op 19 december 2005, 20:58:23

Titel: BOARDHANDLEIDING
Bericht door: Brandweerforum op 19 december 2005, 20:58:23
Titel: Voertuiglijsten
Bericht door: Firefighter Robert op 16 juni 2009, 20:14:53
visitors can't see pics , please register or login


Beste forumleden,

Wij willen als Team Brandweerforum proberen de berichtgevingen over incidenten zo overzichtelijk en compleet mogelijk te houden. Daarom hebben we de volgende richtlijnen ingevoerd die we gaan hanteren bij de voertuiglijsten die door forumleden bij (grote) incidenten worden gemaakt. Dit ten einde de voertuiglijsten ordelijk en overzichtelijk te houden. Gebruik de benamingen uit het voorbeeld, houd ook de volgorde van de lijst aan.

(Tank)Autospuit
Roepnummer  TS/AS  Plaatsnaam

Redvoertuig
Roepnummer AL/HW  Plaatsnaam

Hulpverlening voertuig
Roepnummer HV1/HV2  Plaatsnaam

Haakarmvoertuigen
Roepnummer HA  Plaatsnaam

Haakarmbakken/aanhangers
Roepnummer Soort haakarmbak  Plaatsnaam

Dienstvoertuigen/Dienstbussen
Roepnummer Soort voertuig  Plaatsnaam

Overige voertuigen
Roepnummer Soort voertuig  Plaatsnaam

Graag bij het maken van een voertuiglijst gebruik maken van deze lay-out.

Met vriendelijke groet
Team Brandweerforum
Titel: Re: BOARDRHANDLEIDING
Bericht door: Peter op 29 mei 2010, 12:53:47
Beste leden,
de laatste tijd zien we met toenemende mate, dat er berichten (P2000-berichten) worden geplaatst die een tijdje eerder al geplaatst waren. Of dat er voor een middel-incident zonder foto,s en/of persberichten al meteen een topic wordt gestart, zelfs al staan die incidenten al in het P2000-topic vermeld.
Omgekeerd gebeurt het ook, dat er al een poos een topic is over een bepaald incident en er alsnog weer een topic wordt gestart in het board actueel, of in een regioboard.


Neem even de moeite om te kijken of het bericht wat je wilt plaatsen, niet toevallig al door een ander is geplaatst. Zoja, dan is plaatsing van dat bericht dus overbodig geworden. Het Team Brandweerforum zorgt er echt wel voor dat als een middel-incident uitgroeit tot een groot incident,dat die berichten in het P2000-topic tot een topic worden gesmeed. En ook dan geld, wie het eerst komt, zal het eerste malen.

Denk er even allemaal aan, het scheelt voor het Team Brandweerforum een hoop modereerwerk. Zeker als het erg druk is helpen jullie ons hier ontzettend mee!

Team Brandweerforum.