Auteur Topic: 7 t/m 13 oktober 2019: Zeeuwse Week van de Veiligheid  (gelezen 1155 keer)

0 leden en 5 gasten bekijken dit topic.

tygerpower

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 23.215
  • Geslacht: Man
  • Bezoek: Belangstellende
Gepost op: 25 september 2019, 21:11:04
7 t/m 13 oktober 2018: Zeeuwse Week van de Veiligheid

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Ken jij de gevaren in Zeeland? En weet je wat je moet doen als er iets misgaat? Je ontdekt het van 7 t/m 13 oktober 2019 tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid!


De aftrap van de Zeeuwse Week van de Veiligheid vindt op maandag 7 oktober plaats in de Zeeland Veilig Pop-up store in Goes. Deze wordt tegelijkertijd om 10:00 officieel geopend. In de Zeeland Veilig Pop-up Store ervaar je in zes ‘kamers’ op een interactieve manier wat je kunt doen om o.a. brand te voorkomen, hoe je je huis veilig kunt maken en wat je moet doen als er toch iets misgaat! Je vindt de Zeeland Veilig Pop-up Store op de Grote Markt 19 in Goes. De Zeeland Veilig Pop-up store is wekelijks geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00, en blijft open tot en met 2 november.


Spectaculaire veiligheidsdemonstratie
Verspreid door de provincie staan er tijdens de week verschillende activiteiten op het programma. Zo zijn de Borselse wijkagenten in de supermarkt beschikbaar voor een goed gesprek, lanceren we een VR-game over gevaarlijke stoffen die door iedereen te spelen is, komt er een spectaculaire veiligheidsdemonstratie op vrijdag op de Grote Markt in Goes en organiseren verschillende brandweerposten informatie- en wervingsavonden. Ook vinden er diverse ontruimingsoefeningen bij bedrijven en zorgorganisaties plaats. Het volledige overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden tijdens deze week, staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek.

Radio en TV
Op werkdagen tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid staat ook Omroep Zeeland stil bij het thema veiligheid. Zowel op radio als tv! Deskundigen van onder andere Veiligheidsregio Zeeland, brandweer, politie, North Sea Port en het Waterschap vertellen wat inwoners kunnen doen voor de eigen veiligheid. We zoomen daarbij dit jaar vooral in op de thema’s nieuwe energie & brandveiligheid, zelf- & samenredzaamheid, verkeer & vervoer, industrie & veiligheid en mens & milieu.

Volg ons op sociale media!
Wil je handige veiligheidstips en actuele incidentinformatie ontvangen op je tijdlijn? Volg Zeeland Veilig dan op Facebook (www.facebook.com/zldveilig) of Twitter (twitter.com/vrz)! Tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid lees je er alles over de activiteiten die worden georganiseerd en organiseert Veiligheidsregio Zeeland leuke acties! Hou daarnaast