Auteur Topic: 26-05-2018 Landelijke Veiligheidsdag Almere  (gelezen 1306 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tygerpower

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 21.406
  • Geslacht: Man
  • Bezoek: Belangstellende
Gepost op: 21 februari 2018, 20:55:23
Eerste lustrum voor Landelijke Veiligheidsdag Almere

Vijf jaar geleden, om precies te zijn op zaterdag 12 april 2013, opende veiligheidmuseum PIT in Almere haar deuren voor het publiek. En om deze feestelijke opening extra cachet te geven presenteerden de verschillende hulpdiensten zich tijdens de Veiligheidsdag. Niemand had verwacht dat deze dag in Almere enkele jaren later zou worden uitgeroepen tot Landelijke Veiligheidsdag.

Tijdens de opening van veiligheidsmuseum PIT konden inwoners van Almere nader kennismaken met de verschillende hulpdiensten. Er was veel actie en jong en oud keek hun ogen uit wat er allemaal te beleven was. Sommige waren nog nooit zo dichtbij een legertank, ME-voertuig of brandweerwagen geweest. En bijna overal mocht je aan zitten of inklimmen. En niet alleen op het land, maar ook op het water was van alles te beleven. Dit smaakte naar meer en zo werd door toenmalig burgemeester Jorritsma besloten om deze dag een vervolg te geven. Een jaar later werd er nog groter uitgepakt en kreeg de Veiligheidsdag van Almere het predicaat ‘Landelijk’.

Elk jaar werd de Veiligheidsdag een klein stukje groter en spectaculairder. Zo groot zelfs dat ook een groot deel van de binnenstad moest worden gebruikt om alle hulpdiensten een plekje te geven. En nu, vijf jaar later viert de Veiligheidsdag zijn eerste lustrum. Noteer zaterdag 26 mei 2018 alvast in de agenda, want dit jaar pakken de verschillende hulpdiensten nog groter uit.