Auteur Topic: Op zoek naar gebruikte brandweerhelmen  (gelezen 1810 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ruud van Bree

  • Forumlid.
  • ***
  • Berichten: 1
  • Geslacht: Man
  • Specialisatie: Ondersteunend
  • Bezoek: Belangstellende
  • Rang: Ondersteunende
Gepost op: 24 oktober 2017, 18:23:55
Hallo,.
ik ben Ruud van Bree, Facilitair medewerker Nova College Maritieme Academie in IJmuiden.

Deze vraag geldt eigenlijk voor alle kazernes in Nederland! We hebben sinds 2015 de brandweer oefenlocatie overgenomen van de brandweer in Velsen en samen met een collega beheer ik het terrein en doen alles wat met ademlucht en kleding en materiaal te maken heeft.
De lessen worden gegeven door een docent en diverse instructeurs werkzaam bij de brandweer Velsen en Haarlem.
 
We hebben een houtgestookte container waarin de cursisten een flashover kunnen ervaren. We zijn nu een schip aan het nabouwen om ervaring op te doen in branden aan boord.  Hierin zijn verschillende compartimenten waaronder een gasgestookte motorruimte die in lichterlaaie gaat.                                                                                                                     
Met rookmachines erbij krijgen we een leuke nabootsing van een echte brand aan boord. Deze is dus vrij van roet en viezigheid.
Wordt dus een hot item, schoon werken! Aangezien we de helmen (die al aardig gehavend zijn) alleen voor de houtgestookte container willen gebruiken, hebben we ( u raad het al) meerdere helmen nodig. 
                                 
Ikzelf ben al diverse kazernes afgegaan en heb er al 4 gekregen,Gallet helmen,wit!  Heeft u misschien nog een paar (eventueel afgedankte) helmen liggen die wij zouden kunnen krijgen, danwel overnemen voor weinig? Ons budget is eigenlijk nihil tot weinig dus ik probeer in mijn vrije tijd zoveel mogelijk helmen te "scoren". Totaal hebben we er nu 16 nodig, dus ik zoek er nog 12. Alvast bedankt voor de moeite.

 Met vriendelijke groet , Ruud van Bree ::)