Brandweerforum

Regionaal => Veiligheidsregio 01: Groningen (HVDG) => Topic gestart door: MiKo op 16 november 2008, 16:54:59

Titel: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: MiKo op 16 november 2008, 16:54:59
Plaats hier in dit topic korte (media-) berichten uit de regio Groningen.

Geen p2000 meldingen, maar uitsluitend persberichten!
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: jurjen op 02 maart 2009, 14:48:45
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: mennomulder op 30 april 2009, 10:23:14
Ruzie binnen brandweer: geen feest

GRONINGEN - Het lustrumfeest van de brandweer in de stad Groningen gaat niet door omdat de sfeer binnen het korps zo slecht is dat er van een feest geen sprake kan zijn.

Het feestprogramma voor 15 mei was al klaar: de spuitgasten zouden zich in rode tuinbroeken tegoed doen aan een overvloed aan eten en drinken onder de klanken van de band Los Bomberos (Spaans voor brandweer).

brandweer De gasten kregen deze week een afzegging van commandant Thomas Faber. Reden: de sfeer binnen de Groninger brandweer is niet geschikt voor een feest. Een langslepend arbeidsconflict speelt daarbij een rol.

Dagblad van het Noorden
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: mennomulder op 30 april 2009, 11:09:51
Zie ook http://www.rtv-noord.nl/nieuws/indexwm.asp?actie=totaalbericht&pid=81360
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: mennomulder op 18 juni 2009, 11:52:24
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: mennomulder op 19 juni 2009, 10:10:53
Uit het Dagblad van het Noorden:
Citaat
Geen busjes voor brandweer Delfzijl

    * DVHN | Gepubliceerd op 18 juni 2009, 22:25

delfzijl  -

De brandweermannen in Delfzijl die bij een brand te laat op de kazerne komen, moeten zelf maar zien hoe ze bij de vuurzee komen. De gemeente Delfzijl heeft de investering van 160.000 euro voor de aanschaf van vier personeelsbusjes van de lijst geschrapt.

De gemeenteraad kwam donderdagavond bijeen voor de zogeheten kadernota 2009, waarin het huishoudboekje voor de komende jaren onder de loep wordt genomen. Hieruit blijkt dat er zo'n 1,1 miljoen euro moet worden bezuinigd.

De brandweer zit te springen om de busjes. Het komt voor dat sommige vrijwilligers te laat op de kazerne komen en dat de wagens al zijn vertrokken. Nu moeten ze dan met eigen vervoer naar de brand of ongeluk. Dit kan leiden tot te hoge snelheden of verkeerd parkeren. Behalve voor het vervoer van de manschappen kan de bus ook worden gebruikt voor de aanvoer van extra materieel.

De CDA-fractie vindt dit onzin. "De brandweermannen hebben voldoende verantwoordelijkheidsgevoel om in noodsituaties geen onverantwoorde risico's te nemen", zei fractievoorzitter Albert Brons. Hij diende dan ook een voorstel in om geen geld voor de aanschaf van de de busjes voor de vier kazernes te reserveren. Het voorstel werd aangenomen. Een tegenvoorstel van burgemeester Emme Groot om voorlopig twee busjes aan te schaffen werd door Brons afgedaan als 'koehandel'.
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/groningen/article4840098.ece/Geen_busjes_voor_brandweer_Delfzijl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Hans_ZTM op 20 juni 2009, 07:41:18
Citaat
De gemeente Delfzijl heeft de investering van 160.000 euro voor de aanschaf van vier personeelsbusjes van de lijst geschrapt.

Goede zaak, alleen al om de reden waarom de busjes aangeschaft zouden moeten worden:
Citaat
Het komt voor dat sommige vrijwilligers te laat op de kazerne komen en dat de wagens al zijn vertrokken. Nu moeten ze dan met eigen vervoer naar de brand of ongeluk. Dit kan leiden tot te hoge snelheden of verkeerd parkeren.

Gr Hans
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: mennomulder op 13 augustus 2009, 15:34:44
Tijdelijk Duitse hoogwerker in Groningen:
zie http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/6638/redvoeruig-groningen-in-het-oranje-uitgevoerd.html

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: mennomulder op 17 augustus 2009, 17:25:24
geen hoogwerker maar autoladder dus !  :-[
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: klippie op 17 augustus 2009, 17:43:36
Tja valt duidelijk te zien :)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: jurjen op 18 september 2009, 17:03:34
Zeven jongeren verantwoordelijk voor tien branden

Nieuwe Pekela -
Met de aanhouding van zeven jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 19 jaar, allen uit Nieuwe Pekela, heeft de politie onlangs tien misdrijven opgelost. Dit heeft de politie vrijdag 18 september bekendgemaakt.

Tien branden
De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor tien branden, die in de periode januari tot en met augustus 2009 waren gesticht. De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij getuigenverklaringen en door goede lokale bekendheid van de buurt- en jeugdagenten.

De groep stond bij de politie bekend als een groep die veel overlast veroorzaakte. Alle branden en brandjes werden gesticht in de wijk en in de buurt van de wijk Heeresmeer. Zo stak men tijdens de afgelopen jaarwisseling een woning aan het Champ Clark in Nieuwe Pekela in brand.

Ook een materiaalhok van de tennisvereniging aan de Beukenlaan in Nieuwe Pekela moest het door brandstichting ontgelden. In het hok stonden onder meer een tractor en een bosmaaier. Naast deze twee branden werden ook meerdere keren coniferen en dixies (toiletcabines) in brand gestoken.

Motief
De branden hebben in de betreffende wijk veel impact gehad. Vooral de coniferenbranden bij woningen zorgden voor de nodige angst bij buurtbewoners. Het totale schadebedrag wordt geschat op minimaal 40.000 euro. De verdachten, werden de afgelopen periode, druppelsgewijs aangehouden. Zij gaven tijdens de verhoren aan dat de branden uit verveling en stoerdoenerij waren gepleegd. Ook werd door
sommigen aangegeven dat zij door groepsdruk branden hadden gesticht.

Het merendeel van de verdachten is vaker met de politie in aanraking geweest. De politie heeft het onderzoek afgerond. Het dossier wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd. Alle verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachten moet gaan gebeuren.

Blikop112.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: jurjen op 30 september 2009, 18:01:43
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: jurjen op 29 oktober 2009, 17:45:58
Groninger brandweer vaak te laat bij branden

GRONINGEN -
De Groninger brandweer arriveerde vorig jaar bij ruim vier van de vijf woningbranden te laat. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De brandweer hoort na een melding binnen acht minuten ter plaatse te zijn, maar in 2008 lukte dat slechts in negentien procent van de gevallen. Met deze score staat de Groninger brandweer landelijk onderaan de ladder. Het CBS laat wel weten dat de brandweer bij het merendeel van de woningbranden in onze provincie binnen tien minuten aanwezig is.

Een woordvoerder van de Groninger brandweer wil eerst de cijfers bestuderen en kan daarom nog niet reageren.

RTVnoord.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: SvenV op 02 november 2009, 15:47:34
Borgercompagnie ongerust na weer een brand

 borgercompagnie -

Voor de vierde keer in korte tijd is Borgercompagnie opgeschrikt door een brand. Vanochtend tegen kwart over zes stond een open schuur (aardappelopslag), met muren van stro, in brand.

De brandweer keerde na een uur en drie kwartier terug naar de kazerne. Eerder brandden onder meer een container, keet en woning (rieten dak) af. De bevolking weet het zeker: hier is sprake van een pyromaan.
http://www.dvhn.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: jurjen op 02 november 2009, 16:10:23
Borgercompagnie ongerust na weer een brand


Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: SvenV op 05 november 2009, 15:47:33
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: SvenV op 06 november 2009, 14:34:46
Brand verwoest schuur in Winschoten

Winschoten -

Een felle brand heeft vannacht een schuur aan het Noordereinde verwoest. Het vuur ontstond door nog onbekende oorzaak in een stapel strobalen. De gealarmeerde brandweer kon aanvankelijk weinig uitrichten vanwege tekort aan bluswater, maar kreeg snel hulp van de collega's uit Finsterwolde. Uit een naastgelegen schuur werd een aantal paarden in veiligheid gebracht. De eigenaar dirigeerde de dieren in een weiland. Van de schuur bleef weinig over, voorkomen werd dat het vuur oversloeg naar de manege. Tijdens de bluswerkzaamheden raakte een brandweerman onwel, hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
http://www.dvhn.nl
 (http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/groningen/article5387975.ece/Brand-verwoest-schuur-in-Winschoten)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: SvenV op 06 november 2009, 14:42:25
Twee gewonden bij ongeval in Stadskanaal

 Stadskanaal - Vrijdagmiddag werden de hulpdiensten geallarmeerd voor een mechanische beknelling in Stadskanaal. Op de Pekelderstraat had zich een kopstaartaanrijding voorgedaan. Een jonge automobilist is met een harde klap tegen zijn voorganger gereden. De twee inzittenden van de voorste auto raaktten door de klap gewond.

De twee personen in de achterste auto kwamen met de schrik vrij. De brandweer die ook ter plaatse kwam is onverrichtte zaken weer teruggekeerd naar de kazerne. Ambulancepersoneel hebben de twee slachtoffers gestabiliseerd en deze zijn met rug en nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zorgde voor de nodige papierwerk. Een berger heeft beide voertuigen afgesleept.
http://www.112groningen.nl
visitors can't see pics , please register or login
 (http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/7372/twee-gewonden-bij-ongeval-in-stadskanaal.html)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: SvenV op 08 november 2009, 12:11:36
Drie gewonden bij ongeval op de N361 bij Ranum
Winsum - Bij een ernstig verkeersongeval op de Winsumerstraatweg in Winsum zijn zaterdagnacht drie personen gewond geraakt.

Een 22-jarige automobilist uit Eenrum verloor in een bocht de macht over het stuur. Hierdoor raakte de bestuurder in een slip, waarna hij op de weghelft voor het tegengestelde verkeer tot stilstand kwam. Op dat moment kwam een 51-jarige automobiliste uit Baflo aanrijden. De vrouw kon een aanrijding niet meer voorkomen. Zij botste met de voorkant van haar auto achterop de wagen van de Eenrumer.

Ernstig hoofdletsel

Beide bestuurders en de passagier van de Eenrumer, een 22-jarige man uit Wehe den Hoorn, werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw raakte ernstig gewond aan haar hoofd. Het Mobiel Medische Team (MMT) ontfermde zich over haar op de plek van de aanrijding. Hierop werd zij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden zwaar beschadigd afgesleept. De politie heeft een analyse van het ongeval gemaakt.

Tekst (www.politie.nl (http://www.politie.nl))
http://www.112groningen.nl

visitors can't see pics , please register or login
 (http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/7387/ongeval-bekneling-op-de-n361-bij-ranum.html)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: SvenV op 12 november 2009, 15:35:39
Auto's van de weg door oliespoor

Veendam - Op de Sorghvlietlaan in Veendam zijn woensdagmiddag enkele auto's van de weg geraakt doordat er olie op de weg lag.

Bij de slippartijen raakte niemand gewond, maar na onderzoek bleek het oliespoor over een lengte van vier kilometer door de stad te liggen. De brandweer heeft een groot aantal straten in Veendam ontdaan van de glibberige substantie. De veroorzaker van het oliespoor heeft men kunnen achterhalen.
Bron: Blikop112
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: SvenV op 26 januari 2010, 18:38:52
Brandweer redt Fuut in Delfzijl

DELFZIJL -  De brandweer van Delfzijl heeft dinsdagmiddag een in nood geraakte fuut gered. Het beestje zat al de hele dag vast in het ijs van de haven van Delfzijl, de dierenambulance nam een kijkje maar kreeg het zelf niet voor elkaar om het beestje te redden. Uiteindelijk ging de brandweer met een boot het water op gewapend met een bijl en een hooivork om bij het beestje te komen en het te redden.
www.telegraaf.nl (http://www.telegraaf.nl)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Coldchurch op 11 maart 2010, 16:30:03
Aanrijtijden duikteam brandweer losgelaten
Geplaatst: donderdag 11 maart 2010 06:09

GRONINGEN - Het duikteam van de brandweer in Groningen laat de aanrijtijden die landelijk zijn vastgesteld los. De norm is vaak onhaalbaar.

In sommige delen van de provincie komt het duikteam veel later dan volgens de huidige regels zou moeten. Om die norm wel te kunnen halen zou de brandweer moeten investeren in een extra duikteam. Dat is veel te duur en het levert weinig op, aldus burgemeester Peter Rehwinkel, namens zijn collega's in de provincie Groningen.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: lewenborg op 31 maart 2010, 19:04:02
Die hebben geluk gehad...

Medewerkers schoenenzaak onwel door koolmonoxide
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=90417
woensdag 31 maart 2010 17:33
Citaat
GRONINGEN - Vier medewerkers van een schoenenzaak in de Herestraat in Groningen zijn vanmiddag onwel geworden door koolmonoxide.

De medewerkers roken een vreemde geur en belden vervolgens de brandweer. Die constateerde na metingen dat een defecte cv-ketel de boosdoener was.

De medewerkers en drie brandweermannen werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De schoenenwinkel werd een paar uur gesloten voor het publiek; een installateur heeft het mankement aan de cv-ketel verholpen.

12:53:02   31-03-10   GROUP   Pr 2 OGS GAS/VREEMDE LUCHT dolcis modeschoenen HERESTRAAT 51 GRONINGEN 748 795
ROGS & AGS (Bevelvoerder) / brandweer Regionaal / Groningen
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: jurjen op 04 mei 2010, 16:25:06
Groningen houdt extra toezicht na branden

GRONINGEN -
De politie gaat extra toezicht houden in de omgeving van de Groningse wijken Ruischerbrug en Ruischerwaard, omdat daar in korte tijd negen brandjes hebben gewoed. Dat maakte de Groningse politie dinsdag bekend.

In de nacht van maandag op dinsdag ging een schuurtje in vlammen op. In de omgeving is onrust ontstaan onder de bewoners.

De politie gaat extra surveilleren met agenten op de fiets en in de auto. In de wijken zijn ook agenten in burgerkleding aanwezig.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden. Ze vermoedt dat deze zijn aangestoken. Vooralsnog wil de politie niet spreken van een pyromaan.

Tekst: Nu.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: jurjen op 26 mei 2010, 15:04:44
Brandweerauto in Winschoterdiep

HOOGEZAND -
De brandweerauto van de jeugdbrandweer in Hoogezand is dinsdagavond te water geraakt. Tijdens het wegrijden bleek de wagen in de verkeerde versnelling te staan, waardoor hij achteruit het kanaal in reed.

visitors can't see pics , please register or login

Foto: MARTIN NUVER / 112 Groningen

Met behulp van twee bergingsbedrijven en een duikploeg kon de brandweerwagen weer aan de kant getild worden. De wagen liep slechts lichte schade op en kon op eigen kracht weer naar de kazerne rijden.

Tekst: Telegraaf.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: goud3634 op 20 juli 2010, 09:53:09
Brandweer Oldambt heeft druk jaar achter de rug

DVHN | Gepubliceerd op 19 juli 2010, 17:01
Laatst bijgewerkt op 19 juli 2010, 18:43

Winschoten -  De brandweer van Oldambt had het afgelopen jaar haar handen vol. De brandweerlieden stonden in totaal ruim 6700 uur te blussen. In 2008 lag het aantal blusuren nog op ruim 5200. De stijging is te wijten aan enkele zeer grote en langdurige branden, zoals die in winkelcentrum 't Rond in Winschoten en voormalig theater De Klinker in dezelfde plaats. Het aantal uitrukken (336) daalde in vergelijking met een jaar eerder (373) licht.

Bron : http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6248876.ece/Brandweer-Oldambt-heeft-druk-jaar-achter-de-rug
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Firefighter op 19 september 2010, 07:23:08
10.000 bezoekers op Open Dag brandweer

De brandweer in de stad hield zaterdag haar tweejaarlijkse open dag. Zo'n tienduizend bezoekers kwamen op het evenement af.

Met diverse demonstraties kreeg het publiek een kijkje achter de schermen van de brandweer en andere hulpverleningsdiensten. Er waren onder meer duikdemonstraties en demonstraties met een warmtebeeldcamera.
 
Bron : RTVnoord

Klik hier (http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=94801) voor een filmpje van de open dag

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: SvenV op 15 oktober 2010, 13:56:26
Vrachtauto vat vlam op de N33 tijdens wegwerkzaamheden

Wildervank - In de eerste nacht dat de N33 afgesloten was vanwege onderhoudswerkzaamheden ging het voor een chauffeur van een kiepauto helemaal mis. De vrachtwagen van de chauffeur vatte door onbekende oorzaak vlam. Dit gebeurde op de N33 bij Wildervank.

De brandweer kreeg even voor 04.00 uur de melding. Nadat de brandweerlieden ter plaatse kwamen kon de brand snel geblust worden. Door het vuur is de rechterzijde van de truck vernield. Het voertuig zal door een bergingsbedrijf worden afgesleept. Het verkeer had van de brand geen last omdat vanwege de onderhoudswerkzaamheden die rijkswaterstaat uitvoerd de N33 al was afgesloten voor het verkeer.
BRON: 112GRONINGEN (http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/11051/vrachtauto-vat-vlam-op-de-n33-tijdens-wegwerkzaamheden.html)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Firefighter op 12 november 2010, 13:23:16
Boer niet blij met komst van brandweer

Een boer uit Sebaldeburen was donderdagmiddag rond half vier niet blij toen een brandweerauto met loeiende sirene zijn terrein op reedt.

Even daarvoor was de brandweer opgeroepen door omstanders die zagen dat er een forse brand in het weiland achter de boerderij was.

Vanwege de grootte van de brand besloot de brandweer, ondanks het herhaaldelijk afraden van de man, de brand toch te blussen. Na de bluswerkzaamheden nam de politie de zaak over voor een nader onderzoek.

visitors can't see pics , please register or login


Kijk voor meer foto's op de bronsite

Bron : 112groningenBoer ziedend op brandweerlieden

De brandweerlieden die donderdagmiddag een brandje wilden blussen bij een boerderij in Sebaldeburen, hebben de wind van voren gekregen van de boer.

De man wilde op zijn erf wat oude spullen verbranden en reageerde verbaal aggressief tegen de spuitgasten toen die de vlammen trachtten te doven. Even daarvoor had de boer ook al zijn buurvrouw de huid volgescholden. Zij had de brandweer gebeld.

De politie moest eraan te pas komen om de gemoederen te sussen. Tegen de man is geen aangifte gedaan.

visitors can't see pics , please register or login


Bron : RTVNoord

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Dennis Kempers op 06 december 2010, 15:58:15
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: SvenV op 23 december 2010, 16:10:20
Felle brand verwoest schuurtje

Marum - Een uitslaande brand heeft vanmiddag een schuurtje in de as gelegd.

Aan de Postdijk 5 in Marum is vanmiddag een schuurtje door een uitslaande brand in de as gelegd. De brandweer van Marum kreeg bij het bestrijden van de brand assistentie van hun collega's uit Ureterp. Ze konden echter niet voorkomen, dat het schuurtje waar de zoon des huizes woonde, geheel verloren ging. De zoon wilde meerdere malen het brandende schuurtje ingaan, waardoor de politie moest optreden. Bij de brand ging ook een grote hoeveelheid kleding verloren. De oorzaak van de brand is niet bekend. Een naastgelegen houten woning kon behouden blijven. Een persoon is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Mogelijk dat deze persoon rook heeft binnengekregen.

Met dank aan: www.112marum.nl
BRON: 112Groningen
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 28 december 2010, 13:16:47
Brandweer Veendam bevrijdt kat. 

Maandagmiddag rond 16.30 uur werd de hoogwerker van brandweer Veendam gealarmeerd voor het bevrijden van een kat aan de Molenstreek.
Ter Plaatse zat een kat al enige tijd in een boom. Nadat de hoogwerker was opgesteld ging het bazinnetje mee in het bakje om haar huisdier zelf te bevrijden uit de boom.
Eenmaal weer beneden werden de heren van de brandweer vriendelijk bedankt voor de hulp. Het bazinnetje en de kat gingen daarna gauw in huis. De kat heeft voorlopig huisarrest.

http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/11988/brandweer-bevrijdt-kat-uit-boom.html

kijk ook eens op :

http://www.parkstadveendam.nl/index.php?pagina=112&id=9297
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 29 december 2010, 18:36:47
Groningen Zolderbrand leidt naar brandende hennepkwekerij in Wildervank

DVHN | Gepubliceerd op 29 december 2010, 10:25
Laatst bijgewerkt op 29 december 2010, 13:28

Wildervank -De brandweer rukte dinsdagavond uit naar een woningbrand in de Landbouwstraat in Wildervank. Tegen half tien kwam er een brandmelding binnen, die al snel werd ingetrokken. De vrouw van de 30-jarige bewoner wilde onder de zonnebank, deed de stekker in het stopcontact waarna de stoppen eruit vlogen. De meeste brandweerlieden waren net weer thuis, toen het alarm weer ging. Dit keer was het menens.

Er was sprake van hevige rookontwikkeling. Omdat de man zich nogal vreemd gedroeg, vermoedde de politie dat er meer aan de hand was. Onderzoek wees uit dat er een hennepkwekerij in de woning was. Op zolder werd een afgesloten ruimte gevonden met kweekapparatuur. De kwekerij was niet meer in werking. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Met inzet van groot materiaal kon de brandweer voorkomen dat de bovenverdieping afbrandde.

Bron: www.dvhn.nl

zie ook  www.112groningen.nl en www.parkstadveendam.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 03 januari 2011, 20:52:57
Veendam - Zondagavond was er een brandgerucht bij Bakker Meubelen aan de Van Stolbergweg. De politie kwam als eerst ter plaatse en al snel volgde de brandweer.

Gezamenlijk hebben ze gekeken rondom het pand of er iets was waar te nemen van een brand. Er werd niets aangetroffen, waarna de brandweer terugkeerde naar de kazerne.visitors can't see pics , please register or login
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 11 januari 2011, 19:49:33
Wasmachine in bijkeuken van woning in brand

Sappemeer - De bewoners van een woning aan de Azaleastraat in Sappemeer hebben dinsdagochtend korte tijd brand gehad in een wasmachine die in de bijkeuken stond. De bewoners wisten de brand zelf al grotendeels te blussen, de brandweer heeft de bluswerkzaamheden bij aankomst overgenomen. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. Tien minuten na aankomst kon de brandweer terug keren naar de kazerne.

bron : www.112hoogezand.nl

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 14 januari 2011, 09:30:41

Man (19) verongelukt bij Loppersum

Geplaatst: vrijdag 14 januari 2011 00:46

STEDUM - Aan de Delleweg tussen Middelstum en Stedum is donderdagavond laat een 19-jarige man verongelukt.

Bij een eenzijdig ongeval raakte de jonge bestuurder de macht over het stuur kwijt en crashte tegen een boom. Waar de man vandaan komt en wat de precieze oorzaak van het ongeval is geweest, is vooralsnog niet bekend.

bron : RTVnoord

visitors can't see pics , please register or login

 foto : Robert Swijghuizen 112groningen


Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 15 januari 2011, 17:15:45
Binnebrand(je) Veendam

Zaterdagmiddag heeft er een binnenbrandje gewoed aan de Schaperstraat. Op de bovenverdieping was door onbekende oorzaak brand ontstaan. Bij aankomst van de brandweer was het brandje grotendeels uit. Met behulp van de warmtebeeldcamera werd nog een controle uitgevoerd. Terwijl de brandweer onderweg was naar deze brand, kwam er ook een automatisch brandalarm binnen van het Indoor centrum aan het Jan Salwaplein. Deze melding werd binnen een minuut weer ingetrokken.

visitors can't see pics , please register or login

foto : M.Huising
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Bulletje op 20 januari 2011, 11:07:42
12:40:59 19-01-11  GROUP-2  Pr 1 BRAND WONING BOERSTERWEG 16 TEN BOER (type woning: boerderij) 1850 AP:
                   0400276  BRW Groningen (Vinkhuizen / Sontweg) (HW 1850)
                   0400392  BRW Groningen (Vinkhuizen) (Brandalarm)
                   0400419  BRW Groningen (Vinkhuizen) (Techniek)

--------------------------------------------------------------------------------
 
12:16:50 19-01-11  GROUP-1  Pr 1 BRAND WONING BOERSTERWEG 16 TEN BOER (type woning: boerderij) 1831 1631 3593 AP:
                   0400022  BRW Veiligheidsregio Groningen (Voorlichting) (Infocode)
                   0400111  BRW Veiligheidsregio Groningen (OvD Midden) (Alarmcode)
                   0400121  BRW Veiligheidsregio Groningen (OvD Midden) (Infocode)
                   0400221  BRW Bedum (TS 1631)
                   0400248  BRW Bedum (Kazernealarm)
                   0400249  BRW Bedum (Techniek)
                   0400272  BRW Groningen (Sontweg) (TS 1831)
                   0400310  BRW Veiligheidsregio Groningen (OvD Midden) (VC3 / DA-OD 3593)
                   0400661  BRW Ten Boer (Blusploeg 1)
                   0400669  BRW Ten Boer (Techniek)

Boerderij in Ten Boer verwoest door brand


Ten Boer - Een leegstaande boerderij aan de Boersterweg in Ten Boer is woensdagmiddag volledig door brand verwoest.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de woning en kon als verloren worden beschouwt. De brandweer heeft de boerderij daarom gecontroleerd laten uitbranden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De woning zal met de grond gelijk worden gemaakt.

Bron :blikopnieuws.nl
Foto: Patrick Eijndhoven

visitors can't see pics , please register or login


Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 22 januari 2011, 00:56:13
Zaterdagavond was er een schoorsteenbrand aan De Akkers in Muntendam. Brandweer Menterwolde en brandweer Veendam met de hoogwerker kwamen ter plaatse. Binnen een half uur was de schoorsteen geveegd en was het gevaar geweken.
visitors can't see pics , please register or login

foto : M. Huising
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Dennis Kempers op 27 januari 2011, 09:40:32
Bewoner ontsnapt aan koolmonoxide in Groningen
woensdag 26 januari 2011 21:38
 
Groningen - Door een gelukkige samenloop van omstandigheden is een bewoner van een woning aan de IJsselstraat dinsdagavond ontsnapt aan de blootstelling aan een gevaarlijk hoge concentratie koolmonoxide in zijn woning. Dit meldt de hulpverleningsdienst Groningen woensdag.

Rond 21.40 uur kreeg de alarmcentrale brandweer een telefoontje van een voorbijganger die een gaslucht rook op de kruising van de IJsselstraat en de Rijnstraat. Brandweer Groningen ging met een tankautospuit ter plaatse om polshoogte te nemen.

De brandweermensen roken inderdaad een gaslucht op de aangegeven locatie en gingen op zoek naar de mogelijke bron. De bewoner van een woning deed de voordeur open om te kijken wat er aan de hand was. De alerte brandweermensen kregen in de gaten dat de lucht wel eens uit die woning kon komen. Ze hebben de man gevraagd of ze in het huis metingen mochten doen. Uit de metingen bleek dat er een hoge concentratie CO (koolmonoxide) in de woning aanwezig was. Direct werd een ambulance opgeroepen om uit voorzorg de de bewoner te laten controleren.

De woning is uitgebreid geventileerd. De oorzaak van de hoge concentratie CO bleek een slecht functionerende, oude gevelkachel te zijn.

Bron: Blik op Nieuws
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 29 januari 2011, 22:51:26
Gewonden bij ernstig ongeval Munnekezijl

Munnekezijl - Zaterdagmiddag omstreeks 12.30 uur heeft een ernstig ongeval plaats gevonden op de Olde Borghweg bij Munnekezijl. Hierbij raakten twee personen gewond.

Een auto was in een bocht door nog onbekende oorzaak in de slip geraakt. Het voertuig kwam hierdoor op de kop in een brede sloot terecht. Hulpdiensten rukten massaal uit waaronder de meerdere ambulances en de brandweer van Grijpskerk. Ook kwamen er meerdere duikploegen van de brandweer en de traumahelikopter ter plaatse.
Met een trekker en een sleepkabel kon de auto op de zijkant worden getrokken. Hierop konden de hulpverleners de inzittenden, een vrouw en een meisje, uit de auto halen. Het meisje is in kritieke toestand overgebracht naar het UMCG in Groningen. De vrouw raakte onderkoeld en is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Bureau Ongevallen Analyse van politie Groningen heeft een sporen onderzoek verricht. Mogelijk dat de winterse gladheid een rol heft gespeeld.
visitors can't see pics , please register or login
 
bron :  http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/12404/gewonden-bij-ernstig-ongeval-munnekezijl-video.html

Zowel duikploeg uit de stad Groningen als duikploeg Zwaagwesteinde/Damwoude (Friesland) ter plaatse

 
 
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 31 januari 2011, 09:47:35
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 17 februari 2011, 10:50:43
Dieseldieven betrapt, brandweer mag de rommel opruimen.

VEENDAM - Een getuige heeft woensdagnacht drie mannen betrapt bij het stelen van diesel uit een vrachtwagen. De vrachtwagen stond geparkeerd aan de Ambachtsweg in Veendam. Toen de dieseldieven de getuige zagen gingen zij ervandoor in een witte auto. Ze lieten hierbij vier jerrycans en een stuk tuinslang achter. Op zoek naar de mogelijke dader(s) stelden agenten direct een onderzoek in de omgeving in. Dit leidde niet tot de aanhouding van een dader(s). De politie nam de jerrycans voor onderzoek mee naar het politiebureau.

bron : politie.nl


Tijdens de diefstal is een grote hoeveelheid diesel op het wegdek terecht gekomen, hiervoor werd de brandweer ter plaatse geroepen.

visitors can't see pics , please register or login


foto:  http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/12624/drie-brandstofdieven-op-heterdaad-betrapt-bij-stelen-diesel.html

 Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 20 februari 2011, 23:56:09
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 22 februari 2011, 14:23:38
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: MarcelBeug op 23 februari 2011, 06:53:20
Politie houdt weer twee verdachten aan voor branden Veendam
22-02-2011, Politie.nl

Veendam - De politie heeft maandag twee 17-jarige jongens uit Veendam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de recente branden in Veendam. In totaal zijn nu zes verdachten aangehouden in verband met het Veendamse brandonderzoek van de afgelopen weken.

Aanhouding
Naar aanleiding van het lopende brandonderzoek had de politie beide 17-jarige jongens al op de korrel. De jongens zijn ingesloten en worden gehoord over hun betrokkenheid.
 
Vijf branden en drie pogingen
De politie onderzoekt inmiddels vijf branden en drie pogingen brandstichting in de periode van eind januari tot halverwege februari. Het gaat daarbij ondermeer om de brand in een clubhuis van een hockeyvereniging en een voormalig tuincentrum in Veendam. Ook werden er pogingen gedaan in twee leegstaande panden in Wildervank.
 
Voortzetting onderzoek
De vier verdachten die eerder zijn aangehouden, zijn door de recherche uitgebreid gehoord. Zij zitten nog vast. Vanwege het lopende onderzoek houdt de politie zich naar buiten toe op de oppervlakte over de exacte rol van de aangehouden verdachten. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

Bron: www.112nederland.nl/Groningen (http://www.112nederland.nl/Groningen/nieuws/12690/politie-houdt-weer-twee-verdachten-aan-voor-branden-veendam.html)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: MarcelBeug op 23 februari 2011, 12:58:22
Twee verdachten branden Veendam weer vrij
Geplaatst: woensdag 23 februari 2011 11:46
Gewijzigd: woensdag 23 februari 2011 11:46


VEENDAM - De twee 17-jarige verdachten die maandag werden aangehouden in verband met de branden in Veendam, zijn weer vrijgelaten.

De twee jongens die afkomstig zijn uit de Parkstad blijven verdachten, maar de politie ziet momenteel onvoldoende reden om ze vast te houden.

Van de in totaal zes verdachten die zijn aangehouden in verband met het Veendamse brandonderzoek van de afgelopen weken, zitten er nu nog vier vast.
 
Bron: RTV Noord (http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=98687)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 23 februari 2011, 16:21:20
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 23 februari 2011, 16:25:37
Twee verdachten branden Veendam weer vrij
Geplaatst: woensdag 23 februari 2011 11:46
Gewijzigd: woensdag 23 februari 2011 11:46


VEENDAM - De twee 17-jarige verdachten die maandag werden aangehouden in verband met de branden in Veendam, zijn weer vrijgelaten.

De twee jongens die afkomstig zijn uit de Parkstad blijven verdachten, maar de politie ziet momenteel onvoldoende reden om ze vast te houden.

Van de in totaal zes verdachten die zijn aangehouden in verband met het Veendamse brandonderzoek van de afgelopen weken, zitten er nu nog vier vast.
 
Bron: RTV Noord (http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=98687)


voor het complete verhaal zie topic Actueel (30-01-2011 middelbrand Ontspanningslaan Veendam)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 26 februari 2011, 21:11:56
Brandweer bevrijdt vogel

Veendam-Zaterdagmorgen werd de dierenambulance gebeld voor een vogel die vast zat in een boom aan de Tjabbesstraat. Ter Plaatse zat de vogel op een dusdanige hoogte dat de vrijwilligers van de dierenambulance er niet bij konden. Hierop werd de hulp ingeroepen van de hoogwerker van brandweer Veendam. Twee leden van het Veendammmer korps kwamen met de hoogwerker ter plaatse, toen was het een fluitje van een cent om de vogel te bevrijden. Nadat de vogel was losgemaakt is deze overgedragen aan de dierenambulance. Deze nam de vogel mee naar de opvang.
visitors can't see pics , please register or login


bron : ik
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 27 februari 2011, 16:31:24
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: goud3634 op 27 februari 2011, 20:07:37
Ook nog een video op RTVNoord ;

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 28 februari 2011, 23:11:47
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 01 maart 2011, 15:52:00
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 02 maart 2011, 00:54:09
Brandweer Bedum aangeslagen na arrestatie korpslid

Geplaatst: dinsdag 1 maart 2011 22:35
Gewijzigd: dinsdag 1 maart 2011 22:35

BEDUM - De verslagenheid in het Bedumer brandweerkorps is groot na de arrestatie van een 26-jarige collega.

Het voltallige korps kwam dinsdagavond bijeen in de brandweerkazerne in Bedum om het nieuws te verwerken. De brandweerlieden konden hun hart luchten en werden bijgepraat door de korpsleiding. Volgens commandant Koos Poelma is de klap hard aangekomen, maar is het onderlinge vertrouwen even groot als voorheen.

De 26-jarige man werd dinsdag opgepakt op verdenking van het stichten van een autobrand en twee pogingen daartoe. Hij zit vast voor verhoor. Voor zover bekend heeft hij geen bekentenis afgelegd.

bron : www.rtvnoord.nl

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: snaaio op 02 maart 2011, 13:07:51
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 03 maart 2011, 16:14:46
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: bontkes op 03 maart 2011, 18:15:04
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 03 maart 2011, 22:12:01
visitors can't see pics , please register or login


Schuurbrand in Feerwerd

Feerwerd - Donderdag om 14:35 uur werd brandweer Winsum opgepiept voor een schuurbrand aan de Onnesweg in Feerwerd.

Ter plaatse stond een schuurtje in brand. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen waarna ze begonnen de pannen van het dak te halen om eventuele brandhaarden alsnog te kunnen blussen.
Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Het schuurtje raakte zwaar beschadigd. Het vuur woede voornamelijk in het dak. Ook stonden er nog 2 motoren en andere dingen in de schuur deze raakten verder niet door de brand beschadigd. Wel liep alles flinke waterschade op.
bron : www.112groningen.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 03 maart 2011, 22:17:42
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 03 maart 2011, 22:32:35
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: erik67 op 04 maart 2011, 11:08:16
Brandweerman bekent brandstichting

BEDUM - Een 26-jarige brandweerman uit het Groningse Bedum heeft tegenover de politie bekend eind vorig jaar een auto in brand te hebben gestoken. Ook gaf hij twee pogingen tot brandstichting toe, zo meldde de politie vandaag. De man werd dinsdag opgepakt.

De politie onderzoekt of de man meer weet van twintig andere autobranden in Bedum en omgeving. De Bedumer is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij nog minimaal twee weken achter de tralies blijft.

De commandant van het brandweerkorps Bedum, waar de man vrijwilliger was, reageert geschokt op de bekentenis. Het korps heeft de man geschorst. (ANP)

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/571444/2011/03/04/Brandweerman-bekent-brandstichting.dhtml
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: ReneeB op 04 maart 2011, 19:06:52
Afgelopen jaar was er een voorstel om voor de kleine posten in de gemeente Delfzijll een pm9  (dienstbus) aan te schaffen, deze was afgewezen door de gemeenteraad achteraf misschien toch niet z"on slecht idee, beter een bus kopen dan dat je vrijwilligers opstappen waar je het toch van moet hebben
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 07 maart 2011, 17:37:41
Bosbrandweer Noord Nederland krijgt eigen kazerne

Niebert - De Bosbrandweer Noord Nederland krijgt een eigen kazerne in Niebert. De leegstaande gymzaal in het dorp zal verbouwd worden tot brandweerkazerne.

Nu staat het materieel van het korps nog op meerdere plekken opgeslagen in Groningen en Drenthe. De Bosbrandweer is een vrijwillig korps dat wordt ingezet bij bosbranden. Ook houdt het elk jaar tijdens het Pinksterkamp van de scouting toezicht bij de Marnewaard.
In mei vorig jaar nam het korps hun nieuwe voertuig (ex brandweer Zoutkamp) in gebruik

bron : www.112groningen.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: goud3634 op 10 maart 2011, 12:28:29
Video RTVnoord ;

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 11 maart 2011, 17:48:25
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 18 maart 2011, 21:12:13
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 20 maart 2011, 15:08:20
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: MarcelBeug op 24 maart 2011, 09:52:22
visitors can't see pics , please register or login

Foto: Rutger Loer 112Gr.
 
Brandweermannen koninklijk onderscheiden.
Donderdag 24 maart 2011 09:06

OLDEHOVE - Brandweermannen Tjeerd Reitsma en Gerard Jan Noorda hebben gisteravond bij hun afscheid van de brandweer in Oldehove een lintje gekregen.

Reitsema is meer dan 30 jaar lid geweest van het korps. Noorda diende de brandweer 27 jaar diende. Ze kregne hun lintje opgespeld door burgemeester Fennema.

De brandweermannen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
 
Bron: RTV Noord (http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=99379)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: SvenV op 27 maart 2011, 14:21:01
Verschillende woningbranden in provincie loos alarm

Groningen - Zaterdagavond kwamen er binnen korte tijd verschillende branden binnen. De eerste betrof een schoolbrand in Noordbroek, de tweede was een woningbrand in Veendam en tenslotte kwam de melding van een boerderij brand in Foxhol. (Foto's zijn van Noordbroek)

Noordbroek - Zaterdagavond rond de klok van half 10 kreeg de brandweer van Menterwolde een melding van een brand in een school aan de Westerholm. Het betrof hier kindercentrum Poko Loko. Ter plaatse ging er een rookalarm af. De brandweer heeft een snelle verkenning gedaan en kwam er achter dat er niet veel aan de hand was. Wat er precies in brand heeft gestaan is niet bekend.

Veendam - Ongeveer tien minuten na de melding van een schoolbrand kwam er een melding van een woningbrand binnen aan de Vredenrustlaan in Veendam. Hier bleek een kandelaar met kaarsjes te branden. Ook hier was de brandweer snel klaar (laatste foto)

Foxhol -Ongeveer weer tien minuten later kwam er een melding van een boerderij brand aan de Woldweg in Hoogezand. Ook hier bleek er weinig aan de hand te zijn. De brandweer heeft een controle uitgevoerd waarna er een vuurkorf stond te branden. 
BRON: 112GRONINGEN (http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/13090/verschillende-woningbranden-in-provincie-loos-alarm.html)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 30 maart 2011, 21:25:26
Brand bij Delesto in Delfzijl lastig te blussen

DVHN | Gepubliceerd op 30 maart 2011, 16:11

Delfzijl -Bij sloopwerkzaamheden in een 42 meter hoge toren van de warmtekrachtcentrale van Delesto op het Chemiepark in Delfzijl is vandaag brand ontstaan.

De bedrijfsbrandweer en de brandweer van Delfzijl hadden moeite om het vuur te bestrijden, omdat de hoogwerker niet verder reikt dan 32 meter. Er werd besloten om de brand vanuit een naastgelegen toren te blussen.
bron : www.dvhn.nl

voor foto's zie : http://www.112appingedam.nl/
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 09 april 2011, 15:05:47
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Firefighter op 11 april 2011, 23:42:56
Gebouwenbrand in Winschoten blijkt containerbrand

Maandagavond werd de Winschoter brandweer opgeroepen voor een gebouwenbrand aan de industieweg in Winschoten.
Ter plaatse bleek het te gaan om een container die flink in de brand stond. Uit de container sloegen de vlammen enkele meters omhoog.

De container stond erg dicht bij een loods en ging gepaart met een behoorlijke rookontwikkeling.
Gelukkig werd overslag van het vuur naar dit gebouw voorkomen.

De brandweermannen en -vrouwen zetten meteen de aanval in met de hogedruk en even later ook met lagedruk.

Ondertussen werd ook in de waterwinning voorzien. De container werd vervolgens afgeblust met een flinke laag schuim.
Ook controleerden de brandexperts het gebouw nog even goed met behulp van de warmtebeeldcamera.

visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login


Meer foto's op de bronsite

Bron : 112 Groningen (http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/13311/gebouwenbrand-in-winschoten-blijkt-containerbrand.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 16 april 2011, 18:19:02
Forse binnenbrand in loods Koldingweg Groningen
 
Groningen - Zaterdagmorgen omstreeks twintig voor elf werd de brandweer van Groningen gealarmeerd voor een loods brand aan de Koldingweg op Industrieterrein Driebond.

In een bedrijfsverzamelgebouw waar meerdere bedrijven in gevestigt zijn, brak brand uit in het pand van J.P. bedrijfshuisvesting. In het magazijn waar o.a meubels gemaakt worden woede een forse binnenbrand waarbij veel rookontwikkeling vrij kwam.
De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen en de verbrande delen naar buiten gegooit. Met de ladderwagen is men naar boven gegaan en daar een gat in het dak gezaagd om zo ook vanaf boven de brand te bestrijden.
Het magazijn liep grote schade op, en ook de andere gebouwen hebben ook rookschade. De brandweer heeft het pand geventileerd en gecontroleerd.

visitors can't see pics , please register or login


bron : 112groningen, hier (http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/13372/forse-binnenbrand-in-loods-koldingweg-groningen-video.html) meer foto's
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 20 april 2011, 18:14:42
Geen verbod op paasvuren in Groningen

Geplaatst: woensdag 20 april 2011 08:55
Gewijzigd: woensdag 20 april 2011 08:55

GRONINGEN - Er komt geen algeheel verbod op paasvuren in de provincie Groningen.

De brandweer in Drenthe heeft in verband met de droogte een negatief advies gegeven voor de paasvuren. Het Drentse korps wil dat de korpsen van Groningen, Friesland en Overijssel dit voorbeeld volgen, maar de brandweer in Groningen vindt dit niet nodig. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat de natuur in Groningen een andere structuur heeft. De Groninger brandweer laat het aan de gemeenten over of ze wel of niet een verbod op paasvuren afkondigen.

De gemeente Pekela heeft inmiddels laten weten dat het paasvuur bij het Heeresmeer wordt verboden. Dit heeft ook te maken met het feit dat Pekela geen vrijwilligers kan vinden om de paasbult te bewaken. Het is nog onduidelijk wat de andere gemeenten gaan doen.

bron : www.rtvnoord.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 21 april 2011, 22:21:30
Geen verbod op paasvuren in Groningen

Geplaatst: woensdag 20 april 2011 08:55
Gewijzigd: woensdag 20 april 2011 08:55

GRONINGEN - Er komt geen algeheel verbod op paasvuren in de provincie Groningen.

De brandweer in Drenthe heeft in verband met de droogte een negatief advies gegeven voor de paasvuren. Het Drentse korps wil dat de korpsen van Groningen, Friesland en Overijssel dit voorbeeld volgen, maar de brandweer in Groningen vindt dit niet nodig. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat de natuur in Groningen een andere structuur heeft. De Groninger brandweer laat het aan de gemeenten over of ze wel of niet een verbod op paasvuren afkondigen.

De gemeente Pekela heeft inmiddels laten weten dat het paasvuur bij het Heeresmeer wordt verboden. Dit heeft ook te maken met het feit dat Pekela geen vrijwilligers kan vinden om de paasbult te bewaken. Het is nog onduidelijk wat de andere gemeenten gaan doen.

bron : www.rtvnoord.nl

Veel gemeenten verbieden paasvuren

Geplaatst: donderdag 21 april 2011 11:13
Gewijzigd: donderdag 21 april 2011 11:13

GRONINGEN - Steeds meer gemeenten in onze provincie gaan, vanwege de aanhoudende droogte, over tot een verbod op paasvuren. Inmiddels hebben Pekela, Haren, Bellingwedde en Tynaarlo de paasvuren verboden.

In de gemeente Bellingwedde zijn de paasvuren in Rhederbrug en Bellingwolde geannuleerd. De rest van de vreugdevuren in deze gemeente gaan vooralsnog wel door. In Noordlaren wordt de bevolking gevraagd geen spullen meer naar de brandstapel te brengen.

bron : RTV-noord
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Dennis Kempers op 21 april 2011, 23:27:18
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 10 mei 2011, 19:56:44
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 11 mei 2011, 23:41:44
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 16 mei 2011, 20:16:50
Vrouw sticht brand in opdracht van ***   (zie de bronsite voor de ***)

Geplaatst: maandag 16 mei 2011 19:29
Gewijzigd: maandag 16 mei 2011 19:29

GRONINGEN - Een 61-jarige vrouw uit Scheemda heeft begin dit jaar naar eigen zeggen in opdracht van de Here *** brand gesticht in een woonvorm van Lentis. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak.

Justitie acht de vrouw niet toerekeningsvatbaar en wil haar laten opsluiten in een psychiatrisch ziekenhuis.

De vrouw sprenkelde op 17 januari wasbenzine onder de deur van een buurvrouw en stak dat in de brand. Ze vertelde de rechter maandag geen spijt te hebben van haar daden. De vrouw gelooft dat de opdrachten die ze van de Here *** krijgt uiteindelijk allemaal goed uitpakken.

In dit geval kreeg ze door dat ze brand moest stichten omdat de buurvrouw minachtend over *** zou hebben gesproken. De vrouw 'wist zeker' dat het allemaal goed zou komen omdat *** had gezegd dat het vuur door zuurstofgebrek wel uit zou gaan. Uit het onderzoek naar de brand blijkt dat dit inderdaad het geval is geweest.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak

bron : RTVnoord (http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=100699)
 
zie 17-01-2011 (http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/12244/60-jarige-vrouw-aangehouden-voor-brandstichting.html)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 04 juni 2011, 12:32:48
11:08:20 04-06-11 GROUP-1 Pr 1 VERK.ONGEV.BEKNEL. A7 L 215,0 SCHARMER (beknelling: ja) 2331 3593 AP:
 0400111 BRW Veiligheidsregio Groningen (OvD Midden) (Alarmcode)
 0400310 BRW Veiligheidsregio Groningen (OvD Midden) (VC3 / DA-OD 3593)
 0401051 BRW Menterwolde (Zuidbroek) (Commandant)
 0401061 BRW Menterwolde (Zuidbroek) (TS 2331)
 0401081 BRW Menterwolde (Zuidbroek) (Blusploeg 1)
 0401089 BRW Menterwolde (Zuidbroek) (Techniek)

visitors can't see pics , please register or login


Auto en boot slaan om op A7 bij Kolham

Geplaatst: zaterdag 4 juni 2011 12:05
Gewijzigd: zaterdag 4 juni 2011 12:05

KOLHAM - Op de A7, tussen de afslag Kolham en de afslag Hoogezand, is een auto met een boottrailer over de kop geslagen.

De weg in de richting van Groningen was daardoor tijdelijk afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de Rijksweg West. De rechter rijstrook is nog dicht. De politie verwacht dat de weg rond half een geheel vrij is.

bron : www.rtvnoord.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Bulletje op 05 juni 2011, 01:58:23
11:08:20 04-06-11 GROUP-1 Pr 1 VERK.ONGEV.BEKNEL. A7 L 215,0 SCHARMER (beknelling: ja) 2331 3593 AP:

Auto en boot slaan om op A7 bij Kolham

Op de A7 bij Kolham is zaterdagochtend een auto met daarachter een trailer met boot omgeslagen. Een ravage was het gevolg. En file.


Bron : rtvnoord.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 07 juni 2011, 19:51:43
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 09 juni 2011, 21:18:58
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 12 juni 2011, 21:20:14
BMW verwoest door brand

Veendam - Aan de Drieborghweg in Veendam is zondag eerste Pinksterdag een geparkeerde BMW uitgebrand. De brand ontstond tegen 16.00 uur en werd ontdekt door voorbijgangers. Die belden daarop de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer stond de auto aan de voorkant al volledig in brand.
De brandweer heeft de brand met een straal hogedruk en een straal schuim geblust. De auto is onherstelbaar beschadigd en werd later door een bergingsbedrijf afgevoerd. Op het moment van de brand was er geen eigenaar bij de wagen. Dit word door de politie uitgezocht. Niemand raakte gewond.
visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login


foto's : eigen
tekst en meer foto's : 112groningen (http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/14137/auto-door-brand-verwoest-in-veendam.html)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Firefighter op 17 juni 2011, 18:45:20
Jongen (6) zwaargewond na vuurbal
Laatste update:  17 juni 2011 18:17

Een 6-jarige jongen uit het Groningse Muntendam is vrijdagochtend zwaargewond geraakt, nadat hij een zware stroomstoot kreeg en werd geraakt door een vuurbal toen hij moest plassen.

De jongen liep ernstige brandwonden op nadat de sproeiarmen van de tractor van zijn vader een hoogspanningsmast raakten, meldt de politie.

De jongen zat samen met zijn broertje bij zijn vader in de tractor die met sproeiwerkzaamheden bezig was op een aardappelveld.
Toen het kind moest plassen, zette zijn vader het voertuig stil.

Daardoor gingen de sproeiarmen automatisch omhoog en sloeg de elektriciteit via de tractor de grond in.

De jongen, die op dat moment naast de tractor stond, werd geraakt door de vuurbal. Hij is met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.
De vader en het broertje bleven ongedeerd.

Bron : NU
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: tijgernest op 29 juli 2011, 18:32:55
Mestsilo geknapt in Ten Boer
DVHN | Gepubliceerd op 29 juli 2011, 17:39
Laatst bijgewerkt op 29 juli 2011, 17:41

Op het terrein van een boerderij aan de Wolddijk in Ten Boer is vrijdagmiddag een mestsilo geknapt. Daardoor is naar schatting 1000 tot 2000 kuub mest weggestroomd. De mest is deels op het terrein en deels in sloten terechtgekomen. De eigenaar van de silo en de brandweer hebben de sloten afgedamd. Daardoor is er geen gevaar dat het oppervlaktewater verontreinigd raakt.
Bij het knappen van de mestsilo, deel van een biovergistingsinstallatie, zijn twee gebouwen beschadigd. Daarbij is asbest vrij gekomen. Doordat de asbest 'verpakt' zit in de mest levert dit geen gevaar op voor de volksgezondheid. http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6749554.ece/Mestsilo-geknapt-in-Ten-Boer
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: mennomulder op 23 november 2011, 13:55:54
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 12 december 2011, 21:11:09
Johnny B. aangehouden voor brandstichting en inbraak
Geplaatst: maandag 12 december 2011 11:23
Gewijzigd: maandag 12 december 2011 11:23

HARKSTEDE - De politie heeft maandagochtend Johnny B. opnieuw opgepakt. Hij wordt verdacht van brandstichting en inbraak.

Johnny B. werd op zijn werk in Siddeburen gearresteerd. In zijn woning in Harkstede is huiszoeking verricht. Een laptop, een usb-stick en een trui zijn in beslag genomen. Waar hij precies van verdacht wordt, is nog onduidelijk. Mogelijk gaat het om een brand in Ten Post.

B. werd in december 2008 veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, voor drie brandstichtingen of pogingen daartoe in 't Zandt en omgeving. In het voorjaar van 2010 kwam hij vrij. In het dorp ontstond indertijd veel onrust door de branden. Het leger werd zelfs ingezet om de dader op te sporen.

De politie houdt maandagmiddag op het politiebureau in Delfzijl een persbijeenkomst over de arrestatie van Johnny B. Daar wordt meer bekend gemaakt over de achtergronden van zijn arrestatie.

Johnny B. verdacht van tientallen nieuwe zaken

Voormalige brandstichter 't Zandt opnieuw opgepakt
 Geplaatst: maandag 12 december 2011 16:06
Gewijzigd: maandag 12 december 2011 16:06

GRONINGEN - Johnny B. wordt verdacht van 17 brandstichtingen en 11 inbraken.

Dat heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt tijdens een speciale persbijeenkomst in Delfzijl. Aanleiding van de politie om B. in de gaten te houden was een woninginbraak. Onder meer door het aftappen van zijn telefoon kreeg de politie hem uiteindelijk op de korrel. Daarna is Johnny B. lange tijd gevolgd om het bewijs rond te krijgen. Hij is aangehouden voor een schuurbrand in Ten Post op 18 november. Onderzoek moet uitwijzen of hij ook betrokken is bij de andere zaken.

Johnny B., die bekend staat als de brandstichter van 't Zandt, is maandagochtend op zijn werk in Siddeburen gearresteerd. In zijn woning in Harkstede is huiszoeking verricht. Daar werden een laptop, een usb-stick en een trui in beslag genomen.

B. werd in december 2008 veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, voor drie brandstichtingen of pogingen daartoe in 't Zandt en omgeving. In het voorjaar van 2010 kwam hij vrij. In het dorp ontstond indertijd veel onrust door de branden. Het leger werd zelfs ingezet om de dader op te sporen.

bron : RTV Noord (http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=105876)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Firefighter op 14 december 2011, 13:05:48
MEER AANHOUDINGEN VOOR 'PYROMAANBRANDEN' 'T ZANDT

De politie heeft in het Groningse 't Zandt drie mannen opgepakt die mogelijk betrokken zijn geweest bij een reeks van brandstichtingen en inbraken in Noordoost-Groningen.

Ze zijn bekenden van Johnny B., die bekend staat als de pyromaan van 't Zandt, die maandag werd gearresteerd (video (http://www.rtl.nl/xl/#/u/f59c8b55-49c2-431d-900c-6cf8f75ca1eb/)

Hennepkwekerij gevonden
In het kader van het onderzoek naar de branden heeft de politie vanochtend drie invallen in woningen in 't Zandt gedaan.
Daarbij werden de drie verdachten van 21, 29 en 57 jaar aangehouden. In twee panden werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Bron : RTL
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 29 december 2011, 01:58:23
Johnny B. langer vast

Geplaatst: woensdag 28 december 2011 16:53
Gewijzigd: woensdag 28 december 2011 16:53

GRONINGEN - De voorlopige hechtenis van Johnny B, ook wel de pyromaan van 't Zandt genoemd, is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer woensdagmiddag besloten.

Op de voorlopige tenlastelegging staan, volgens advocaat Tjalling van der Goot, vooralsnog acht branden en vijf inbraken. Justitie maakte eerder bekend dat B. in totaal wordt verdacht van betrokkenheid bij 17 branden en 11 inbraken in Noordoost Groningen.

Ook het voorarrest van medeverdachte Johannes V. uit 't Zandt is met 90 dagen verlengd. De vader van Johannes V. blijft voorlopig ook in de cel zitten. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit, witwaspraktijken en het bezit van meerdere wietplantages.

bron : RTV-Noord (http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=106249)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 29 december 2011, 01:59:55
Fries brandweerkorps boos over overname door Groningen

Geplaatst: woensdag 28 december 2011 21:11
Gewijzigd: woensdag 28 december 2011 21:11

KOLLUMERLAND - De brandweer van Kollumerland in Friesland is verontwaardigd dat een deel van hun korps is overgenomen door de brandweer in Grijpskerk.

Daarnaast is het ook de bedoeling dat de brandweer van Kollumerland naar Groningen gaat als ze daar eerder ter plaatse kunnen zijn, in geval van een brand of ongeval. Sinds 1 november is dit al het geval maar in Kollumerland wisten ze van niks. Het is het gevolg van de nieuwe Noordelijke meldkamer voor hulpverleningsdiensten en politie. Sinds kort is die gevestigd in Drachten en zijn daardoor ook de gebieden opnieuw ingedeeld.

bron : RTV-Noord (http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=106253)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 31 december 2011, 14:29:04
12:40:58 31-12-11 GROUP-1 P 1 Woningbrand UNIKENSTRAAT 84 STADSKANAAL 038432
 0500150 BRW Aa en Hunze (Gasselternijveen) (Blusploeg A)
 0500151 BRW Aa en Hunze (Gasselternijveen) (Blusploeg B)
 0502547 BRW Aa en Hunze (Gasselternijveen) (TS 8432)

12:39:22 31-12-11 GROUP-1 P 1 Woningbrand UNIKENSTRAAT 84 STADSKANAAL 012650
 0401365 BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (HW 2650)
 0401374 BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (HW/GM ploeg 1)
 0401379 BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (HW/GM ploeg 5)
 0401380 BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (HW/GM ploeg 6)
 0401389 BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (Techniek)

--------------------------------------------------------------------------------
 
12:37:51 31-12-11 GROUP-2 P 1 Woningbrand UNIKENSTRAAT 84 STADSKANAAL 012633
 0400021 BRW Veiligheidsregio Groningen (Voorlichting) (Alarmcode)
 0400113 BRW Veiligheidsregio Groningen (OvD Oost) (Alarmcode)
 0401362 BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (TS 2633)
 0401381 BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (Blusploeg 1)
 0401383 BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (Blusploeg 3)
 0401385 BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (Blusploeg 5)
 0401389 BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (Techniek)
 
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 31 december 2011, 14:38:08


Citaat
12:40:58 31-12-11 GROUP-1 P 1 Woningbrand UNIKENSTRAAT 84 STADSKANAAL 038432
Citaat
12:39:22 31-12-11 GROUP-1 P 1 Woningbrand UNIKENSTRAAT 84 STADSKANAAL 012650
Citaat
12:37:51 31-12-11 GROUP-2 P 1 Woningbrand UNIKENSTRAAT 84 STADSKANAAL 012633

Forse binnenbrand Stadskanaal.

Oudejaarsdag om 13.40 uur kwam er een woningbrandmelding binnen bij de brandweer van Stadskanaal. Aan de Unikenstraat was brand uitgebroken in een vrijstaande woning. Eerst werd de brandweer Stadskanaal gealarmeerd en al snel daarna werd ook de brandweer van Gasselternijveen opgeroepen. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig kwam er al rook onder het dakbeschot vandaan en ook via de kieren langs de ramen was rook te zien. Met behulp van meerdere stralen hoge druk werd de brand middels een binnenaanval bestreden. Al snel werd duidelijk dat dit succes had en zo werd voorkomen dat de brand uitslaand zal worden. Ondanks  dat men de brand snel meester was liep de gehele woning forse schade op.
Wat de oorzaak van de brand is, zal door de politie worden onderzocht.
 
visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login


bron + foto's :eigen
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Firefighter op 05 januari 2012, 12:40:25
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 02 februari 2012, 14:25:18
11:01:37 02-02-12 GROUP-2 P 2 Dier te water/ijs (eend) DE ZWAAIKOM VEENDAM 012531
 0401170 BRW Veendam (Commando)
 0401172 BRW Veendam (TS 2531)
 0401177 BRW Veendam (Ploegchef A)
 0401178 BRW Veendam (Ploegchef B)
 0401184 BRW Veendam (Blusploeg B2/B1)
 0401191 BRW Veendam (Blusploeg A1)
 0401192 BRW Veendam (Blusploeg A2)
 0401193 BRW Veendam (Blusploeg B1)
 0401199 BRW Veendam (Kazernetechniek)

Donderdag aan het eind van de morgen werd de hulp van de brandweer ingeroepen door de dierenambulance. Aan de zwaaikom zat een eend vast op het ijs in het A.G. Wildervanckkanaal. De eend zat midden op het kanaal en reageerde niet op langs glijdende stenen. Daarom ging een brandweerman in een redbrandcard het ijs op, om het beestje te halen. De eend was inmiddels erg verzwakt en werd aan de kant gelijk overgedragen aan de medewerkers van de dierenambulance. Deze hebben het beestje meegenomen naar de opvang. Verderop in het kanaal zat nog een grote groep vogels op het ijs, nu maar hopen dat hier geen dieren vast vriezen.
visitors can't see pics , please register or login


bron : ik  voor meer zie hier (http://www.flickr.com/photos/75115672@N04/)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Dennis Kempers op 16 februari 2012, 17:20:12
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: spruitje11 op 01 april 2012, 22:31:26
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: spruitje11 op 08 april 2012, 00:20:35
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: spruitje11 op 20 juni 2012, 17:10:09
Koe in gierkelder bij Winsum
19-06-2012, Patrick Kroeze 112Gr

Winsum - Op dinsdagmiddag 19 juni werd de Winsummer brandweer om 17.29 uur opgepiept voor een prio 2 melding aan de Schilligeham in Winsum.
Ter plaatse bleek een koe in de gierkelder te zitten, er werden allerlei gereedschappen en materialen klaar gelegd om de koe zo spoedig mogelijk uit de kelder te halen.
Brandweer met ademlucht in waadpakken werden ingezet om het dier naar een opening in het rooster te loodsen waar de andere collega's het dier in de banden en stroppen kon heisen. De boer had een takel boven het gat hangen waar mooi gebruik van kon worden gemaakt, na veel getakel werd de koe naar boven gehaald en werd het dier bevrijd, de brandweer heeft de koe schoongemaakt en zij kon naar de stal om uit te rusten, de brandweer kon met een grote schoonmaakklus beginnen, bij de boer werd het meeste mest verwijderd en bij de kazerne werd de rest schoongemaakt.
Bron: www.112groningen.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: spruitje11 op 20 juni 2012, 17:11:32
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: spruitje11 op 21 juni 2012, 15:43:35
21-06-2012, Niels de Kant 112Gr.
Brand in hennepkwekerij Stadskanaal

Stadskanaal - Vermoedelijk door brandstichting werd in de nacht van woensdag op donderdag op de zesde etage van de Renneflat in Stadskanaal door vuur verwoest.
De brand woedde het hevigst in een slaapkamer waar een hennepkwekerij in opbouw bleek te zijn. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. Buren hadden eerder de nacht glasgerinkel gehoord.
Kort nadat de brand was geblust verscheen de 25-jarige bewoner van het pand. Hij is aangehouden en ingesloten.
Bron: www.112groningen.nl

03:28:02 21-06-12   GROUP-1   P 1 Woningbrand DE RENNE 54 STADSKANAAL 012633

   0400021   BRW Veiligheidsregio Groningen (Voorlichting) (Alarmcode)
   0400113   BRW Veiligheidsregio Groningen (OvD Oost) (Alarmcode)
   0400311   BRW Veiligheidsregio Groningen (OvD Oost) (DA-OD 3693)
   0401362   BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (TS 2633)
   0401381   BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (Blusploeg 1)
   0401383   BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (Blusploeg 3)
   0401385   BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (Blusploeg 5)
   0401389   BRW Zuid-Groningen (Stadskanaal) (Kazernetechniek
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: spruitje11 op 21 juni 2012, 15:55:08
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: tygerpower op 25 juli 2012, 21:49:07
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Rubens1001 op 05 september 2012, 10:46:28
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 07 oktober 2012, 10:10:53
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: spruitje11 op 18 oktober 2012, 01:13:22
Explosie bestelbus: vier gewonden
woensdag 17 okt 2012, 23:48

In Bellingwolde in Groningen zijn vier vrouwen gewond geraakt door een explosie in de bestelbus waarin ze zaten. De bus brandde helemaal uit.

De explosie gebeurde toen de vrouwen door een woonwijk in het Groningse dorp reden. Drie inzittenden konden het voertuig na de ontploffing verlaten. De vierde vrouw kreeg haar gordel niet meteen los en liep zware brandwonden op. Ze werd door omstanders onder een douche gezet.

Alle gewonden zijn naar het Universitair Medisch Centrum Groningen gebracht.

Het busje is van een dakdekkersbedrijf. Volgens de politie is achterin de bestelbus mogelijk een gasfles ontploft. Een woordvoerder noemt het een wonder dat de explosie geen huizen heeft beschadigd.
Bron:www.nos.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: klippie op 18 oktober 2012, 17:56:12
Explosie bestelbus: vier gewonden
woensdag 17 okt 2012, 23:48

In Bellingwolde in Groningen zijn vier vrouwen gewond geraakt door een explosie in de bestelbus waarin ze zaten. De bus brandde helemaal uit.

De explosie gebeurde toen de vrouwen door een woonwijk in het Groningse dorp reden. Drie inzittenden konden het voertuig na de ontploffing verlaten. De vierde vrouw kreeg haar gordel niet meteen los en liep zware brandwonden op. Ze werd door omstanders onder een douche gezet.

Alle gewonden zijn naar het Universitair Medisch Centrum Groningen gebracht.

Het busje is van een dakdekkersbedrijf. Volgens de politie is achterin de bestelbus mogelijk een gasfles ontploft. Een woordvoerder noemt het een wonder dat de explosie geen huizen heeft beschadigd.
Bron:www.nos.nl

Overigens denk ik niet dat de personen naar het UMCG zijn gebracht maar naar de martini ziekenhuis  ivm brandwonden centrum  maar dit terzijde
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: spruitje11 op 25 oktober 2012, 00:32:17
Arriva-bus op de A7 brandt uit
Toegevoegd: woensdag 24 okt 2012, 14:07
Update: woensdag 24 okt 2012, 15:25

Op de A7 bij Boerakker is een bus van Arriva uitgebrand. De lijnbus reed met ongeveer vijftien passagiers richting Drachten, toen er ineens brand ontstond. De chauffeur zette de bus op de vluchtstrook en alle passagiers konden de bus veilig verlaten.
Hoe de brand ontstond, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek. Vervoersmaatschappij Arriva heeft de passagiers met vervangend vervoer naar hun bestemming gebracht.
De snelweg richting Drachten was bij Boerakker enige tijd afgesloten. Het verkeer werd via een af- en oprit omgeleid.
Bron: www.nos.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: spruitje11 op 28 november 2012, 20:24:14
Honderd varkens vergast in stal Vlagtwedde
Geplaatst: 12:09 uur, woensdag 28 november 2012
 
In een varkensfokkerij met 1800 varkens aan de Wijnbossenweg in Vlagtwedde zijn woensdagmorgen honderd varkens omgekomen door een ontsnapt gas.

Het gaat om waterstofsulfide, een gas dat ontstaat door het rottingsproces in mest. Waarschijnlijk hebben de ventilatoren niet goed genoeg gewerkt, doordat er te weinig wind stond. Hierdoor bleef het gas hangen.

De brandweer is bezig de stallen te luchten en daarna worden de dode dieren geruimd
Bron: www.rtvnoord.nl

Varkens dood na gifwolk
Update: woensdag 28 nov 2012, 14:11

In Vlagtwedde in Groningen zijn honderd varkens omgekomen nadat in een stal zwavelwaterstof was vrijgekomen. De giftige stof kwam vrij uit mest die in de stal lag opgeslagen.

Volgens de politie komt er bij de vergisting van mest altijd zwavelwaterstof vrij. Waarom de concentratie nu zo hoog was dat er varkens zijn omgekomen, wordt nog onderzocht. Waarschijnlijk is er een chemische reactie geweest tussen de mest en het veevoer.

De varkens stonden in een afgesloten compartiment van de stal. De 1800 varkens die elders in de stal waren ondergebracht, maken het goed.

De eigenaar van de boerderij was niet bij de stal toen het ongeluk gebeurde. De politie houdt de boer en andere omwonenden uit de buurt.
Bron: www.nos.nl

11:23:45 28-11-12 GROUP-2 Graag tel contact AC! (NB:Klein OGS) WIJNBOSSENWEG 3 VLAGTWEDDE
 0400017 BRW Veiligheidsregio Groningen (WVD-deskundige) (Alarmcode)

11:11:09 28-11-12 GROUP-1 P 2 Meetverzoek (NB:Klein OGS) WIJNBOSSENWEG 3 VLAGTWEDDE 012731
 0400014 BRW Veiligheidsregio Groningen (HOvD / ROGS) (Alarmcode)
 0400021 BRW Veiligheidsregio Groningen (Voorlichting) (Alarmcode)
 0400113 BRW Veiligheidsregio Groningen (OvD Oost) (Alarmcode)
 0400311 BRW Veiligheidsregio Groningen (OvD Oost) (DA-OD 3693)
 0401431 BRW Zuid-Groningen (Vlagtwedde) (TS 2731)
 0401457 BRW Zuid-Groningen (Vlagtwedde) (Dagdienst)
 0401458 BRW Zuid-Groningen (Vlagtwedde) (Postalarm)
 0401459 BRW Zuid-Groningen (Vlagtwedde) (Kazernetechniek)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Studebakerveendam op 05 januari 2013, 21:28:39
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Dennis Kempers op 03 juli 2013, 09:01:51
KNMI: Aardbeving was 3,0 op de Richterschaal

De aardbeving die dinsdagnacht plaatsvond in het noorden van onze provincie, had een kracht van 3,0 op de schaal van Richter, laat het KNMI weten. De beving valt daarmee volgens het KNMI onder de 'zwaardere' aardbevingen in Groningen.

Het epicentrum was in Garrelsmeer in de gemeente Loppersum, op drie kilometer diepte.

De aardbeving was om 1.05 uur. Veel mensen uit de wijde omgeving van Garrelsweer hebben de beving gevoeld; onder andere in de stad Groningen, Uithuizen en Hoogezand-Sappemeer. Volgens het KNMI hebben inmiddels zo'n vijftig mensen op de website van het KNMI een formulier ingevuld waarmee ze aangeven de aardbeving te hebben gevoeld. Over schade is nog niets bekend.

Bron: RTVNoord
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: tygerpower op 16 september 2013, 21:16:38
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: tygerpower op 25 mei 2014, 11:44:23
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: Brand op 27 augustus 2014, 17:52:49
Uitbreiding taken brandweerpost Bedum

27 augustus 2014

De brandweerpost Bedum gaat per 1 september a.s. haar taken uitbreiden. De brandweer gaat dan ook uitrukken voor oppervlaktewater verontreiniging; niet alleen in eigen verzorgingsgebied (gemeente Bedum) maar door een groot deel van de provincie Groningen en een deel van de provincie Drenthe.

Daarvoor heeft de post Bedum de beschikking gekregen over een bedrijfsbus met een rubberboot, de bus is uitgerust met zogenaamde oilbooms en alle toebehoren. De bus en boot zijn eigendom van de veiligheidsregio Groningen en de waterschappen en is in de brandweerkazerne aan de Industrieweg 15 in Bedum gestationeerd. De manschappen van de brandweerpost Bedum zijn de afgelopen weken getraind om met dit materiaal te werken. Om deze combinatie te huisvesten moest er een kleine interne verbouwing van de kazerne plaats vinden.

bron: http://www.brandweernederland.nl/algemene_onderdelen/rss/rss/@39899/uitbreiding-taken/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: tygerpower op 27 augustus 2014, 19:13:58
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: herbie1971 op 13 juli 2015, 23:52:07
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Groningen
Bericht door: tygerpower op 29 december 2015, 19:50:19
19:20:30 29-12-15   GROUP-1   P 1 Brand Bijeenkomstgeb. Protonstraat Groningen 011832 011834 011850
   0400363   BRW Groningen (Groningen Sontweg) (Blusploeg)
   0400389   BRW Groningen (Groningen Sontweg) (Kazernetechniek)
   0400392   BRW Groningen (Groningen Vinkhuizen) (Blusploeg)
   0400419   BRW Groningen (Groningen Vinkhuizen) (Kazernetechniek)
   0400271   BRW Groningen (Groningen) (TS 1832)
   0400273   BRW Groningen (Groningen) (TS 1834)
   0400276   BRW Groningen (Groningen) (HW 1850)
   0400111   BRW Groningen (OvD Midden)
   0400310   BRW Groningen (OvD Midden) (DA-OD 3593)
   0400021   BRW Groningen (Voorlichting)

Noordernieuws ?@noordernieuws 3 min.
Aan de Protonstraat in Groningen is een forse uitslaande brand gaande in een bedrijfspand.
visitors can't see pics , please register or login