Facebook Brandweerforum Twitter Brandweerforum


Brandweer

AdvetorialAuteur Topic: 01-07-2017 Open dag Brandweer Tubbergen  (gelezen 209 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tygerpower

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 19.056
  • Geslacht: Man
  • Bezoek: Belangstellende
01-07-2017 Open dag Brandweer Tubbergen
« Gepost op: 24 juni 2017, 21:24:01 »
1 juli: open dag kazerne TubbergenAltijd al willen weten wat brandweermannen en –vrouwen allemaal doen?

Zaterdag 1 juli houdt Brandweer Twente van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Tubbergen aan de Reutummerweg 6. De brandweerkazerne opent deze dag haar deuren voor het publiek. Mevrouw W. Haverkamp-Wenker, burgemeester van Tubbergen, zal de deze dag openen. “Op zaterdag 1 juli zetten we de deuren open voor het grote publiek en organiseren we een open dag. Onze vrijwillige brandweermensen zijn trots op onze kazerne en willen dit graag aan iedereen laten zien”, aldus Brian Wissink, kazernecoördinator Tubbergen.

Programma
In en rondom de kazerne laat de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo zijn er verschillende blusdemonstraties, zoals vlam in de pan en brand in een wasdroger. Je kunt zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval en bij een incident met gevaarlijke stoffen. Kruip in de huid van de brandweer en bezoek de zogeheten rooktent, en leer hoe je veilig kunt vluchten. Verder geeft de brandweer advies over brandveiligheid bij u thuis.

Tevens zijn diverse specialistische voertuigen en nieuwe voertuigen uit de regio te bewonderen, bijvoorbeeld een redvoertuig (autoladder) en hulpverleningsvoertuig

Voor de kinderen
Op de open dag is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen heeft de brandweer een leuk spel, waarbij ze zelf kunnen blussen. Verder ontbreekt een springkussen niet en worden ballonnen uitgedeeld. Kinderen kunnen zich laten schminken en een 'brandweerselfie' maken. Kortom, er is genoeg te beleven voor jong en oud.

 We zien je graag op zaterdag 1 juli! Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

https://www.brandweer.nl/twente/nieuws-twente/2017/open-dag-kazerne-tubbergen
 

Over het Brandweerforum

Stichting Fire & Safetyfora

Social Media