Facebook Brandweerforum Twitter Brandweerforum


Brandweer

AdvetorialAuteur Topic: 08-04-2017 Euregionale Zwaailichtendag in Kerkrade  (gelezen 221 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tygerpower

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 19.023
  • Geslacht: Man
  • Bezoek: Belangstellende
08-04-2017 Euregionale Zwaailichtendag in Kerkrade
« Gepost op: 29 maart 2017, 21:31:30 »
Euregionale Zwaailichtendag in Kerkrade

Op zaterdag 8 april aanstaande vindt op en rondom de markt in Kerkrade voor de tweede keer de Euregionale Zwaailichtendag plaats! Zwaailichtendag 5
Een dag waarop iedereen een kijkje in de keuken kan nemen van o.a. brandweer, politie, marechaussee en ambulance. Behalve uit Nederland zijn ook hulpdiensten uit de buurlanden aanwezig. Interessant om er achter te komen hoe de hulpdiensten over de grens te werk gaan.

Het evenement start om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De Muziekkapel Vrijwillige Politie District Kerkrade verzorgt de muzikale opening, waarna burgemeester Jos Som de Euregionale Zwaailichtendag officieel aftrapt.
Programma

Gedurende de middag zullen diverse demonstraties plaatsvinden en is het mogelijk om met hulpverleners in gesprek te gaan en kan men de verschillende voertuigen bekijken. Daarnaast zijn tal van andere organisaties aanwezig om uitleg te geven over hun werkzaamheden. De middag zal muzikaal opgeluisterd worden door WMC-deelnemer Schowband Corio, die een spectaculair optreden zal verzorgen.
Kinderen

De Euregionale Zwaailichtendag is interessant voor alle leeftijden, maar in het bijzonder voor kinderen. Met de grote voertuigen inclusief allerlei technische snufjes en hulpverleners die ze alles kunnen vragen wordt het een dag die indruk zal maken. Daarnaast is een clown aanwezig die een toepasselijke rol zal spelen en kunnen kinderen onder andere geschminkt worden. Tevens wordt er voor de kinderen van de Kerkraadse basisscholen een kleurwedstrijd gehouden, met leuke prijzen. De dag wordt aan elkaar gepraat door Roger Lataster.

https://www.kerkrade.nl/nieuws_en_publicaties/persberichten/08.03.17__euregionale_zwaailichtendag_in_kerkrade/
 

Over het Brandweerforum

Stichting Fire & Safetyfora

Social Media