Brandweerforum

Regionaal => Veiligheidsregio 10: Noord-Holland Noord (VRNHN) => Topic gestart door: MiKo op 16 november 2008, 16:50:56

Titel: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: MiKo op 16 november 2008, 16:50:56
Plaats hier in dit topic korte (media-) berichten uit de regio Noord- Holland- Noord.

Geen p2000 meldingen, maar uitsluitend persberichten!
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: goud3634 op 08 mei 2009, 11:06:18
Brandweer-commandant Den Oever gaat vrij uit

Den Oever - Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen een brandweercommandant uit Den Oever (gemeente Wieringen) geseponeerd. Bij een zogeheten hittegewenningsoefening op 15 oktober 2007 raakten vier brandweerlieden gewond, onder wie de commandant zelf. Ze liepen brandwonden op.

Tijdens de oefening in een bunker aan de Sluiskolkkade in Den Oever werd een houtstapel door de commandant overgoten met een mengsel van benzine en diesel. Vervolgens werd de houtstapel in brand gestoken. Daarbij ontstond een zogeheten flash-over (vrijgekomen brandbare gassen die plots ontbranden) die de vier mannen verwondde.

Uit het politieonderzoek en een door de Arbeidsinspectie ingesteld onderzoek is gebleken dat er onvoldoende is gedaan om een gevaarlijke situatie te vermijden. Zo was het gebruik van brandstof tegen het geldende protocol, dat het gebruik van aanmaakblokjes voorschrijft. Bovendien droegen de brandweerlieden in strijd met de voorschriften onvoldoende beschermende kleding.

Het OM vindt dat niet alleen de brandweercommandant, maar ook zijn werkgever, de gemeente Wieringen, verwijtbaar heeft gehandeld. De gemeente is weliswaar nalatig geweest doordat ze onvoldoende heeft gedaan de naleving van het geldende protocol te waarborgen, maar de nalatigheid gaat niet zo ver dat gesproken kan worden van medeplichtigheid.

De gemeente is daarom niet strafbaar en wordt dus niet vervolgd. Omdat de commandant bij het incident zelf ook gewond raakte en de gemeente de bunker na het incident niet langer in gebruik heeft als oefenplek, meent het OM dat het strafrechtelijk verwijt aan de commandant uiteindelijk zo gering is, dat verdere strafvervolging ook voor hem niet in de rede ligt.

 
Bron : http://www.blikopnieuws.nl/bericht/96451
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Peter op 21 mei 2009, 21:32:13
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Peter op 04 september 2009, 14:34:22
03 September 2009

Loyaliteit met de vrijwilligers is reden om vrijwillig ondercommandant te schorsen

Burgemeester Piet Bruinooge heeft besloten Ruud van Vliet, vrijwilliger bij de brandweer Alkmaar als vrijwillig ondercommandant voor 4 maanden te schorsen. Als reden van dit besluit geeft de burgemeester aan dat van Vliet de belangen van de vrijwilligers te veel laat prevaleren boven de belangen van het college dat graag naar een 24 uurbezetting in Alkmaar wil. Zo zou hij de vrijwilligers hebben aangespoord om niet op een personeelsvergadering te komen. Een feit dat overigens door de vrijwilligers binnen Alkmaar naar het land der fabelen wordt verwezen.

De vrijwilligers vinden de maatregel dan ook overtrokken en geven aan dat zij door deze maatregel nu hun spreekbuis in het management moeten missen. Dit gebeurd juist op het moment dat het college en waarschijnlijk ook de raad een ingrijpende beslissing moet gaan nemen over een (nieuwe) organisatievorm bij de brandweer Alkmaar. Ze zijn bang dat zonder de inbreng van Ruud van Vliet het voor het college een hamerstuk wordt en dat de belangen van de vrijwilligers totaal niet meegewogen zullen worden. Want hij mag juist in deze periode van de burgemeester niets meer zeggen.

Door deze actie van de burgemeester vrezen de korpsleiders dat veel vrijwilligers het bijltje er bij neer gaan gooien omdat zij slapen in de kazerne niet zien zitten en het absoluut niet eens zijn met de huidige gang van zaken.

Noordhollands dagblad


Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Peter op 08 oktober 2009, 19:12:30
Brandweer houdt verplaatsingsoefening

08 oktober 2009

HEERHUGOWAARD - Zo'n vijftien brandweervoertuigen en een aantal begeleidende motorrijders van de politie zullen zaterdagochtend met sirenes door Heerhugowaard rijden. Reden is een verplaatsingsoefening, waarbij gebruik wordt gemaakt worden van optische en geluidsignalen.

'Dit kan enige overlast geven voor verkeersdeelnemers en omwonenden', zo laat de gemeente Heerhugowaard weten. De stoet komt vanuit de veiligheidsregio Kennemerland en zal als eindbestemming een object op het industrieterrein De Zandhorst in Heerhugowaard hebben. Wanneer alle voertuigen op zijn plaats staan is het einde oefening en gaan iedereen weer retour naar hun eigen regio.
www.webregio.nl]
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: SvenV op 31 oktober 2009, 16:29:54
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: SvenV op 01 november 2009, 09:27:06
"Te voorbarig om over brandstichting te praten"

SCHOORL - Natuurlijk hangen de media aan de lippen van de burgemeester, de politie, brandweer en mensen van Staatsbosbeheer: "Heeft Schoorl te maken met een pyromaan?" Binnen drie maanden vier duinbranden in de gemeente Bergen. Ruim 160 hectare natuurgebied verloren. Op 28 augustus vijfhonderd mensen, onder wie vijftig bewoners van zorgcentrum Hoog Duinen, tijdelijk elders ondergebracht.

Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen nam, ook namens de werkers in het veld, de nodige reserves in acht. "Dit kan geen toeval <\c>zijn maar het is te voorbarig om al conclusies te trekken", zij ze, nadat woensdagavond in het Schoorlse duingebied 'De Kerf' het sein 'brand <\c>meester' was gegeven.

Niet zo vreemd

Niet zo vreemd dat tussen de oren van de brandweerman een pyromaan meereist met de branden in Schoorl. In alle gevallen was immers sprake van meerdere brandhaarden.

Bij de fik van vorige week was het een paar dames opgevallen dat er zich in de buurt van 'De Kerf' een brandcirkel vormde van een paar honderd meter. "Dat moet aangestoken zijn", hadden zij geroepen. Een geluk bij een ongeluk: de krachtige wind was aflandig waardoor de duinbrand, voornamelijk heide en helmgras, beperkt bleef tot negen hectare.

Om half zes tegen de avond werd vanuit de Kerf het brandalarm geslagen door een fietser. Een paar minuten later snelden de eerste bluswagens en busjes via de Schoorlse Zeeweg de duinen in. Het zouden er 25 worden, uit Schoorl, Groet, Bergen en de regio. Omdat de locatie moeilijk bereikbaar is, moest de brand aanvankelijk worden bestreden met zandschoppen en vuurzwepen. Totdat een vijf kilometerlange slang met een diameter van vijftien centimeter met bluswater was uitgerold vanaf de Oorprongweg nabij Het Zandspoor.

Na de laatste brand op 21 oktober wordt door Staatsbosbeheer en politie extra gesurveilleerd in het duingebied. Men is er in Schoorl erg 'op gebrand' de brandstichter, zo deze er mocht zijn, te pakken te krijgen.
http://www.echo.nl (http://www.echo.nl/dd-dd/buurt/redactie/928155/te.voorbarig.om.over.brandstichting.te.praten/)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: jurjen op 04 december 2009, 17:56:14
Twee duikteams brandweer opgeheven

ALKMAAR
Twee van de vijf duikteams van de brandweer in Noord-Holland Noord worden opgeheven.
Dat heeft de Veiligheidsregio NoordHolland Noord besloten.

Volgens brandweercommandant Robin Burgering komt dit de kwaliteit van de duikteams die overblijven ten goede.
Volgens hem is het rendement van duikteams sowieso erg laag.
In de meeste gevallen worden mensen die te water raken, geholpen door brandweermannen die met de spuitwagen aankomen.
Die zijn altijd het snelst ter plekke, en hebben ook een wateropleiding gehad.

Tekst: RTVnh.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Peter op 04 januari 2010, 20:46:40
Duikteam Alkmaar opgeheven01 Januari 2010

Met als enige bedenkbare reden bezuinigen is het Alkmaarse duikteam opgeheven. Het duikteam van de brandweer Heerhugowaard heeft nu de ondankbare taak om met hun te geringe bezettingsgraad de duikklussen te klaren. Het duikteam van Alkmaar heeft op ludieke wijze afscheid genomen van hun taak bij de brandweer. Symbolisch duwen zij hun waterongevallen wagen te water.

Het gebied rondom Alkmaar is in het rapport van de regio NHN aangemerkt als het gebied waar de meeste waterongevallen plaatsvinden. Samen met de duikers van Heerhugowaard kon men een uitruk garanderen. Nu staan de duikers van Heerhugowaard er met een te geringe bezetting 24 uur per dag het gehele jaar alleen voor. Brandweerduikers doen zoals het gebruikelijk is bij de brandweer het duiken er als specialisme bij, dus wanneer het korps Heerhugowaard is uitgerukt voor een brandmelding kan men geen duiktaak uitvoeren. Het samenwerkingsverband met Alkmaar hield in dat dan in ieder geval een uitruk werd gegarandeerd in dit waterrijke gebied. Nu moet men maar afwachten of er door een duikgroep wordt uitgerukt wanneer men te water belandt.

Met hun ludieke actie willen de duikers duidelijk maken dat het opheffen van hun team voor hen niet te begrijpen is. Tot op heden is men niet met een geloofwaardige verklaring gekomen waarom juist het duikteam van Alkmaar dat geheel uit vrijwilligers bestond opgeheven moest worden. Het zet de situatie binnen de brandweer Alkmaar nog eens extra op scherp.

Het duikteam van Alkmaar was goed opgeleid en beschikte naast duikers, in tegenstelling tot de duikers van Heerhugowaard, over een flink aantal instructeurs en duikploegleiders. Duiker bij de brandweer word je niet zomaar, een paar jaar gelden heeft brandweer Alkmaar geprobeerd om hun beroeps brandweerpersoneel aan het duiken te krijgen. Dit streven is toen jammerlijk mislukt omdat er toen vrijwel niemand was die de duiktaak aandurfde. De ervaring leert dat ongeveer slechts 30% van het geringe aantal mensen dat zich aanmeldt voor de duikopleiding ook daadwerkelijk duiker wordt. De kans dat er dus op korte termijn genoeg gemotiveerde duikers bij zullen komen om tot een gegarandeerde uitruk te komen is dan ook bijzonder klein.
 


VBV.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Sjaak op 15 januari 2010, 22:01:40
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Firefighter op 26 april 2010, 11:23:12
Mysterieuze explosie in Den Helder

DEN HELDER

Buurtbewoners van de Binnenhaven in Den Helder zijn zondagavond opgeschrikt door een explosie in het water. Tot in de nabije omgeving werd een lichte beving gevoeld.

Enkele omstanders zagen het water in de haven meters omhoog schieten en hoorden een flinke knal. Er vielen geen gewonden en er raakte niets beschadigd.

De politie heeft met duikers gezocht maar kan vooralsnog geen verklaring geven. De gemeente en de brandweer denken aan een zogenoemde visbom waarmee vissen opgejaagd worden.
 
visitors can't see pics , please register or login


Bron : RTV noord Holland
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Sjaak op 17 augustus 2010, 20:25:51
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Firefighter op 21 januari 2011, 11:50:02
Gaat er nu nog steeds zoveel uit voor een duinbrand  :o

11:47:54 21-01-11   11/124   GROUP-1    Prio 1 BYZ NH DUINRESERVAAT PWN BERGEN AAN ZEE Duinbrand NHN527 BGN748 BGN582 BGN749 BGN649 PWN,
                       0200685    BRW Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (OvD West)
                       0201260    BRW Bergen (PWN Waterleidingbedrijf Noord Holland)
                       0201261    BRW Bergen (Schoorl) (Springbemanning)
                       0201266    BRW Bergen (Egmond aan Zee) (Springbemanning)
                       0201269    BRW Bergen (Springbemanning ploeg 2)
                       0201283    BRW Bergen (Schoorl) (Lichtkrant)
                       0201285    BRW Bergen (Egmond aan Zee) (Lichtkrant)
                       0201286    BRW Bergen (Egmond binnen) (Lichtkrant)
                       0201288    BRW Bergen (Lichtkrant Kazerne)
                       0201289    BRW Bergen (Lichtkrant Gemeente)
                       0201293    BRW Bergen (Schoorl en Groet) (Kazernealarm)
                       0201295    BRW Bergen (Egmond) (Kazernealarm)
                       0201298    BRW Bergen (Kazernealarm)
                       0202997    BRW Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (GMS Koppelcode)
                       0202999    BRW Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (Monitorcode)

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: MarcelBeug op 20 februari 2011, 06:47:25
Brandweer Bergen oefent in duinen
19 feb 2011 | 17:03

visitors can't see pics , please register or login


SCHOORL De brandweer van Schoorl en Bergen heeft zaterdag geoefend in het duingebied.

De afgelopen twee jaar moest de brandweer veelvuldig uitrukken voor branden in de duinen tussen Schoorl en Bergen.

Daarom was het zaterdag tijd om de brandweerlieden en het materiaal te testen om komende zomer niet voor verrassingen te komen staan. Het viel nog niet mee om de zware, zestien ton wegende, brandweerauto's de hoogste duinen van Schoorl over te krijgen.

Bron (met audio en video): RTV NH (http://www.rtvnh.nl/nieuws/53983/Brandweer+Bergen+oefent+in+duinen)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 09 mei 2011, 17:47:08
BERGEN De politie is nog altijd intensief bezig met het opsporen van brandstichters in het Noord-Hollands duingebied. In totaal maakt de politie gebruik van tientallen agenten en specialisten.

Daarbij zitten ook gedragsdeskundigen en forensische experts. Het duingebied wordt verder in de gaten gehouden door vliegtuigen en helikopters van de politie, de marine en de kustwacht.

Het Noord-Hollands duingebied is sinds 2009 getroffen door ruim zeventig branden, waaronder zes grote. Daarbij zijn honderden hectare duingebied verloren gegaan.

Bron: RTVNH (http://www.rtvnh.nl/nieuws/56610/Politie+maakt+jacht+op+brandstichters+duinbranden)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: NLBulletjeDH op 10 mei 2011, 18:06:16
Gaat er nu nog steeds zoveel uit voor een duinbrand  :o

11:47:54 21-01-11   11/124   GROUP-1    Prio 1 BYZ NH DUINRESERVAAT PWN BERGEN AAN ZEE Duinbrand NHN527 BGN748 BGN582 BGN749 BGN649 PWN,
                       

Is afhankelijk van de kleurcode en zolang ie rood is wel, die is zelfs geel hierboven
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Firefighter op 25 mei 2011, 13:08:01
Bergen start met Burgernet
25 mei 2011

Inwoners van de gemeente Bergen kregen dinsdag een aanmeldingskaart voor Burgernet in de bus.
 Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en burgers.

Burgernetdeelnemers krijgen vanuit de politiemeldkamer in Alkmaar een bericht na een melding van bijvoorbeeld een (duin)brand, inbraak of vermist kind.
In dat bericht wordt dan verzocht uit te kijken naar een duidelijk omschreven of verdacht persoon / voertuig.

Zo kunnen deelnemers van Burgernet een bijdrage leveren bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Het Burgernet stond voor de gemeente Bergen in 2012 gepland.

Vanwege de duinbranden begint de gemeente echter eerder met Burgernet.
Als eerste gemeente van Noord-Holland start Burgernet op 15 juni 2011.

Bron : Webregio (http://www.webregio.nl/groot-alkmaar/regionaal-nieuws/artikel/1944916/bergen-start-met-burgernet.aspx)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: jelzo op 04 juni 2011, 22:19:37
19:22:26 04-06-11   GROUP-1   10-901 A1 AMSTERDAM A7 A7 0 31.9 BERKHOUT RIT:243
   0120901   MKA Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland (Traumaheli Life-Line-1 / MMT 901)

19:17:26 04-06-11   GROUP-2   Prio 1 A7 L 31,9 BERKHOUT Verkeersongeval NHN525 HRN741 NHN777 KGL642
   0200136   BRW Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (Code schakeling/activering)
   0200683   BRW Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (OvD West Friesland West)
   0201775   BRW Hoorn (Risdam) (Blusploeg)
   0201785   BRW Hoorn (Risdam) (Lichtkrant)
   0201789   BRW Hoorn (Lichtkrant Gemeente)
   0202175   BRW Medemblik (Wognum) (Blusploeg)
   0202185   BRW Medemblik (Wognum) (Lichtkrant)
   0202189   BRW Medemblik (Lichtkrant Gemeente)
   0202577   BRW Koggenland (Berkhout) (Blusploeg)
   0202587   BRW Koggenland (Berkhout) (Lichtkrant)
   0202589   BRW Koggenland (Lichtkrant Gemeente)

19:17:22 04-06-11   GROUP-1   A1 (GG: ANH-INCI-7) A7 L 31,9 BERKHOUT Verkeersongeval 31,9
   0220341   MKA Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (First Responder Noord Holland)BERKHOUT - Op de A7 ter hoogte van Berkhout is zaterdagavond een eenzijdig ongeval gebeurd. Een vrouw verloor op de toerit naar de A7 de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een boom.

Omdat het letsel zich aanvankelijk ernstig deed aanzien kwamen twee ambulances, twee brandweervoertuigen en de traumahelikopter ter plaatse.

De vrouw is op een wervelplank geplaatst in verband met mogelijk rek- en rugletsel. Ze is aanspreekbaar en in stabiele naar het ziekenhuis vervoerd. De personenauto raakte total loss en is door een berger weggesleept.visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login


Bron: JelZo Fotografie (http://jelzo.artizt.nl/index.php?option=com_g2bridge&view=gallery&Itemid=29&g2_itemId=27683&g2_highlightId=27698)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Firefighter op 21 juli 2011, 14:03:37
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: MarcelBeug op 25 juli 2011, 15:28:20
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 10 augustus 2011, 13:56:19
Brandweer helpt Afrikaanse korpsen uit de brand

Regio   |   10 augustus 2011   |   bron: De Echo

visitors can't see pics , please register or login

Nog prima te gebruiken brandweeruniformen werden dankbaar aanvaard door de brandweerkorpsen in Gambia.

CASTRICUM - Toen brandweer Castricum eind 2010 overging naar de nieuwe landelijke kledinglijn ontstond het idee om de weliswaar gebruikte, maar kwalitatief goede oude uniformen te doneren aan een andere brandweer organisatie. Op die manier werden een aantal Afrikaanse korpsen uit de brand geholpen.

John Hanskamp en Wil Hollenberg, vrijwilligers bij post Akersloot, hebben tijdens hun vakantie in Gambia contact gelegd met de brandweer in het stadje Bakau. Deze waren meteen enthousiast toen er werd gevraagd of ze interesse hadden in de uniformen.

Ook brandweer Alkmaar stelde de nodige artikelen beschikbaar, alles bij elkaar werd het een hele verzameling. En toen de vraag kwam 'hoe krijg je het daar?' werd contact gezocht met het Consulaat voor Gambia in Amsterdam. Deze waren blij verrast met het initiatief en wilde zorg dragen voor de verzending.

Kort geleden is de kleding in de hoofdstad Banjul overhandigd aan het hoofd van de brandweer in Gambia deze zorgt er voor dat het wordt verdeeld over de diverse brandweerposten in Gambia want de geschonken kleding is veel te veel voor de kleine brandweerpost in Bakau.

Bron: dichbij.nl (http://www.dichtbij.nl/groot-alkmaar/regio/artikel/2127885/brandweer-helpt-afrikaanse-korpsen-uit-de-brand.aspx)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 21 augustus 2011, 10:39:15
01:52:56 21-08-11   10   BRAN   Prio 1 W.M. DUDOKWEG HEERHUGOWAARD Autobrand HHW843
         0202999 BRW NH-Noord ( Monitorcode )
         0202997 BRW NH-Noord ( GmS Koppelingscode )
         0201889 BRW Heerhugowaard ( Lichtkrant Gemeente )
         0201888 BRW Heerhugowaard ( Monitor Kazerne )
         0201861 BRW Heerhugowaard ( Blusgroep 1 )visitors can't see pics , please register or login

Foto DNP.nu/Sander Schoon

Bestelbus uitgebrand
Gepubliceerd op 21 augustus 11, 10:03

HEERHUGOWAARD - Op de W.M. Dudokweg in Heerhugowaard is zondagmorgen vroeg een bestelbus volledig uitgebrand. De brand werd rond 01:50 uur ontdekt, waarna de brandweer gealarmeerd werd.
Het voertuig stond geparkeerd achter een bedrijfspand. Hoe de brand heeft kunnen staan is nog onbekend, maar brandstichting wordt niet uigesloten. Van de bestelbus bleef weinig meer over.

Bron: NHD (http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/alkmaar/article10909951.ece/Bestelbus-uitgebrand)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 21 augustus 2011, 18:11:23
Brandweerwagen in de fik

Door Redacteur Den Helder Gepubliceerd op 21 augustus 11, 15:47 Laatst bijgewerkt op 21 augustus 11, 15:50

DEN HELDER - De brandweer moest op vrijdagavond rond 20.25 uur uitrukken om een brandweerwagen te blussen die onder een overkapping stond aan de Perenhout in Julianadorp.
Het bleek te gaan om een oude (sloop)brandweerwagen.
Niet alleen de auto, maar ook de overkapping en een papiercontainer stonden in brand.
Toevallig was de brandweer in de omgeving aan het oefenen. Zij waren zeer snel ter plaatse en konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar panden.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Bron: NHD (http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/denhelder/article10913991.ece/Brandweerwagen-in-de-fik)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: KLF Grimmenstein markt op 30 augustus 2011, 09:45:31
Wietplantage in brand Vissersdijk Enkhuizen

19:57:55  29-08-11 Melding : PRIO 1 NOORDER HAVENDIJK 8 ENKHUIZEN SCHUURBRAND ENK645 ENK651
  Regio : 10 : [NHN] Noord-Holland-Noord
  Urgentie : O O O O O : HOOG
  Eenheden : 0201588 : Lichtkrant Kazerne Enkhuizen
    : 0202997 : GMS Koppeling met AC Noord Holland Noord
    : 0202999 : Monitorcode Brandweer Noord-Holland Noord
    : 0201570 : Hoogwerkergroep Enkhuizen
    : 0201577 : Blusgroep-2 Enkhuizen

20:14:34  29-08-11 Melding : A1 (GG: ANH-INCI-6) VISSERSDIJK 19 ENKHUIZEN SCHUURBRAND 1601LM 19
  Regio : 10 : [NHN] Noord-Holland-Noord
  Urgentie : O O O O O : HOOG
  Eenheden : 0220107 : Ambulance-10-107 West Friesland Wieringerwerf
    : 0220999 : Monitorcode Ambulancepost Noord-Holland Noord

 
Gepubliceerd op 30 augustus 11, 09:06 Laatst bijgewerkt op 30 augustus 11, 09:13
ENKHUIZEN - De brandweer in Enkhuizen moest maandagavond uitrukken voor een schuurbrand aan de Vissersdijk. Al snel kwamen de brandweerlieden er achter dat in de schuur een wietplantage was.

Omstreeks 19.58 uur werden brandweer en de politie gealarmeerd voor een brand op de Noorder Havendijk. Een klusser zag dat er rook uit het dak van een schuur kwam en belde 112.
Ter plaatse bleek de brand op de Vissersdijk te zijn. Hier was een een lamp in de
brand gevlogen. De brandweer ging de schuur binnen om de brand te blussen en merkte al snel dat het om een wietplantage ging. De politie hield daarop de bewoner aan.
Ook kwam een ambulance ter plaatse om de bewoner te behandelen. Deze had eerst geprobeerd om zelf de brand te blussen.
De plantage, die ongeveer 6 bij 2 meter was, werd in beslag genomen en naar de stort
gebracht.

bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article11053801.ece/Schuur-met-wietplantage-in-brand (http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article11053801.ece/Schuur-met-wietplantage-in-brand)

Klein brandje Noorder Havendijk
dinsdag, 30 augustus 2011 01:00 |   
Enkhuizen - Rond 19:50 kreeg de brandweer een melding van een schuurbrand aan de Noorder Havendijk.

Het bleek te gaan om een brandje in een garage opslag box die verhuurd werd. De opgeroepen ambulance, door de meldkamer naar de Vissersdijk gestuurd, verleende hulp aan een man die veel rook had ingeademd. Hij maakte het naar omstandigheden redelijk goed en hoefde niet naar een ziekenhuis.
Na kort geblust te hebben kwam het sein brand meester en kon de blusploeg weer richting kazerne.

bron: http://www.radioenkhuizen.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=27&Itemid=109&limitstart=2 (http://www.radioenkhuizen.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=27&Itemid=109&limitstart=2)

Door "dom" toeval heel even gekeken maar leek weinig bijzonder, zou even wat wegbrengen naar de het centrum en mocht de vissersdijk niet op, zag aan het einde de ambu staan en dacht nog dat de dames en heren van het korps wel een "handige plaats"   :-\ hadden gevonden voor een grotere oefening (Enkhuizen oefend altijd op maandag) bleek dus werkelijk brand..... ;D
 
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Wilbert Tintel op 16 september 2011, 16:44:08
Beknelde automobilist komt om in vlammenzee Hensbroek
16 sep 2011 | 15:38

visitors can't see pics , please register or login

Foto: RTVNH / Roderick de Veen

HENSBROEK Bij een auto-ongeluk in Hensbroek is vrijdagmiddag een man om het leven gekomen nadat hij met zijn Jeep tegen een boom was gereden.
De automobilist vloog op de Mensonidesweg uit de bocht en kwam tegen een boom tot stilstand. De man zat bekneld en kon niet wegkomen.

Bron: http://www.rtvnh.nl/nieuws/64035/Beknelde%20automobilist%20komt%20om%20in%20vlammenzee%20Hensbroek (http://www.rtvnh.nl/nieuws/64035/Beknelde%20automobilist%20komt%20om%20in%20vlammenzee%20Hensbroek)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Frankieboy001 op 17 september 2011, 09:54:15
Beknelde automobilist komt om in vlammenzee Hensbroek
16 sep 2011 | 15:38

Bron: http://www.rtvnh.nl/ (http://www.rtvnh.nl/nieuws/64035/Beknelde%20automobilist%20komt%20om%20in%20vlammenzee%20Hensbroek)

14:36:18 16-09-11   GROUP-1   Prio 1 MENSONIDESWEG HENSBROEK Voertuigbrand NHN525
   0200683   BRW Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (OvD West Friesland West)

14:30:33 16-09-11   GROUP-1   Prio 1 MENSONIDESWEG HENSBROEK Voertuigbrand KGL746
   0202575   BRW Koggenland (Obdam) (Blusploeg)
   0202585   BRW Koggenland (Obdam) (Lichtkrant)
   0202589   BRW Koggenland (Lichtkrant Gemeente)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 30 september 2011, 17:15:01
Roken mag weer in duinen Schoorl

30 sep 2011 | 15:55

 Vanaf zaterdag mag er weer gerookt worden in de Schoorlse duinen.

Naar aanleiding van de tientallen aangestoken natuurbranden in het duingebied van de laatste jaren had de gemeente een tijdelijk rookverbod ingesteld.

In november gaat de gemeente Bergen bekijken of het rookverbod definitief wordt opgeheven of dat het opnieuw wordt ingesteld.

Bron: RTV N-H (http://www.rtvnh.nl/nieuws/64999/Roken+mag+weer+in+duinen+Schoorl)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: spruitje11 op 06 oktober 2011, 23:10:04
Kraak op pinautomaat in Warmenhuizen

03:30:17 06-10-11   GROUP-1   Prio 1 RABO DOORBRAAK 12 WARMENHUIZEN Binnenbrand HRK544
   0201677   BRW Harenkarspel (Warmenhuizen) (Blusploeg)
   0201687   BRW Harenkarspel (Warmenhuizen) (Lichtkrant)
   0201689   BRW Harenkarspel (Lichtkrant Gemeente)

youtube AmoureusMedia op 6 okt 2011

Onbekenden hebben donderdagochtend 6 oktober 2011 omstreeks half vier een kraak gepleegd op een pinautomaat van de Rabobank aan de Doorbraak in Warmenhuizen. Met een zwarte Volkswagen Golf weer eerst de pui geramd en de deur ontzet. Daarna werd de automaat opgeblazen. De daders wisten bij het geld te komen. Er is een onbekende hoeveelheid geld meegenomen. De Golf, die volgens de RDW als gestolen staat geregistreerd, werd in brand gestoken. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen. De politie onderzoekt de kraak.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 11 oktober 2011, 20:40:18

17:53:48 11-10-11   10   AMBU   A1 (GG: ANH-INCI-8) Regenboog Apotheek SCHARLO 41 ALKMAAR Verkeersongeval 1815CN 41
      0220999 CPA NH-Noord ( Monitorcode MKA )
         0220186 CPA NH-Noord ( Ambulance 10-186 West )

         
17:54:25 11-10-11   10   AMBU   A1 (GG: ANH-INCI-8) Regenboog Apotheek SCHARLO 41 ALKMAAR Verkeersongeval 1815CN 41
      0220999 CPA NH-Noord ( Monitorcode MKA )
         0220115 CPA NH-Noord ( Ambulance 10-115 Den Helder )

         
17:55:46 11-10-11   28   AMBU   10-901 A1 ALKMAAR SCHARLO 1 MKA 10 COORDINAAT J 11 A RIT:266
         0120901 RAVAA Amsterdam ( Trauma Heli Lifeliner 1 )         

17:57:44 11-10-11   10   BRAN   Prio 1 Regenboog Apotheek SCHARLO 41 ALKMAAR Verkeersongeval NHN527 AMR743 NHN774
      0202999 BRW NH-Noord ( Monitorcode )
         0202997 BRW NH-Noord ( GmS Koppelingscode )
         0201089 BRW Alkmaar ( Lichtkrant Gemeente )
         0201088 BRW Alkmaar ( Lichtkrant West )
         0201078 BRW Alkmaar ( West Burgerplicht )
         0201075 BRW Alkmaar ( West Kwiek )
         0201072 BRW Alkmaar ( Blusgroep Nollenoor )
         0201018 BRW Alkmaar ( Bevelvoerders West )
         0200685 BRW NH-Noord ( OvD Noord Kennemerland-West )
         0200172 Meldkamer NH-Noord ( Code t.b.v. Schakeling/Activering )
         0200171 Meldkamer NH-Noord ( Code t.b.v. Schakeling/Activering )


18:00:11 11-10-11   10   BRAN   (NB=: intrekken_alarmering) AC de Boer SCHARLO 24 ALKMAAR Verkeersongeval
         0202999 BRW NH-Noord ( Monitorcode )
         0201089 BRW Alkmaar ( Lichtkrant Gemeente )
         0201088 BRW Alkmaar ( Lichtkrant West )
         0201078 BRW Alkmaar ( West Burgerplicht )
         0201075 BRW Alkmaar ( West Kwiek )
         0201072 BRW Alkmaar ( Blusgroep Nollenoor )
         0201018 BRW Alkmaar ( Bevelvoerders West )
         0200685 BRW NH-Noord ( OvD Noord Kennemerland-West )
         0200172 Meldkamer NH-Noord ( Code t.b.v. Schakeling/Activering )
         0200171 Meldkamer NH-Noord ( Code t.b.v. Schakeling/Activering )


Onbestuurbare Connexxion-bus richt ravage aan

112   |   11 oktober 2011   |   reacties (1)

visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login

(Foto's: Amoureus Media / Maurice Amoureus)


ALKMAAR - Een buschauffeur van Connexxion kreeg dinsdagmiddag de schrik van zijn leven. De chauffeur reed iets voor zes uur op het Scharloo richting het station. Tijdens het sturen blokkeerde ineens het stuur en schoot de bus de stoep op. Hier reed hij een viertal fietsenrekken met fietsen, een lantaarnpaal en een vuilnisbak omver.

Voor snackbar De Boer kwam de bus tot stilstand. Een ligfiets onder de bus deed vermoeden dat er mensen onder konden liggen. Daarop werden twee ambulances, de brandweer en zelfs de traumahelikopter gewaarschuwd. Al gauw werd echter duidelijk dat niemand onder de bus lag. De buschauffeur kwam met de schrik vrij. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij de snackbar sneuvelde een glazen luifel en een paar ramen. In de snackbar bevonden zich, naast het personeel, twee klanten. Zij raakten niet gewond. De bus liep forse schade op en moest worden weggesleept. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie onderzoeken het ongeval. Het Scharloo is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Bron:Dichtbij.nl (http://www.dichtbij.nl/groot-alkmaar/regio/artikel/2163627/onbestuurbare-connexxionbus-richt-ravage-aan.aspx)

Complete ravage' op Scharlo na ongeval met bus

Door Redacteur Alkmaar Gepubliceerd op 11 oktober 11, 18:41 Laatst bijgewerkt op 11 oktober 11, 19:25

ALKMAAR - Een complete ravage veroorzaakte een bus van Connexxion vanavond rond 17.50 uur op het Scharlo in Alkmaar.

De bus kreeg waarschijnlijk plotseling last van een technisch mankement en reed de stoep op. Voordat hij tot stilstand kwam tegen de pui van snackbar AC de Boer, reed hij over vier fietsenrekken waarin drie geparkeerde fietsen stonden, een vuilnisbak en haalde hij een lantaarnpaal neer.

Onder de bus lag een ligfiets. In eerste instantie werd gedacht dat er ook een persoon onder de bus lag. Daarom werden een traumahelikopter en twee ambulances gealarmeerd. De traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen, want al snel bleek dat niemand gewond is geraakt.

Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen, want op die plek is het tijdens de avondspits erg druk. De chauffeur is hevig geschrokken en moest ter controle even mee naar het MCA. Ook hij is verder niet gewond geraakt.

Niet alleen de bus raakte zwaar beschadigd, in de snackbar sneuvelden enkele ruiten. De bus was onderweg naar het station.

Bron: NHD (http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/alkmaar/article11809431.ece/%27Complete-ravage%27-op-Scharlo-na-ongeval-met-bus)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 12 oktober 2011, 17:09:13
Bus uit de bocht in Alkmaar

12 okt 2011 | 08:41

visitors can't see pics , please register or login

visitors can't see pics , please register or login

Foto's: L. Derksen / DNP.nu

ALKMAAR Bij een ongeval met een bus op het Scharlo, in het centrum van in Alkmaar, zijn dinsdagavond wonder boven wonder geen gewonden gevallen.

De buschauffeur raakte de macht over het stuur kwijt en reed de stoep op, ramde een fietsenrek en een lantaarnpaal. Een snackbar ontsnapte maar net de dans.

Bron, met video: RTV N-H (http://www.rtvnh.nl/nieuws/65773/Bus+uit+de+bocht+in+Alkmaar)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Firefighter op 09 november 2011, 05:38:45
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: spruitje11 op 31 december 2011, 22:36:29
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Dennis Kempers op 10 januari 2012, 11:42:18
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 20 april 2012, 22:23:05
Buurman trekt brandende droger uit Heerhugowaardse woning
Gepubliceerd op 19 april 12, 23:17

visitors can't see pics , please register or login


De resten van de uitgebrande droger liggen op de stoep. Foto DNP.nu/Hans Vrenegoor


HEERHUGOWAARD - Een woning aan de J. van de Veldelaan in Heerhugowaard is donderdag tegen de avond gespaard gebleven door kordaat optreden van buurman Maurice Bettink. Hij stond onder de douche toen de melding van brand bij de buren kwam. Bettink bedacht zich geen moment, schoot wat kleren aan, en ging naar de garage naast zijn huis. Daar stond een droger in brand.

Terwijl de vlammen al uit het apparaat sloegen, trok hij de stekker eruiten draaide hij de slang van de wasmachine los zodat er water bij de brandende droger kwam. Bettink trok de machine daarop aan het snoer door de volle garage naar buiten.

Door zijn doortastende optreden hoefde de brandweer enkel de machine open te breken om de laatste resten vuur te bestrijden.

Bron: NHD (http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/alkmaar/article15221593.ece/Buurman-trekt-brandende-droger-uit-Heerhugowaardse-woning)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: tygerpower op 29 september 2012, 17:47:27
 
10:56:34 29-09-12   Melding   :   PRIO 2 PINKSTERBLOEM 26 THV ZWAAG DIER TE WATER HRN740      
   Regio   :   10 : [NHN] Noord-Holland-Noord      
   Urgentie   :   O O O : MIDDEL      
   Eenheden   :   0201788 : Lichtkrant Kazerne Hoorn-Centrum      
      :   0202997 : GMS Koppeling met AC Noord-Holland Noord      
      :   0201789 : Lichtkrant Gemeente Hoorn      
      :   0202999 : Monitorcode Brandweer Noord-Holland Noord      
      :   0201771 : Beroepsgroep Hoorn   
 
12:07:19 29-09-12   Melding   :   PRIO 2 (INZET BRW: KAZERNEBEZETTING)      
   Regio   :   10 : [NHN] Noord-Holland-Noord      
   Urgentie   :   O O O : MIDDEL      
   Eenheden   :   0201784 : Lichtkrant Kazerne Hoorn-Zwaag      
      :   0202999 : Monitorcode Brandweer Noord-Holland Noord      
      :   0201788 : Lichtkrant Kazerne Hoorn-Centrum      
      :   0201789 : Lichtkrant Gemeente Hoorn      
      :   0201783 : Lichtkrant Kazerne Hoorn-Blokker      
      :   0201767 : Korpsalarm Hoorn      
      :   0201785 : Lichtkrant Kazerne Hoorn-Oude Veiling      
      :   0200176 : Dynamische Afsluiting Hoorn      
      :   0201772 : Dagdienst Hoorn   

Reddingsoperatie in Zwaag voor katvisitors can't see pics , please register or login

 Foto: DNP.nu / Ruben Klein Woolthuis

ZWAAG Om een katje te kunnen redden zette de brandweer in Zwaag zaterdagmiddag een flinke reddingsoperatie op touw gezet.

De kat was ruim tien meter in een duiker van de gracht aan de Pinksterbloem gekropen. Brandweermannen probeerden de kat eerst vanuit het water te bevrijden. Toen dit niet lukte, spoot de brandweer een golf water door de duiker om het beestje naar buiten te dwingen.

Vervolgens kwam de kat in het water van de gracht terecht, kon hij worden opgevangen en aan zijn opgeluchte baasje worden overhandigd. Het dier hield niets over aan zijn avontuur

bron: www.rtvnh.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: spruitje11 op 29 oktober 2012, 22:50:27
Brand op Stappeland
Zondag 28 oktober 2012

Waarschijnlijk was de brandweer er net op tijd bij. Door nog onbekende oorzaak ontstond zondagavond brand in de spouwmuur achter de open haard van een van de woningen op het Stappeland. De bewoners werden gewaarschuwd door de door de brand veroorzaakte kortsluiting en waarschuwden de brandweer, die de zaak in korte tijd onder controle had. Aan de sporen was te zien dat de brand enige tijd ongehinderd aan de gang was.
Bron: www.texelsecourant.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: tygerpower op 23 december 2012, 14:16:06
 
00:04:46 23-12-12   Melding   :   PRIO 1 GRAAF WILLEMSTRAAT 90 BOVENKARSPEL BRAND WONING STB749      
   Regio   :   10 : [NHN] Noord-Holland-Noord      
   Urgentie   :   O O O O O : HOOG      
   Eenheden   :   0202997 : GMS Koppeling met AC Noord-Holland Noord      
      :   0202389 : Lichtkrant Gemeente Stede Broec      
      :   0202999 : Monitorcode Brandweer Noord-Holland Noord      
      :   0202388 : Lichtkrant Kazerne Stede Broec      
      :   0202377 : Blusgroep-2 Stede Broec      
      :   0202378 : Blusgroep-1 Stede Broec   Brand verwoest woonkamer in Bovenkarspel

visitors can't see pics , please register or login

Foto: DNP.NU-Stefan Pennekamp Laatste update 23 december 2012 8:45

BOVENKARSPEL - Bij een felle brand is de woonkamer van een woning aan de Graaf Willemstraat in Bovenkarspel zaterdagnacht uitgebrand.
 
Het vuur brak kort na middernacht uit. De brandweer had het vuur snel onder controle, zodat de schade beperkt bleef tot de woonkamer. De brand is vermoedelijk begonnen in de hoek waar de televisie stond.

De twee bewoners wisten het pand tijdig te verlaten. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze rook hadden ingeademd. De politie waarschuwde omwonenden.

bron: www.noordhollandsdagblad.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Sven op 19 juni 2013, 20:43:52
00:28:39 19-06-13   GROUP-1   Prio 1 BOEKEL AKERSLOOT Binnenbrand 4931
0201389   BRW Noord-Holland Noord (Castricum) (Lichtkrant Gemeente)
0201918   BRW Noord-Holland Noord (Heiloo) (Bevelvoerder)
0201921   BRW Noord-Holland Noord (Heiloo) (Blusploeg 1)
0201922   BRW Noord-Holland Noord (Heiloo) (Blusploeg 2)
0201923   BRW Noord-Holland Noord (Heiloo) (Blusploeg 3)
0201924   BRW Noord-Holland Noord (Heiloo) (Blusploeg 4)
0201920   BRW Noord-Holland Noord (Heiloo) (Chauffeurs)
0201939   BRW Noord-Holland Noord (Heiloo) (Lichtkrant Gemeente)
0201938   BRW Noord-Holland Noord (Heiloo) (Lichtkrant Kazerne)

00:40:35 19-06-13   GROUP-1   Prio 1 (Inzet brw: ovd-b) (Binnenbrand) BOEKEL AKERSLOOT Ongeval 6595
0200685   BRW Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (OvD Noord Kennemerland)

---------------------------------------------

Gewonden na explosie op De Boekel in Akersloot [video-update]

AKERSLOOT - [update 9.14 uur] Door een explosie op De Boekel in Akersloot zijn dinsdagnacht meerdere mensen gewond geraakt. Zij hebben brandwonden opgelopen. Een van de slachtoffers is door de politie uit het Noordhollandsch Kanaal gevist.

Bron + meer info + filmpje: http://www.dichtbij.nl/noord-kennemerland/112/artikel/2874796/gewonden-na-exlosie-op-de-boekel-in-akersloot-videoupdate.aspx
Titel: VF-02-FK Autoladder Korps Bergen
Bericht door: herbie1971 op 15 oktober 2013, 11:33:35
Deze autoladder is te koop via een bedrijf uit Rheden.Heeft Bergen nu nog een autoladder?
Zo ja,welke?
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: herbie1971 op 17 oktober 2013, 10:52:14
Gisteren heeft Den Helder de aanbesteding gestart voor een nieuwe hoogwerker.Verder dus nog niets bekend.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Sjaak op 17 oktober 2013, 12:51:49
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Dennis Kempers op 24 oktober 2013, 16:23:25
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: tygerpower op 24 oktober 2013, 21:37:42
20:23:42 24-10-13 GROUP-1 BGM Hollands Kroon gaarna contact politie meldkamer

19:57:48 24-10-13 GROUP-1 Prio 2 gaarne tel contact ac BGM,

19:39:42 24-10-13 GROUP-1 Prio 1 PROVINCIALEWEG - N242 60,5 NIEUWE NIEDORP Verkeersongeval 6593 4833 6574
 

Twee doden na frontale botsing Nieuwe Niedorp  


NIEUWE NIEDORP Er zijn donderdagavond twee mensen omgekomen na een frontale botsing op de N242 bij Nieuwe Niedorp.

Twee auto's botsten rond 19.45 uur op elkaar, daarbij kwamen twee mensen om het leven. Het gaat vermoedelijk om de bestuurders van beide auto's. De oorzaak van de botsing is nog niet bekend.

De N242 tussen Schagen en Nieuwe Niedorp blijft voorlopig in beide richtingen afgesloten.

bron: www.rtvnh.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: tygerpower op 14 februari 2014, 07:00:50
Nieuwe Bergense brandweerkazerne komt er; Elkshove gaat plat


BERGEN Alhoewel de gemeenteraad er nog formeel over moet stemmen, zijn de verhoudingen in de Bergense politiek wel duidelijk: de nieuwe brandweerkazerne zal gebouwd worden bij Elkshove. Het oude gemeentehuis daar wordt gesloopt. Die sloophamer zal volgens de planning medio mei in het pand gezet worden.

De publieke tribune tijdens de commissievergadering in De Beeck in Bergen was donderdagavond gevuld met brandweerlieden. Ze wilden allemaal weten of de bouw van de langgewenste en lang bediscussieerde kazerne nu eindelijk groen licht zou krijgen. En hun wens vond gehoor. Tijdens de commissievergadering gaven, op een na, alle politieke partijen aan dat ze voort willen maken met de bouw. Tijdens de raadsvergadering begin maart wordt er een definitieve klap op gegeven, maar dat lijkt nog slechts een formaliteit.

gehele artikel: http://www.rtvnh.nl/nieuws/136275/Nieuwe+Bergense+brandweerkazerne+komt+er%3B+Elkshove+gaat+plat
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Brand op 07 maart 2014, 11:54:45
Oefening natuurbrandbestrijding op Texel   

De brandweer houdt op zaterdag 8 maart op Texel, in het bos bij De Koog, een oefening op het gebied van natuurbrandbestrijding. De oefening vindt in de ochtend plaats, van 9.00 tot 12.00 uur.

De oefening kan enige overlast met zich meebrengen. Zo rijden er brandweervoertuigen en maakt de oefenleiding gebruik van licht- en rookeffecten. Het oefengebied wordt niet afgesloten. De exacte locatie van de oefening kan van te voren niet worden vrijgegeven.

De oefening is georganiseerd door de brandweer van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, in samenwerking met de gebiedsbeheerder. De deelnemers worden getraind in het bestrijden van natuurbranden. Het doel is het oefenen van procedures, de communicatie en de samenwerking

bron: http://www.veiligheidsregio-nhn.nl/oefening-natuurbrandbestrijding-op-texel
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: tygerpower op 12 juli 2014, 21:31:17
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 03 februari 2015, 20:44:52
03-02-2015   Prio 1   Prio 1 (dib) Poelenburg 2 Obdam Binnenbrand 5233
    Adres:   Poelenburg 2, Obdam
0202575   17:20:40   Noord-Holland Noord Blusploeg Obdam
0202585   17:20:40   Noord-Holland Noord Monitor kazerne Obdam
0202589   17:20:40   Noord-Holland Noord Monitor gemeente Koggenland
0202997   17:20:40   Noord-Holland Noord Koppeling eenheden GMS-systeem Noord Holland Noord
0202999   17:20:40   Noord-Holland Noord Monitorcode RAC Alkmaar


Geknutsel aan scooter in Obdam loopt uit de hand: schuurtje volledig uitgebrand

OBDAM Een schuurtje aan de Poelenburg in Obdam is vanmiddag volledig uitgebrand. Tijdens de brand sloegen de vlammen uit het schuurtje.

De brand was ontstaan tijdens het knutselen aan een scooter in het schuurtje, vertelt een ooggetuige aan RTV NH. Binnen een aantal seconden stond de schuur volledig in lichterlaaie.

Zowel de brommer als het schuurtje mogen als verloren worden beschouwd.

Bron: RTV NH (http://www.rtvnh.nl/nieuws/158977/geknutsel-aan-scooter-in-obdam-loopt-uit-de-hand-schuurtje-volledig-uitgebrand-)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 04 februari 2015, 18:02:44
04-02-2015   Prio 1   Prio 1 (dib) Parkstraat 24 Den Burg Binnenbrand 5931 5951
    Adres:   Parkstraat 24, Den Burg
0202423   09:34:45   Noord-Holland Noord Ladderploeg 2 Den Burg
0202424   09:34:45   Noord-Holland Noord Ladderploeg 1 Den Burg
0202426   09:34:45   Noord-Holland Noord Blusploeg 2 Den Burg
0202427   09:34:45   Noord-Holland Noord Blusploeg 1 Den Burg
0202437   09:34:45   Noord-Holland Noord Monitor kazerne Den Burg
0202439   09:34:45   Noord-Holland Noord Monitor gemeente Texel
0202997   09:34:45   Noord-Holland Noord Koppeling eenheden GMS-systeem Noord Holland Noord
0202999   09:34:45   Noord-Holland Noord Monitorcode RAC Alkmaar


04-02-2015   Prio 1   Prio 1 (dib) Parkstraat 24 Den Burg Brand Industrie 6591 5934
    Adres:   Parkstraat 24, Den Burg
0200672   09:39:21   Noord-Holland Noord OvD Texel
0202425   09:39:21   Noord-Holland Noord Blusploeg 3 Den Burg
0202426   09:39:21   Noord-Holland Noord Blusploeg 2 Den Burg
0202427   09:39:21   Noord-Holland Noord Blusploeg 1 Den Burg
0202437   09:39:21   Noord-Holland Noord Monitor kazerne Den Burg
0202439   09:39:21   Noord-Holland Noord Monitor gemeente Texel
0202997   09:39:21   Noord-Holland Noord Koppeling eenheden GMS-systeem Noord Holland Noord
0202999   09:39:21   Noord-Holland Noord Monitorcode RAC Alkmaar


Brand in dierenwinkel op Texel

DEN BURG De brandweer van Texel is vanochtend uitgerukt naar een brandje in een dierenwinkel aan de Parkstraat in Den Burg.

Dat meldt het NHD. De brand was snel onder controle, de oorzaak is nog niet bekend.

Bron: RTV NH (http://www.rtvnh.nl/nieuws/158999/brand-in-dierenwinkel-op-texel)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: tygerpower op 04 april 2015, 22:02:02
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 30 april 2015, 19:41:09
Brandweerlieden slaan alarm: "De veiligheid is nu echt in gevaar"

NOORD-HOLLAND De brandweer slaat alarm: bezuinigingen gaan ten koste van de veiligheid. Dat schrijft een aantal brandweerlieden van de regio Noord-Holland Noord in een anonieme brief aan RTV NH.

In de provincie deden zich de afgelopen maanden een paar zeer grote branden voor. Vorige week nog in hartje Purmerend en begin dit jaar in Alkmaar. Op het oog doet de brandweer dan gewoon zijn werk, maar intern staan brandweerlieden en leiding lijnrecht tegenover elkaar. Zo blijkt uit een anonieme brief van brandweermensen die in handen is van RTV NH.

"Wij kunnen u zeggen dat er veel onrust bestaat, bij de brandweermensen die branden moeten blussen en de duikteams. Vooral dat gemeentes steeds meer moeten betalen aan dit logge orgaan en in het veld alleen maar brandweermensen verdwijnen, stuit tegen het zere been", schrijven de brandweerlieden.

"De veiligheid is nu echt in gevaar. Al met al is er nu een vertrouwenscrisis met de directie van de Veiligheidsregio en diverse gemeenten en brandweermensen in het veld."

"Alles moet binnen de muren blijven"
De brandweermensen sturen de brief anoniem, omdat kritiek naar buiten volgens hen niet wordt geduld door de Veiligheidsregio. "Weinig mensen durven te praten, omdat alles binnen de muren van de veiligheidsregio moet blijven."

"Normaal gesproken willen we dit op een constructieve manier oplossen, maar inmiddels is er een impasse ontstaan en kunnen we niet anders dan de media opzoeken. Daarbij is de brandweerzorg door de bezuinigingen in gevaar in deze regio. "

Kamervragen
Het rommelt al langer binnen de brandweer. Vorige week ontstond nog ophef, omdat duikteams pas na een half uur arriveerden toen een automobilist het water was ingereden. De twee duikteams in Noord-Holland Noord zijn op non-actief gezet.

De SP in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de bezuinigingen bij de brandweer en gaat Kamervragen stellen.

Veiligheidsregio: geen gevaar
De Veiligheidsregio laat in een reactie weten dat de veiligheid niet in gevaar is, maar begrijpt de zorgen van de brandweerlieden wel. "We zijn in de ontwikkelingsfase en dan is het altijd lastig omdat je van de bestaande naar de nieuwe paden gaat", aldus een woordvoerder.

De Veiligheidsregio wil graag in gesprek met de mensen. "Maar ze zullen zich wel moeten realiseren dat de financiering een stevig probleem is."

Bron (met audio en video): RTV NH (http://www.rtvnh.nl/nieuws/163618/brandweerlieden-slaan-alarm-de-veiligheid-is-nu-echt-in-gevaar-video)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 03 mei 2015, 16:18:04
Verwarde man dreigt woning Alkmaar in brand te steken

ALKMAAR Een 43-jarige man heeft zondagochtend gedreigd zijn woning in Alkmaar in brand te steken.

Hij had daartoe een deel van zijn interieur met een brandbare vloeistof besprenkeld en dreigde het goedje aan te steken, aldus de politie.

Twee andere aanwezigen in de woning aan de Vlietwaard wisten zich in veiligheid te brengen. Uit voorzorg werd het gehele woonblok ontruimd. Rond 12.00 uur, ruim een uur na de eerste melding, kon de verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Bron: RTV NH (http://www.rtvnh.nl/nieuws/163788/verwarde-man-dreigt-woning-alkmaar-in-brand-te-steken-update)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Peter op 17 september 2015, 18:49:01
Citaat van: http://www.vrnhn.nl/gevolgen-bezuinigingen-veiligheidsregio-bekend

Gevolgen bezuinigingen veiligheidsregio bekend


In de kazernes van Den Helder, Stede Broec en Wieringerwerf verdwijnen specialistische brandweerwagens als gevolg van de bezuinigingen bij de veiligheidsregio. Dit is de uitwerking van besluiten die in maart zijn genomen door het algemeen bestuur van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.
Titel: Brandweer Enkhuizen regelmatig buiten dienst
Bericht door: Peter op 28 mei 2016, 08:37:12
Citaat van: http://www.rtvnh.nl/nieuws/185814/brandweer-enkhuizen-regelmatig-buiten-dienst-het-is-nu-gewoon-onveilig-als-er-brand-is
Brandweer Enkhuizen regelmatig buiten dienst: "Het is nu gewoon onveilig als er brand is"


ENKHUIZEN Grote zorgen om de veiligheid in Enkhuizen. Uit onderzoek van NH blijkt namelijk dat de brandweer regelmatig te weinig mensen heeft om een brandweerwagen op pad te sturen. Als er dan brand uitbreekt moeten korpsen uit omliggende regio's komen opdraven, en die zijn veel langer onderweg.
Lijkt me veiliger om gewoon buiten dienst te gaan, dan dat je maar moet afwachten of je kunt uitrukken bij een alarmering. :-\
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 28 mei 2016, 10:48:28
Brandweer en imker in actie voor bijenzwerm in centrum Heemskerk

HEEMSKERK Het was weer eens wat anders dan een brand blussen of een kat uit een boom redden voor de brandweer van Heemskerk vandaag. Zij mochten samen met een imker op pad om een bijennest uit een boom te halen.

Het nest zat in een boom op de hoek van de Deutzstraat met de Kerklaan in het centrum van het dorp en zorgde voor behoorlijk wat overlast. De imker moest met de brandweerladder omhoog worden getakeld om bij het nest, dat op een lastig bereikbare plek zat, te kunnen komen.

Hij slaagde erin een deel van de bijen naar beneden te halen, in de hoop dat de koningin hierbij zat. De overige bijen zouden dan vanzelf naar de koningin toevliegen.

Uiteindelijk waren er drie pogingen nodig om de koningin uit de boom te halen en toen volgde de rest van de bijen vanzelf. Deze werden in een zogeheten kieps (vangmand voor bijen) opgevangen. De imker heeft de bijenzwerm naar een bijenpark gebracht, zodat ze zich daar in alle rust kunnen ontwikkelen.

Bron: RTV NH (http://www.rtvnh.nl/nieuws/185870/brandweer-en-imker-in-actie-voor-bijenzwerm-in-centrum-heemskerk)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Eric PE7EB op 28 september 2016, 18:01:13
Brandweer krijgt vijf eliteteams, maar geen in Noord-Holland

ZWOLLE De brandweer heeft vijf eliteteams opgericht die bij gecompliceerde branden en grote incidenten gaan uitrukken, zoals explosies en ingestorte panden. Geen van deze teams is echter in Noord-Holland gestationeerd.

De 'gewone' brandweer kampt vaak met een gebrek aan kennis en ervaring op dit gebied.

Dagblad De Stentor schrijft vandaag dat de 25 veiligheidsregio's in Nederland nu nog zelf verantwoordelijk zijn voor een goede aanpak van grote incidenten, maar dat de kennis daarvoor regelmatig ontbreekt.

Specialisten
De afgelopen maanden zijn daarom ruim 140 specialisten opgeleid, die over de vijf eliteteams zijn verdeeld. Deze STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) worden ingezet bij grote incidenten met veel slachtoffers en zijn 24 uur per dag inzetbaar.

De teams zijn uitgerust met de modernste apparatuur en zijn gestationeerd in Zwolle, Alphen aan de Rijn, Drachten, Beusichem en Tilburg. De dichtsbijzijnde is in Alphen aan de Rijn, in Zuid-Holland.

Bron: RTV NH (http://www.rtvnh.nl/nieuws/192683/brandweer-krijgt-vijf-eliteteams-maar-geen-in-noord-holland)
Titel: Grote verslagenheid bij brandweerkorps na fataal ongeluk 43-jarige brandweerman
Bericht door: Peter op 07 februari 2018, 16:44:13
Citaat van: http://www.nhnieuws.nl/nieuws/219405/Grote-verslagenheid-bij-brandweerkorps-na-fataal-ongeluk-43-jarige-brandweerman-in-opleiding
Grote verslagenheid bij brandweerkorps na fataal ongeluk 43-jarige brandweerman in opleiding
WARMENHUIZEN - De 43-jarige man uit Warmenhuizen die gisteren tijdens het uitlaten van zijn hond werd doodgereden, was een vrijwillige brandweerman in opleiding. Hij was werkzaam bij de brandweerpost in Warmenhuizen.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: tygerpower op 07 december 2018, 17:18:06
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Mossie op 07 december 2018, 22:15:00
Uit 2013: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/98162/nieuwe-brandweerwagens-passen-niet-in-kazernes.

Datum onbekend: https://www.ad.nl/binnenland/nieuwe-brandweerwagen-past-niet-in-gelderse-kazerne~a188bda9/67523171.

En volgens mij was er ook nog een vergelijkbaar probleem in Hollands-Midden, ik meen bij de post Gouderak. Fijn, zo'n centrale afdeling inkoop. Scheelt een hoop in de kosten.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Firefighter1970 op 09 december 2018, 22:15:03
Uit 2013: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/98162/nieuwe-brandweerwagens-passen-niet-in-kazernes.

Datum onbekend: https://www.ad.nl/binnenland/nieuwe-brandweerwagen-past-niet-in-gelderse-kazerne~a188bda9/67523171.

En volgens mij was er ook nog een vergelijkbaar probleem in Hollands-Midden, ik meen bij de post Gouderak. Fijn, zo'n centrale afdeling inkoop. Scheelt een hoop in de kosten.
Ach, als een kazerne meer als 30 jaar geleden is gebouwd en er gebouwd is op een Mercedes LF type voertuig zal er nooit geen volwaardige TS geplaatst kunnen worden.
het probleem is dat de gemeente, toen ter tijd, niet toekomst bestendig gebouwd heeft en daar nu de rekening voor gepresenteerd krijgt, wat is het probleem ?
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Noord- Holland Noord
Bericht door: Mossie op 09 december 2018, 22:56:25
Het probleem is dat je eerst een nieuwe TS bestelt en dan pas tot de ontdekking komt dat hij niet in de schuur past.