Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
KNRM & reddingsbrigade / Re: 20 rafters te water
« Laatste bericht door Thor Gepost op Vandaag om 18:30:02 »
Raft slaat om in branding Noordzee, grote inzet hulpdiensten

De hulpdiensten zijn vanmiddag massaal uitgerukt na een ongeluk met een raft op Terschelling.

Bij paal 8, West aan Zee, sloeg een raft met 10 personen aan boord om in de branding van de Noordzee. De Kustwacht schakelde hierop direct de KNRM in voor ondersteuning. De Meldkamer Noord-Nederland riep het SIGMA-team op, evenals de traumahelikopter uit Groningen, de traumahelikopter uit Amsterdam en de Waddenheli uit Leeuwarden.

Over de aard van de verwondingen is niets bekend, maar vanaf het strand zijn de verschillende helikopters ieder met een patiënt vertrokken naar de ziekenhuizen van Leeuwarden en Sneek. Twee van de drie heli’s zijn op het moment van schrijven weer op weg terug naar Terschelling, de derde gaat terug naar Amsterdam.

De overige mensen zijn opgevangen in het strandpaviljoen. In totaal was de groep met 20 man op pad, in twee rafts. Een daarvan is omgeslagen.


https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/09/raft-slaat-om-in-branding-noordzee-grote-inzet-hulpdiensten/
2
KNRM & reddingsbrigade / Re: 20 rafters te water
« Laatste bericht door Thor Gepost op Vandaag om 18:15:39 »
3
KNRM & reddingsbrigade / 20 rafters te water
« Laatste bericht door Thor Gepost op Vandaag om 18:11:14 »

Kustwacht Nederland  @Kustwacht_nl
 

Boven Terschelling zijn 20 rafters in de problemen gekomen toen de boot omsloeg. Ze voeren met een speciale rubberen boot door de branding. De instructeur heeft ze naar een zandbank begeleid en daarna naar het strand. @KNRM Terschelling bood hulp aan de personen.

4
Als we dan toch richting ruim voor mijn geboortejaar gaan... had de voorloper, G(erard) wel een ladder dan?  ;D

G(erard) is mij niet bekend.

Kazerne Teunis is van 1965, de eerste ladder kwam daar in 1971 in dienst.

Kazerne Pieter  kende naast een autospuit in de loop der tijd verschillende speciale voertuigen, slangenwagens, schuimwagens, HA voertuigen, vrachtwagens en een van de twee autospuiten groot vermogen, ordonnances, WO voertuig en  functioneerde als een soort magazijn en werkplaats
5
Sinds de opening in 1972 van kazerne Pieter heeft er nooit een ladder gestaan.

Als we dan toch richting ruim voor mijn geboortejaar gaan... had de voorloper, G(erard) wel een ladder dan?  ;D
7
Op Pieter heeft inderdaad nooit een ladder gestaan.

Vroeger had Teunis wel een ladder, die is naar Osdorp gegaan.

Sinds de opening in 1972 van kazerne Pieter heeft er nooit een ladder gestaan.
8
Actueel / Re: 15-09-2018 Zeer grote brand + GRIP 1 (Kerk) Noorddammerlaan, Amstelveen
« Laatste bericht door Fred Vos Gepost op Vandaag om 16:30:38 »
https://rtva.nl/2018/09/burgemeester-bedankt-brandweerlieden-voor-inzet-urbanuskerk/

De burgemeester is ook plv. voorzitter van de Veiligheidsregio; en als zodanig bestuurlijk verantwoordelijk voor het functioneren van de regionale brandweer. De commandant, die ook zijn personeel bedankte voor de 'blussing' (de watte; die zag ik juist niet!?) heeft, evenmin als de burgemeester, ook maar enig benul van brandbestrijding.

Merkwaardig hierbij is wel dat zij niet eerst de resultaten van het onderzoek door de Inspectie afwachten; nota bene aangevraagd door diezelfde cdt. met de gemeente. Doorgestoken kaart? Het afwezig zijn van bluswatervoorziening is immers een gedeelde verantwoordelijkheid (gemeente/regionale brw.)

Oftewel het staat nu al vast dat de repressieve brandweer (ook preparatief!) optimaal heeft gefunctioneerd (bedankt!), oftewel het komt vast te staan dat daar wel het en en ander op is aan te merken. Dat staat dit hele clubje voor joker; ook al omdat ze dit, nog mogelijk valse, spel t.b.v. de openbare meningsvorming via de media hebben meegespeeld.

We gaan het zien!
10
Preventie / Re: Brandveiligheid gevelplaten
« Laatste bericht door Fred Vos Gepost op Vandaag om 15:50:43 »
Uit Telegraaf:
Citaat
DEN HAAG - Gemeenten moeten van minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in Londen een lijst maken van de meest risicovolle gebouwen. Ook moet onderzocht worden of de gevels van deze panden voldoen aan de bouwregels.

Volgens de 'foute' wetgeving, m.b.t. de brandweerzorg in de WVr, van de minister van BZK (Bouwbesluit 2012 vanuit Woningwet) kunnen geen 'meest risicovolle gebouwen' in NL bestaan; zonder dat op grote schaal de wettelijk taken uit de WVr zijn verzaakt!

Toen ik destijds in de media aangaf dat dergelijke gevelbranden in NL ook mogelijk waren (zie De Nootenhout te Nijmegen) stelde het hoofd  risicobeheersing in Rotterdam expliciet dat dit voor Rotterdam niet het geval was.
Ook de gemeenteraad van Nijmegen reageerde niet op mijn ingebrachte waarschuwingen terzake. Domme gokkers dus; blijkt nu door de noodzaak van eerst nog een inventarisatie achteraf!

Nu blijkt inmiddels dat men in R'dam en in Nijmegen al is begonnen met de, door Ollongren als de 'verkeerde' minister die niet over de wettelijke brandweerzorg (meer) gaat, nu aan alle gemeenten opgedragen inventarisatie.

'Als het kalf verdronken is.....' De typisch reactie in NL:na herhaalde taakverzaking de noodzakelijk gebleken oplossing daarvan naar de verre toekomst schuiven. De controlerende en verantwoordelijke gemeenteraden vinden alles goed....weten ze veel!

De bekwaamheid voor een dergelijk inventarisatie ligt wettelijk (dus niet per se ook praktisch!) bij de commandant van de gemeentelijke brandweer; dus moeten alle gemeenten weer eerst naar dat bestuur.

Indien de inventarisatie resultaten oplevert is dat een bewijs voor de dan ook schandalige taakverzaking door de Inspectie JenV, het IFV, de commandanten van de regionale brandweer, de B&W's en de gemeenteraden; dus alle uitsluitend in de WVr m.b.t. de brandweerzorg genoemde actoren.

Het 'toezicht' door inventarisatie achteraf(!) van Ollongren bevat nu dus ook het toezicht op de wettelijke toezichthouder van de taakuitvoering in de brandweerzorg uit de WVr: de minister van JenV!
Interessant.... ministers die op elkaars taakuitvoeringen toezien. Kunnen we dan niemand meer vertrouwen??
Pagina's: [1] 2 3 ... 10