Facebook Brandweerforum Twitter Brandweerforum


Brandweer

AdvetorialAuteur Topic: 09-09-2017 Open dag Brandweer Purmerend  (gelezen 245 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tygerpower

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 19.023
  • Geslacht: Man
  • Bezoek: Belangstellende
09-09-2017 Open dag Brandweer Purmerend
« Gepost op: 01 september 2017, 17:27:35 »
Open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland

Ervaar de wereld van de hulpverleningsdiensten!
Brandweer Zaanstreek-Waterland organiseert op zaterdag 9 september de jaarlijkse open dag op de Post Purmerend. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan, hoek Waterlandlaan, in Purmerend. Er zijn diverse demonstraties die een realistisch beeld geven van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer.

Brandweer VR Experience
In Purmerend kun je ook de nieuwe Brandweer VR Experience van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland komen ervaren. De Brandweer VR Experience is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt en ervaar je wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Kinderprogramma
Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spe staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kan men ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. Na deelname aan al deze activiteiten is er een heus “blusdiploma” te behalen.

Meer dan alleen brandweer
Op deze dag draait het niet alleen om de brandweer. Ook andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig, waardoor u een compleet beeld krijgt. Wie komen er allemaal? O.a. de politie, de Marechaussee, de Brandwondenstichting, Ambulance Amsterdam met het Special Operations Respons Team, Veilig verkeer Nederland, de dierenambulance en het Rode kruis.

Onder voorbehoud van beschikbaarheid is ook de E-One Crashtender van de luchthaven Schiphol aanwezig. Deze zal aan het eind van de dag een spuitdemonstratie geven als afsluiting van de dag.

Ook dit jaar mag je de open dag dus niet missen!

Parkeren?
Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving, dus kom zo veel mogelijk lopend of op de fiets.

Bezoek combineren?
Voor iedereen die eens wil weten wat er allemaal gebeurt in het stadhuis, organiseert de gemeente op zaterdag 9 september een open dag. Het ‘huis van de stad’ is volledig vernieuwd en dat mag gezien worden. De open dag in het stadhuis duurt van 11.00 tot 16.00 uur en er is een gevarieerd programma met onder meer sport & spel door Spurd, live-muziek van verschillende Purmerendse acts en overheerlijk eten en drinken.
 

Over het Brandweerforum

Stichting Fire & Safetyfora

Social Media