Facebook Brandweerforum Twitter Brandweerforum


Brandweer

AdvetorialAuteur Topic: 16-04-2017 Brandweer Zonder Grenzen 10 Jaar  (gelezen 393 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tygerpower

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 19.056
  • Geslacht: Man
  • Bezoek: Belangstellende
16-04-2017 Brandweer Zonder Grenzen 10 Jaar
« Gepost op: 31 maart 2017, 14:27:52 »
STICHTING BRANDWEER ZONDER GRENZEN BESTAAT 10 JAAR

Op 16 april 2007 is te Tilburg de stichting Brandweer zonder Grenzen opgericht. Drie brandweerofficieren hebben op persoonlijke titel dit initiatief genomen. De oprichters Thorsten Hackl, Alfred Hamers en Clemens Kamp zijn in dienst bij de Brandweer Midden- en West-Brabant.

De stichting heeft tot doel om de brandweerzorg in ontwikkelingslanden op een hoger peil te brengen. De stichting doet dit door materieel te organiseren voor en training te geven aan lokale brandweerkorpsen in ontwikkelingslanden. Naast training op het gebied van het gebruik van het geleverde materieel, zullen ook op het gebied van bevelvoering, veilig repressief optreden en trainingen in het omgaan met gevaarlijke stoffen worden verzorgd.

Inmiddels is de stichting 10 jaar verder en heeft meer dan 15 instructeurs ingezet die brandweer collega’s over de hele wereld hebben getraind. De stichting was in de afgelopen jaren actief in Kirgizië, Guatemala, Sri Lanka, Bosnië, Madagaskar, Benin, Oekraïne en de Filipijnen. Dit jaar zal de stichting voor het eerst instructeurs op missie sturen naar Paraguay.

Het tienjarig bestaan wordt vrijdag 7 april groots gevierd op de brandweerkazerne van Brandweer Tilburg. Naast instructeurs, bestuurders en sponsoren zal ook de Dakar truck van het Firemen Dakar Team aanwezig zijn.
Zij ondersteunen de stichting sinds afgelopen jaar door het logo van Brandweer zonder Grenzen op hun auto te voeren en in Zuid Amerika de stichting onder de aandacht te brengen.
 

Over het Brandweerforum

Stichting Fire & Safetyfora

Social Media