Brandweerforum

Regionaal => Veiligheidsregio 02: Fryslan (VRF) => Topic gestart door: MiKo op 16 november 2008, 16:56:29

Titel: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: MiKo op 16 november 2008, 16:56:29
Plaats hier in dit topic korte (media-) berichten uit de regio Friesland.

Geen p2000 meldingen, maar uitsluitend persberichten!
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: jurjen op 25 november 2008, 16:40:56
Man overleeft brand in slaapkamer

Drachten - Een 57-jarige man overleefde dinsdagochtend een brand in zijn slaapkamer. Hierbij moest de brandweer te pas komen, die de man naar beneden heeft gehaald. De 56-jarige vrouw van de man was beneden, en kon door de hevige rookontwikkeling niet naar boven komen. De man is met ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Blikop112.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: fotojbz op 17 maart 2009, 22:40:42
Man overlijdt in lege giertank
Uitgegeven: 17 maart 2009 11:25
Laatst gewijzigd: 17 maart 2009 14:56

WARNS - Een 23-jarige man uit het Friese dorpje Warns is maandagavond overleden, nadat hij in een lege giertank was geklommen.
 
Dat meldt de politie dinsdag. De 47-jarige vader raakte buiten bewustzijn toen hij zijn zoon probeerde te redden. De vader overleefde het ongeval wel.

De jongen ontdekte een kapotte klep in de giertank tijdens het bemesten van zijn land en wilde de klep repareren.

Toen hij in de tank klom raakte hij vrijwel direct bewusteloos. De vader klom ook in de tank om zijn zoon daaruit te halen en raakte ook bewusteloos.

Een buurman heeft de vader, met behulp van de brandweer, met een haak uit de tank getrokken.

http://www.nu.nl/algemeen/1933902/man-overlijdt-in-lege-giertank.html

Oja...ze hebben m'n foto van de bosbrandoefening erbij gezet als plaatje, toch nog ergens goed voor... :)
Voor de rest natuurlijk een treurig verhaal, gebeurt niet vaak meer, maar de gevaren van ammoniak worden kennelijk soms nog wel eens onderschat :-\
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: jurjen op 16 juli 2009, 12:01:05
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: jurjen op 16 augustus 2009, 23:53:13
Vijf auto's in Drachten door brand verwoest

Drachten -
De politie onderzoekt de branden in vijf geparkeerde auto's in de Eibertsbek. In de nacht van zaterdag op zondag kregen surveillerende agenten een melding van een autobrand. Eenmaal ter plaatse bleken er meerdere auto's in brand te staan.

De agenten probeerden nog met een aantal poederblussers het vuur te blussen. Dit slaagde echter niet. De brandweer was snel ter plaatse en nam de bluswerkzaamheden over. De vijf auto's liepen grote schade op. De technische recherche stelt een nader onderzoek in. De eigenaren moeten nog aangifte doen.

De politie onderzoekt ook de brand in een container in de hal van een flat aan de Melkkelder. In de nacht zaterdag op zondag werd vermoedelijk brand gesticht in de container. De brandweer kwam ter plaatse en doofde de vlammen. Namens de woningbouwstichting moet nog aangifte worden gedaan.

Blikop112.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: SvenV op 16 oktober 2009, 19:18:14
Brandweer rukt uit voor vergeten handrem.(Foto)

Drachten - Vrijdagmiddag werdt even na drie uur de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water. De hulpdiensten moesten even zoeken voordat men de auto gevonden had. Nadat men de plaats gevonden had, bleek er inderdaad een auto in het water te liggen, alleen de inzittenden waren er niet.

Het bleek gelukkig mee te vallen. Een uur eerder was de eigenaar van de auto vergeten de auto op de handrem te zetten, waardoor de auto van een oprit afrolde en zo het water in reed.

Foto Marc Stijger

http://www.flitsnieuws.nl (http://www.flitsnieuws.nl)
visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: SvenV op 31 oktober 2009, 16:26:36
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: SvenV op 02 november 2009, 15:27:37
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: SvenV op 04 november 2009, 14:36:42
Kleine binnenbrand in woning Joure.

Joure - In een woning aan de Dr. G. A. Wumkesstraat in Joure heeft woensdagmiddag een kleine brand gewoed. De brand ontstond een een stapel kranten, welke op de vloer lagen. De oorzaak van de brand is niet bekend en wordt onderzocht door de politie.

De brandweer van Joure die met 2 bluswagens naar het adres kwam had de brand snel onder controle. De woning liep lichte brandschade op aan het laminaat, waar de kranten oplagen.
http://www.flitsnieuws.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: SvenV op 04 november 2009, 15:20:56
Veel schade in woning door brand in stekkerdoos

HALLUM - Woensdagmiddag is in een woning aan de Memerdastate in Hallum grote schade ontstaan door een korte, maar felle brand. De bewoners waren ten tijde van de brand niet thuis. De overbuurman bemerkte op, dat er rook onder de dakpannen vandaan kwam. Hierop alarmeerde hij de brandweer.

De brandweer van Hallum was snel ter plaatse maar had moeite met het betreden van de afgesloten woning. Uiteindelijk kon een brandweerman via een nog openstaand raampje in de woning komen. Een boekenkast bleek volledig in brand te staan. Door kordaat optreden van de brandweer bleef de woning gespaard. Wel was er veel rook en waterschade.

Vermoedelijk was het vuur ontstaan door kortsluiting in een stekkerdoos welke naast de kast lag. De blusgroep van Ferwerd kwam ook nog ter plaatse maar behoefde geen assistentie meer te verlenen.
http://www.radionof.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Peter op 08 november 2009, 11:23:26
Training voor Friese brandweer op moderne auto's

Friese brandweermensen krijgen een training over het veilig omgaan met veiligheidstechnieken in moderne auto's. Het doel van deze training is om kennis en inzicht te krijgen om veiliger en sneller te kunnen werken bij een hulpverleningsinzet. Tijdens een hulpverleningsinzet krijgt de brandweer de laatste jaren te maken met veiligheidstechnieken die de auto-industrie heeft doorgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn het automatisch afremmen, kreukelzones, verstevigde kooiconstructies en airbags. De training bestaat uit een theoriegedeelte en een demonstratie.

Totaal worden over 3 zaterdagen zo'n 130 brandweermensen over alle Friese brandweerkorpsen getraind. Ook 25 ambulancemedewerkers zijn aanwezig, bij een hulpverleningsinzet wordt hiermee nauw samengewerkt.

De brandweer oefent meestal op gedateerde sloopauto's waarbij de veiligheidstechnieken verouderd zijn. Deze training speelt in op de situatie die brandweermensen tijdens een incident tegenkomen.

De drie moderne voertuigen die gebruikt worden in de demonstratie worden beschikbaar gesteld door een verzekeraar.

Brandweer.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: SvenV op 08 november 2009, 15:31:59
Speeltoestel school in brand Oppenhuizen.

Oppenhuizen: De politie onderzoekt het in brand steken van een speeltoestel bij een school aan de P. Walmastrjitte. Surveillerende agenten kregen zaterdagmiddag een melding dat er bij de school een brand zou zijn. Aanrijdenden zagen de agenten al grote zwarte rookwolken boven het dorp.

Op het schoolplein stond een speeltoestel in de brand. De brandweer kwam ter plaatse en bluste het vuur. Namens de school moet nog aangifte worden gedaan.
http://www.flitsnieuws.nl (http://www.flitsnieuws.nl/nieuws/index.php?content=detail&id=7429)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: tijgernest op 18 december 2009, 01:05:06
Kippen vast door ingezakt dak
URETERP- Het dak van een kippenbedrijf in Ureterp (Friesland) is donderdag bezweken onder de sneeuw. Door het inzakken zitten achtduizend kippen vast. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn de kippen ongedeerd.
Een bedrijf is bezig met het sneeuwvrij maken van het dak. ,,Het is nu niet vertrouwd om naar binnen te gaan'', aldus de woordvoerder. Als het dak is ontdaan van de sneeuw probeert de brandweer de kippen te bevrijden. (ANP)
17/12/09 13u04
http://www.ad.nl/ad/nl/1008/Planet-Watch/article/detail/451413/2009/12/17/Kippen-vast-door-ingezakt-dak.dhtml

Knap van de brandweer om te zeggen dat de kippen ingedeerd zijn als het niet vertrouwd is om naar binnen te gaan. Dat kun je alleen maar zeggen wanneer het dak blijkbaar niet tot op de grond is ingezakt - of de brandweer voorspellende gaven heeft.
Intussen is er toch zeker wel nadere info bekend?
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: tijgernest op 18 december 2009, 01:12:38
Dak van kippenschuur ingestort
donderdag 17 december 2009
Ureterp

Door de hevige sneeuwval van woensdagnacht is het dak bezweken van de kippenschuur van Pluimveebedrijf Jongsma aan de Lipomwyk in Ureterp. Op het moment van instorten zaten in de schuur zo'n 8000 kippen.
De brandweer van Ureterp is ter plaatse gekomen om de sneeuw van het dak te halen zodat het dak niet verder in elkaar gaat storten. De schade loopt waarschijnlijk in de tienduizenden euro's. Voor zover bekend hebben alle kippen de klap overleefd.
http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/27340/Dak_van_kippenschuur_ingestort.html
(met foto vanuit de stal)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: tijgernest op 18 december 2009, 01:16:14
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: tijgernest op 18 december 2009, 01:18:53
Evacuatie Ureterper sneeuwslachtoffers
LC | Gepubliceerd op 17 december 2009, 15:43

URETERP -  Het pluimveebedrijf van Jan Eelke en Berdien Jongsma in Ureterp gaat voorlopig dicht.
Hun kippen moeten verder leggen op een bedrijf in Drenthe. Evacuatie is nodig, omdat het dak van de stal donderdagochtend instortte door hevige sneeuwval.
http://www.leeuwardercourant.nl/nieuws/regio/article5570661.ece/Evacuatie-Ureterper-sneeuwslachtoffers

Gelukkig verhuisd naar een warmer stekkie !
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: tijgernest op 02 januari 2010, 23:51:36
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Peter op 03 januari 2010, 12:18:04
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: jurjen op 28 maart 2010, 22:33:03
Brandweermannen pakken vernielers

Brandweerlieden uit Sneek hebben zaterdagnacht twee zestienjarige Snekers in de kraag gevat. De knapen hadden ruiten van een school aan de Malta in de stad ingegooid.

De spuitgasten betrapten de jongens op heterdaad om half vier 's nachts. De mannen kwamen na een uitruk terug op de kazerne en hoorden glasgerinkel.
Ze ontdekten dat de twee tieners de ramen van de school tegenover het brandweerhonk kapot hadden gemaakt.

De jongens probeerden te ontkomen door er op hun scooter vandoor te gaan, maar werden door brandweerlieden vastgegrepen. Ze zijn overdragen aan de politie die ze in de cel heeft gezet.

Tekst: Leeuwardercourant.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: MHuisman op 29 maart 2010, 15:36:59
Brandweermannen pakken vernielers

Brandweerlieden uit Sneek hebben zaterdagnacht twee zestienjarige Snekers in de kraag gevat. De knapen hadden ruiten van een school aan de Malta in de stad ingegooid.

De spuitgasten betrapten de jongens op heterdaad om half vier 's nachts. De mannen kwamen na een uitruk terug op de kazerne en hoorden glasgerinkel.
Ze ontdekten dat de twee tieners de ramen van de school tegenover het brandweerhonk kapot hadden gemaakt.

De jongens probeerden te ontkomen door er op hun scooter vandoor te gaan, maar werden door brandweerlieden vastgegrepen. Ze zijn overdragen aan de politie die ze in de cel heeft gezet.

Tekst: Leeuwardercourant.nl


En zo hoort het ;D
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Famke op 30 maart 2010, 01:19:00
Opnieuw buitenbrand Drachten
Marc Stijger
29-03-2010 19:31
DRACHTEN - Om 18:11 uur werd opnieuw de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand. Dit keer op de Waldwei ter hoogte van de rugbyclub.

Twee jongens hadden de berm in brand gestoken waarna er een groot stuk riet in brand vloog. De brandweer van Drachten heeft de brand met schuim geblust.

De politie en rijkswaterstaat hebben in verband met de bluswerkzaamheden een baan van de Waldwei tijdelijk afgesloten.


Bron en foto's: http://www.112fryslan.nl/2?&action=show&newsid=4819


======================================================================================


Ik heb meteen hier een vraag over.
Waarom is hier geblust met schuim en niet gewoon met water?
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Jelmer op 15 april 2010, 13:30:00
Omdat de TS1 van Drachten is voorzien van het One-seven systeem is waarschijnlijk deze keuze gemaakt. In dat geval pakt een straal schuim even snel als een straal hoge druk (met water).
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Famke op 15 april 2010, 16:52:40
wat is een one sevensysteem? Sorry maar ik ben een leek op het gebied van brandweer.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: SiebJr op 16 april 2010, 09:23:53
Famke,

Kijk even in dit topic:

http://www.hetbrandweerforum.nl/index.php?topic=16857.msg268257#msg268257

Hier werden ook vragen zoals die van jou gesteld.

Siebjr
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Famke op 16 april 2010, 09:26:49
oke dank je.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: jurjen op 02 juni 2010, 10:28:06
Brandweer Leeuwarden druk met 'aangestoken' brandjes

Leeuwarden -
De brandweer van Leeuwarden heeft in de nacht van maandag op disndag haar handen vol gehad aan het blussen van brandjes.

Rond 21.15 uur kwam de eerste melding binnen van een brand in een heg aan de Eigen brood bovenal. Bij aankomst van de brandweer hadden buurtbewoners de brand al geblust.

Omstreeks 01.20 uur rukte de brandweer opnieuw uit voor een brand in een bult afvalhout dat lag op een veldje aan de M.H Trompstraat. De brandweer kon de brand snel blussen. Enkele uren later in de nacht, rond 04.10 uur, werd een brand ontdekt in een garagebox op de Eikenstraat. In de box staan containers waar bewoners hun afval kunnen deponeren. Ook hier was de brandweer snel ter plaatse om te blussen. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het mogelijkheid om brandstichting. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Tekst: Blikop112.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: tijgernest op 11 juli 2010, 23:06:35
Man loopt brandwonden op bij redden dieren  
zondag, 11 juli 2010 

Een inwoner van Menaldum is zaterdagnacht gewond geraakt toen hij na een blikseminslag zijn dieren wilde redden. Door het onweer ontstond brand in het schuurtje naast zijn woning aan de Ryksstrjitwei.
De man rende de schuur binnen, redde zijn dieren en liep daarbij brandwonden op. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De politie assisteerde de brandweer bij het bluswerk.
http://www.leeuwarden.nu/nieuws/nieuwsoverzicht-2010/14157.html

Een man naar mijn hart !!! Een mens met liefde voor zijn dieren zal zijn uiterste best doen om ze te redden.

Volgens het bericht zou de man zijn dieren ook daadwerkelijk hebben gered. Weet iemand hoeveel dieren en wat dit voor dieren betrof?
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Bulletje op 28 juli 2010, 09:11:13
00:10:58 28-07-2010 Prio 1 Schip in brand DE COMPAGNONS HOEVE VAART NOORDZIJDE 104 APPE Inzet TSAPPELS
  Adres: Vaart Noordzijde 104, Appelscha

0300055  Friesland Monitorcode Brandweer Friesland
0303064  Friesland OVD IBOW (Oost- en Weststellingwerf)
0303568  Friesland Ooststellingwerf Appelscha (Blusgroep)
0303597  Friesland Ooststellingwerf Oosterwolde (Commandant)

Explosie op plezierjacht in Appelscha

Geplaatst door Redactie op woensdag 28 juli 2010 08:48
Appelscha - In de nacht van dinsdag op woensdag werd Appelscha opgeschikt door een harde knal.

Aan de Vaart Noordzijde zou een schip in brand staan. Bij aankomst van de brandweer van Appelscha bleek het schip niet in brand te staan. Op het schip wat aan de kade vast lag had een explosie plaatsgevonden.

Het echtpaar lag in de punt van het schip te slapen toen ze werden gewekt door een harde knal. Toen ze van boord stapte zagen ze de ravage. Bijna alle ramen van de boot waren gesprongen. Ook enkele ramen van een woning tegenover het schip was door de harde knal vernield. De brandweer heeft de boot gecontroleerd met een warmtebeeldcamera en explosie meter om er zeker van te zijn dat er geen gevaar meer was of kon ontstaan. Ook werden twee gasflessen van boord gehaald.

De explosie is vermoedelijk ontstaan door een lekkage bij een gas koelkast. De bewoners hebben veel geluk gehad, zij hebben bij de explosie geen verwondingen opgelopen en kwamen met de schrik vrij. Voor de man en vrouw is door de politie in de omgeving opvang geregeld.

Bron: blikop112.nl
Foto's: R.Koene

visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Dennis Kempers op 03 december 2010, 11:35:37
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Studebakerveendam op 14 januari 2011, 10:02:13
Automobilist rijdt van Afsluitdijk

KORNWERDERZAND -  Een nog onbekende automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag door een ongeval om het leven gekomen. De bestuurder was bij de sluizen van de Afsluitdijk ter hoogte van Kornwerderzand (Friesland) het water in gereden. Dat heeft de politie gemeld.


De automobilist reed met zeer hoge snelheid door de slagbomen, die waren gesloten omdat de brug openstond. De auto dook vervolgens in het water, zo'n vijf meter lager.

Mogelijk heeft de bestuurder de slagbomen over het hoofd gezien vanwege de mist, aldus de politie. Duikers hebben het water rond de auto doorzocht naar mogelijk meer slachtoffers, maar hebben niemand aangetroffen. Volgens de politiewoordvoerder was de bestuurder de enige inzittende aangezien alle deuren van de auto gesloten waren. De rijksweg A7 in de richting van Noord-Holland was enige tijd afgesloten.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8732852/__Bizar_ongeval_Afsluitdijk__.html?p=5,2
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Famke op 17 januari 2011, 15:06:27
Automobilist rijdt van Afsluitdijk

KORNWERDERZAND -  Een nog onbekende automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag door een ongeval om het leven gekomen. De bestuurder was bij de sluizen van de Afsluitdijk ter hoogte van Kornwerderzand (Friesland) het water in gereden. Dat heeft de politie gemeld.


De automobilist reed met zeer hoge snelheid door de slagbomen, die waren gesloten omdat de brug openstond. De auto dook vervolgens in het water, zo'n vijf meter lager.

Mogelijk heeft de bestuurder de slagbomen over het hoofd gezien vanwege de mist, aldus de politie. Duikers hebben het water rond de auto doorzocht naar mogelijk meer slachtoffers, maar hebben niemand aangetroffen. Volgens de politiewoordvoerder was de bestuurder de enige inzittende aangezien alle deuren van de auto gesloten waren. De rijksweg A7 in de richting van Noord-Holland was enige tijd afgesloten.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8732852/__Bizar_ongeval_Afsluitdijk__.html?p=5,2


Hier een uitgebreidere nieuwsbericht hierover inclusief foto's: http://www.112fryslan.nl/Home?&action=show&newsid=6051
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: AVN op 30 januari 2011, 13:00:29
12:37:46 29-01-11  GROUP-1  P 1 Voertuig te water OLDE BORCHWEG MZYL Inzet TSGRYPSK 024311 024310
                   0303061  BRW Veiligheidsregio Friesland (OvD Noord - Oost)
                   0303100  BRW Veiligheidsregio Friesland (IOvD Noord - Oost)
                   0303195  BRW Dantumadeel (Damwoude) (Duikers)
                   0303205  BRW Dantumadeel (Zwaagwesteinde) (Duikers)

12:39:54 29-01-11  GROUP-1  Pr 1 WO Voertuig OLDE BORCHWEG 65 MUNNEKEZIJ 1333 1810 1871 AP:
                   0400278  BRW Groningen (Sontweg) (HV-1 1871 + Boot)
                   0400280  BRW Groningen (Sontweg) (WO 1810)
                   0400362  BRW Groningen (Sontweg) (Duikalarm)
                   0400363  BRW Groningen (Sontweg) (Brandalarm)
                   0400389  BRW Groningen (Sontweg) (Kazernetechniek)
                   0401731  BRW Zuidhorn (Grijpskerk) (TS 1333)
                   0401758  BRW Zuidhorn (Grijpskerk) (Kazernealarm)
                   0401759  BRW Zuidhorn (Grijpskerk) (Techniek)

12:37:46 29-01-11  GROUP-1  P 1 Voertuig te water OLDE BORCHWEG MZYL Inzet TSGRYPSK 024311 024310
                   0320908  MKA Veiligheidsregio Friesland (OvD-G Noord)

12:48:22 29-01-11  -ALPHA-  A1 OLDE BORCHWEG MUNNEKEZIJL
                   0320593  Ambu 02-126 (Drachten)

Tractor trekt drenkelingen op het droge
MUNNEKEZIJL - Twee getuigen van een ongeval in het Groningse Munnekezijl hebben het leven van een vrouw en haar 11-jarige dochter weten te redden door de auto van het tweetal met een tractor op het droge te trekken.

De twee mannen die het ongeval zagen gebeuren ondernamen actie nog voordat de hulpdiensten arriveerden, meldde de politie.

De 45-jarige bestuurster was met haar auto in een bocht door onbekende oorzaak in een slip geraakt waardoor deze op de kop in een sloot terecht kwam.

Doordat de twee toevallig passerende dorpsbewoners de auto meteen met een sleepkabel op het droge trokken, konden de hulpverleners even later direct hulp verlenen.

Het 11-jarige meisje en haar moeder zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De toestand van het meisje was op dat moment kritiek. De moeder had last van onderkoelingsverschijnselen. (ANP)

Bron : ad.nl (http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/565686/2011/01/30/Tractor-trekt-drenkelingen-op-het-droge.dhtml)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Studebakerveendam op 30 januari 2011, 13:47:57
Citaat
Tractor trekt drenkelingen op het droge

zie ook :  http://www.hetbrandweerforum.nl/index.php?topic=17129.30
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: AVN op 05 februari 2011, 23:55:38
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: HJ94 op 19 februari 2011, 19:01:53
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: HJ94 op 01 maart 2011, 15:46:10
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: MarcelBeug op 19 maart 2011, 19:21:42
Hulpdiensten uitgerukt om speelgoed
Een kindje heeft voor heel wat opschudding veroorzaakt in het Friese plaatsje Grou. Het kind zat met zijn hoofd vast aan een speelgoedtractor terwijl hulpdiensten dachten dat het bekneld zat tussen een echte tractor.

Op de melding kwamen politie, brandweer, een ambulance en een traumahelikopter af. Eenmaal bij de boerderij zagen agenten kinderen spelen en geen tractor staan.

Binnengekomen ontdekten agenten het kindje met het speelgoed op zijn hoofd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht waar het losgemaakt is.

Bron: RTL Nieuws (http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/opmerkelijk/)/components/actueel/rtlnieuws/2011/03_maart/19/opmerkelijk/hulpdiensten-uitgerukt-om-speelgoed.xml)17:17:58 18-03-11 Melding : P 1 Aanr.beknelling LEECHLAN 24 GROU Inzet 026331 026171
    Regio : [FRI] Regio 2 - Friesland
    Urgentie : [HOOG]
    Eenheden : [0320908] Officier van Dienst Geneeskundig Noord Friesland
      : [0303424] Kazernealarm Leeuwarden-Hoofdpost
      : [0303163] Blusgroep-2 Grou
      : [0303162] Blusgroep-1 Grou
      : [0303164] Chauffeurs Haakarmvoertuig Grou
      : [0303161] Bevelvoerders Grou
      : [0303160] Commandant Grou
      : [0300055] Monitorcode Brandweer Friesland
      : [0303063] Officier van Dienst Midden Friesland
 
17:16:37 18-03-11 Melding : A1 LEECHLAN GROU
    Regio : [FRI] Regio 2 - Friesland
    Urgentie : [HOOG]
    Eenheden : [0320502] Ambulance-02-113 Leeuwarden
 
17:13:57 18-03-11 Melding : A1 LEECHLAN GROU
    Regio : [FRI] Regio 2 - Friesland
    Urgentie : [HOOG]
    Eenheden : [0320345] Rapid Responder-02-345 Leeuwarden
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: goud3634 op 25 maart 2011, 13:13:12
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: berg op 04 april 2011, 16:43:04
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Peter op 04 april 2011, 16:55:16
En dit bericht van de VBV sluit daar naadloos op aan.

Vrijwilligers Fryslan positief over Opstelten

 
31 Maart 2011

Op 30 maart jl. werd Minister Opstelten ontvangen in de Brandweerkazerne te Grou voor een werkbezoek aan de Brandweer Vrijwilligers te Friesland. Er waren 12 Brandweer Vrijwilligers uit Fryslan uitgenodigd plus de voorzitter en secretaris van VBV Friesland.


Het werd een bijzonder positieve ervaring voor de vrijwilligers, de minister voerde een open gesprek, rechttoe rechtaan, en vragen werden uitgebreid behandeld. De vragen die gesteld werden gingen over onderwerpen zoals:

Het rapport Mans, en de daarin genoemde kosten voor vrijwilligers (met 18 miljoen toegenomen in afgelopen jaren) en de toegenomen kosten voor de overhead (117 miljoen). Waarom dan toch gaan bezuinigen op de werkvloer terwijl er in de overhead meer te besparen lijkt?
De kans op sluiting van kazerne's in Friesland, iedere regio (of cluster) hanteert op dit moment haar eigen dekkingsplan, is het niet verstandiger dat de Minister een landelijke dekkingsplan oplegt, zodat alles gelijk getrokken wordt?
Tot slot is er bij de Minister op aangedrongen om bij de vorming van de Veiligheidsregio vooral de zeggenschap en invloed van Brandweer Vrijwilligers tijdens dit proces (en daarna) goed te waarborgen.

Als Brandweer Vrijwilligers kunnen we terugkijken op een korte, maar waardevolle ontmoeting met de minister Opstelten. Het doet ons goed dat de Minister zich persoonlijk op de hoogte laat stellen over onderwerpen die spelen in deze provincie en zijn waardering heeft gesproken over de taak waar de Brandweer Vrijwilligers 24 uur per dag paraat voor staan: bij nacht en ontij!

De Fyslanse VBV.
 

 

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Peter op 10 april 2011, 11:14:04
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Firefighter op 18 april 2011, 20:01:09
Man verdrinkt bij bedrijfsongeval
Laatst gewijzigd:   18 april 2011 18:33

Een nog onbekende man is maandag verdronken in de Harlinger Industriehaven,
nadat hij met een soort glazenwassersbak van de kade was gevallen. Dat meldt de Friese politie.

De man was met een collega op hoogte voor een watersportbedrijf aan het werk.
Toen de werkbak op de kade was gezet, stapte een collega eruit. De bak raakte daarna uit balans.
De man viel vervolgens met bak en al in het water. Het slachtoffer kon niet meer wegkomen.
Duikers van de brandweer hebben de man uit het water gehaald, maar konden hem niet meer redden.

visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login14:09:25 18-04-11   -ALPHA-   SPOED BRANDWEER STAD UIT
0302220   BRW Leeuwarden (Harinxmabrug)

14:06:56 18-04-11   -ALPHA-   BRANDWEER MET SPOED

0302225   BRW Leeuwarden (Verlaatbrug)

14:03:25 18-04-11   GROUP-1   P 1 Drenkeling ICON YACHTS BV LANGE LIJNBAAN 11 HARL Inzet 024631 024610 026110
0302390   BRW Harlingen (Groepscode Bruggen)
0303062   BRW Veiligheidsregio Friesland (OvD Noord - West)
0303063   BRW Veiligheidsregio Friesland (OvD Midden)
0303321   BRW Harlingen (Bevelvoerder ploeg 1)
0303322   BRW Harlingen (Blusploeg 1)
0303323   BRW Harlingen (Blusploeg 2)
0303324   BRW Harlingen (Bevelvoerder ploeg 2)
0303327   BRW Harlingen (Duikers)
0303328   BRW Harlingen (Chauffeursploeg 1)
0303329   BRW Harlingen (Chauffeursploeg 2)
0303330   BRW Harlingen (Commando)
0303336   BRW Harlingen (Duikploegleider)
0303337   BRW Harlingen (Blusploeg 3)
0303338   BRW Harlingen (Bevelvoerder ploeg 3)
0303339   BRW Harlingen (Chauffeursploeg 3)
0303426   BRW Leeuwarden (Duikers)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Firefighter op 30 april 2011, 00:06:35
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Dennis Kempers op 12 mei 2011, 23:40:14
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Frankieboy001 op 03 juni 2011, 00:08:48
Lichaam verdronken studente gevonden
Toegevoegd: donderdag 2 jun 2011, 17:24

In het Friese Slotermeer is het lichaam gevonden van de Arnhemse studente (24) die al een week werd vermist.

De tandartsassistente in opleiding viel vorige week donderdag in het water tijdens een zeiltochtje met medestudenten van het ROC Rijn IJssel. Dat gebeurde toen de boot door harde rukwinden omsloeg.

De vier medestudenten en de schipper konden zichzelf in veiligheid brengen door naar een vlak bij gelegen baggerschip te zwemmen. Daar werden ze door de bemanning uit het water gehaald.

Geen zwemvest
Een watersporter op het Slotermeer zag het lichaam van de studente vanochtend drijven, niet ver van de plek waar de boot vorige week omsloeg.

De vrouw van Afghaanse afkomst kon volgens een vriend niet zwemmen en droeg geen zwemvest. De politie onderzoekt dat nog.

Bron: NOS
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Frankieboy001 op 03 juni 2011, 00:11:27
Lichaam studente gevonden in Slotermeer
Uitgegeven:    2 juni 2011 16:40
Laatst gewijzigd:    2 juni 2011 16:40


LEEUWARDEN - Het lichaam van de 24-jarige studente die vorige week tijdens een zeiltripje op het Slotermeer in Friesland overboord sloeg, is donderdagochtend in dat meer gevonden.

Watersporters zagen het lichaam, zo heeft de politie laten weten.

De studente van het ROC Rijn IJssel in Arnhem was vorige week met veertig medestudenten en begeleiders gaan zeilen in Friesland.

Door harde rukwinden en regen sloeg de boot om. De andere vier studentes met wie ze de boot deelde, wisten zich in veiligheid te brengen. Een uitgebreide zoektocht naar de studente leverde de eerste dagen na het ongeval niets op.

De politie doet momenteel onderzoek naar het ongeval. Zo wordt onder meer uitgezocht of de vrouw een reddingsvest droeg en of ze kon zwemmen.

Bron: NU
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: HJ94 op 03 juni 2011, 13:06:24
Lichaam studente gevonden in Slotermeer
Uitgegeven:    2 juni 2011 16:40
Laatst gewijzigd:    2 juni 2011 16:40


LEEUWARDEN - Het lichaam van de 24-jarige studente die vorige week tijdens een zeiltripje op het Slotermeer in Friesland overboord sloeg, is donderdagochtend in dat meer gevonden.

Watersporters zagen het lichaam, zo heeft de politie laten weten.

De studente van het ROC Rijn IJssel in Arnhem was vorige week met veertig medestudenten en begeleiders gaan zeilen in Friesland.

Door harde rukwinden en regen sloeg de boot om. De andere vier studentes met wie ze de boot deelde, wisten zich in veiligheid te brengen. Een uitgebreide zoektocht naar de studente leverde de eerste dagen na het ongeval niets op.

De politie doet momenteel onderzoek naar het ongeval. Zo wordt onder meer uitgezocht of de vrouw een reddingsvest droeg en of ze kon zwemmen.

Bron: NU

Vrouw had geen zwemvest om en kon ook niet zwemmen.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: jurjen op 04 juni 2011, 13:10:59
07:40:24 04-06-11   GROUP-1   P 1 Gev.stof algemeen A7 R TJALLEBERD 26A-TIJNJE 27 151,4 TERW Inzet 026435 026472
   0302359   BRW Heerenveen (Bruggen)
   0303021   BRW Veiligheidsregio Friesland (HOvD Zuid)
   0303068   BRW Veiligheidsregio Friesland (OvD Oost)
   0303340   BRW Heerenveen (Commandant)
   0303347   BRW Heerenveen (Chauffeurs ploeg 3)
   0303387   BRW Heerenveen (Tjalleberd) (Blusploeg)

A7 bij Heerenveen dicht door lekkende truck

RIJSWIJK -
De A7 Heerenveen-Groningen is ter hoogte van Tjalleberd in beide richtingen afgesloten. Een aanhanger van een vrachtwagen lekt daar mogelijk schadelijke stoffen.

De brandweer onderzoekt hoe ernstig dat is, zo meldde de politie zaterdagochtend. Korte tijd was de snelweg in beide richtingen dicht.

De aanhanger belandde in de berm nadat die was betrokken bij een botsing met drie personenauto's. Voor zover bekend zijn daarbij geen gewonden gevallen, aldus de politie.

visitors can't see pics , please register or login


Tekst: Nu.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: tijgernest op 02 juli 2011, 12:06:23
Man overlijdt in lege giertank
Uitgegeven: 17 maart 2009 11:25
WARNS - Een 23-jarige man uit het Friese dorpje Warns is maandagavond overleden, nadat hij in een lege giertank was geklommen.  Dat meldt de politie dinsdag. De 47-jarige vader raakte buiten bewustzijn toen hij zijn zoon probeerde te redden. De vader overleefde het ongeval wel. De jongen ontdekte een kapotte klep in de giertank tijdens het bemesten van zijn land en wilde de klep repareren. Toen hij in de tank klom raakte hij vrijwel direct bewusteloos. De vader klom ook in de tank om zijn zoon daaruit te halen en raakte ook bewusteloos. Een buurman heeft de vader, met behulp van de brandweer, met een haak uit de tank getrokken. http://www.nu.nl/algemeen/1933902/man-overlijdt-in-lege-giertank.html

Is dit een filmpje van de betreffende inzet? http://zideo.nl/channel/112video30/playzideo/6c6f53526d56773d
Het filmpje is pas 19 juni 2011 op internet gezet.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: spruitje11 op 21 juli 2011, 01:48:35
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: spruitje11 op 17 oktober 2011, 00:53:03
"Middelbrand" door brandende kleding
E. Brandsma
16-10-2011 07:28
LEEUWARDEN - De brandweer ontving om 06:11 een melding van woningbrand aan de Emmakade.

Omdat er zich personen in de woning bevonden werd er meteen opgeschaald naar " middelbrand" waarna post noord ook gealarmeerd werd. Het juiste brandadres bleek echter in de Willem Lodewijkstraat te zijn. Kledingstukken hadden door nog onbekende oorzaak vlamgevat en waren in het trapgat gegooid waarna de trap vlamvatte en de vluchtweg geblokkeerd was.

Politieagenten haalden de vrouw uit de woning waarna personeel van een opgeroepen ambulance haar heeft onderzocht op rookinhalatie. Voor verdere controle is ze meegenomen naar het MCL. De brandweer wist het brandje snel te blussen en heeft met een ventilator de rook uit woning verdreven.
Bron: www.112fryslan.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: basseman op 07 december 2011, 13:22:35
13:16:18 07-12-11 2  14.15 KAZERNE JOURE IVM ONGEVAL A7 L EN CONTACT MET DIRK 
   0303050 BRW Leeuwarden ( Hoofd BOT Team ) 

13:16:18 07-12-11 2  14.15 KAZERNE JOURE IVM ONGEVAL A7 L EN CONTACT MET DIRK 
   0303050 BRW Leeuwarden ( Hoofd BOT Team ) 
 
13:10:50 07-12-11 2  GRAAG BELLEN MET DE MELDKAMER 
   0303051 BRW Friesland ( Coordinator BOT )
 
13:01:55 07-12-11 2  bot coordinator graag bellen met meldkamer 
   0303051 BRW Friesland ( Coordinator BOT )
 
13:01:07 07-12-11 2  P 1 VKO (tankauto) (Persoon bevrijden) A7 L JOURE WEST 23-SNEEK 127,3 UITWELLINGERGA 
   0303051 BRW Friesland ( Coordinator BOT ) 
 
12:18:31 07-12-11 2  P 1 VKO (tankauto) (Persoon bevrijden) A7 L JOURE WEST 23-SNEEK 127,3 UITWELLINGERGA 
   0303060 BRW Friesland ( OvD Zuid-West )
 
12:07:14 07-12-11 2  P 1 VKO (tankauto) (Persoon bevrijden) A7 L JOURE WEST 23-SNEEK 127,3 UITWELLINGERGA 026572 
   0303659 BRW Joure ( Bevelvoerders )
   0303654 BRW Joure ( Blusgroep 3 )
   0303653 BRW Joure ( Blusgroep 2 )
   0303652 BRW Joure ( Blusgroep 1 )
   0303060 BRW Friesland ( OvD Zuid-West )
   0300055 BRW Friesland ( Monitorcode )
 
12:02:12 07-12-11 2  P 1 VKO A7 L JOURE WEST 23-SNEEK 127,3 UITWELLINGERGA 026531 
   0303659 BRW Joure ( Bevelvoerders )
   0303654 BRW Joure ( Blusgroep 3 )
   0303652 BRW Joure ( Blusgroep 1 )
   0303060 BRW Friesland ( OvD Zuid-West )
   0300055 BRW Friesland ( Monitorcode )


A7 dicht door ernstig ongeluk met truck
Laatste update:  7 december 2011 13:12 info

 De A7 van Joure naar Sneek is afgesloten doordat woensdag rond het middaguur een tankwagen met veevoer is gekanteld.  De politie spreekt van een ravage. Het ziet er volgens een woordvoerder niet best uit voor de chauffeur. De chauffeur raakte ernstig gewond en zat drie kwartier na het ongeluk nog altijd bekneld.

"De brandweer is druk bezig hem los te krijgen", zegt de politiewoordvoerder. Daarna wordt het volgens hem nog een hele klus de tankwagen van de rijbaan te krijgen. Het zou zeker tot 16.30 uur kunnen duren voordat de rijbaan vrij kan worden gegeven.

Het ongeluk gebeurde net voor de tunnel onder het Prinses Margrietkanaal, nabij Sneek.


Bron; nu.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Rubens1001 op 07 december 2011, 23:50:48
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Bulletje op 09 februari 2012, 00:45:29
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Maurice op 16 maart 2012, 13:18:01
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Maurice van Miltenburg op 12 mei 2012, 11:32:19
Autobrand blijkt mee te vallen

HARLINGEN - Zaterdagochtend om 09:51 werd de Harlinger brandweer gealarmeerd voor een autobrand ter hoogte van de Koningsbrug op de N31.

De locatie bleek vlakbij de afslag van Midlum te zijn. Achteraf bleek het mee te vallen, er kwam wat lichte rook onder de motorkap vandaan, hoogstwaarschijnlijk is er olie op de motorkap terecht gekomen.

De brandweer heeft een controle gedaan en kon daarna weer retour naar de kazerne.

visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login


Meer foto's zijn te vinden via http://www.mvm-media.nl/?p=205 (http://www.mvm-media.nl/?p=205)

09:51:48 12-05-12   GROUP-1   P 1 Brand wegvervoer (Auto) KONINGSBRUG N31 HARLINGEN ZUID-KONINGSBRUG HARLINGEN 024631
0302390   BRW Harlingen (Groepscode Bruggen)
0303321   BRW Harlingen (Bevelvoerder ploeg 1)
0303322   BRW Harlingen (Blusploeg 1)
0303323   BRW Harlingen (Blusploeg 2)
0303324   BRW Harlingen (Bevelvoerder ploeg 2)
0303328   BRW Harlingen (Chauffeursploeg 1)
0303329   BRW Harlingen (Chauffeursploeg 2)
0303330   BRW Harlingen (Commando)
0303337   BRW Harlingen (Blusploeg 3)
0303338   BRW Harlingen (Bevelvoerder ploeg 3)
0303339   BRW Harlingen (Chauffeursploeg 3)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: spruitje11 op 21 juni 2012, 15:21:24
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: spruitje11 op 13 juli 2012, 22:05:01
Kleding in brand door kortsluiting
E. Tjallings 13-07-2012 20:14
 
LEEUWARDEN - Vrijdagavond werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand op de Mr. P.J. Troelstraweg.

Een buurman had ontdekt dat er in de woning brand was en alarmeerde de brandweer. Deze kwamen dan ook met spoed ter plaatse evenals de politie. Van buiten was lichte rookontwikkeling zichtbaar. De brandweerlieden kregen hulp van een tweetal vrijwilligers die toevallig voorbijkwamen. Ook de hoogwerker kwam later nog uit voorzorg ter plaatse, hun hulp bleek echter niet nodig te zijn.
 
De brand die vermoedelijk ontstaan is door kortluiting nabij kleding was snel geblust met one seven blusschuim. De bewoonster die niet thuis was zal door buren opgevangen worden.
 Bron: www.112fryslan.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: spruitje11 op 01 augustus 2012, 12:50:46
Explosieven op strand Terschelling

Op het strand van Terschelling zijn zondagavond explosieven gevonden. Dat laat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) maandag weten. Het ging om oefenmunitie van straaljagers. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de munitie maandag laten ontploffen.


De politie op het Waddeneiland schakelde de EOD zondagavond nog in. Omdat de laatste veerboot al gevaren had, werd een reddingsboot ingeschakeld om de explosievenexperts naar Terschelling te brengen.

Op het strand werden daarna meer explosieven gevonden. De opruimingsdienst besloot de munitie pas gecontroleerd te laten exploderen als het weer licht was. Volgens de KNRM kunnen badgasten op Terschelling nu weer met een gerust hart naar het strand.
laatst gewijzigd:
30-07-2012 - 17.15
auteur:Novum
Bron: www.nd.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Bulletje op 13 september 2012, 10:54:21
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: spruitje11 op 20 oktober 2012, 01:19:50
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: tygerpower op 22 september 2013, 11:44:31
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: tygerpower op 24 april 2016, 20:32:30
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Brand op 28 februari 2017, 21:49:08
18:40:54 28-02-17   GROUP-1   P 3 Woningbrand (Ass.: arbeidshygi fr zo) (zolder) Zuivelweg 1 Oosterzee
   0303350   BRW Friesland (Heerenveen) (Logistiek)

18:00:45 28-02-17   GROUP-3   P 1 Woningbrand (zolder) Zuivelweg 1 Oosterzee 026631 026450

   
http://www.noordernieuws.nl/2017/02/28/zolderbrand-geblust-door-bewoner-oosterzee/
Citaat
Zolderbrand geblust door bewoner Oosterzee

   
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Friesland
Bericht door: Peter op 21 oktober 2017, 09:02:58
http://www.lc.nl/friesland/Heerenveen-en-Drachten-raken-tweede-brandweerwagen-definitief-kwijt-22591048.html
Titel:
Bericht door: Peter op 08 maart 2018, 19:31:37