Facebook Brandweerforum Twitter Brandweerforum


Auteur Topic: Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten  (gelezen 4153 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Brandweerforum

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 25.951
 • Geslacht: Man
  • Stichting Fire & Safetyfora
 • Bezoek: Brandweer
Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Gepost op: 14 november 2016, 12:20:19 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Bereik!
Wil jij een groot bereik?


Enquête
Het is al weer even geleden dat wij een enquête hebben afgenomen van onze leden. Graag willen we een beetje van jullie tijd vragen om een online-enquête in te vullen. Het invullen kost maar een paar minuten. Het doel is om de dienstverlening van onze stichting te verbeteren en de fora optimaal af te stemmen op de behoeftes.

Wij willen graag van de leden weten of wij met de fora op de goede weg zijn. Jullie mening doet ertoe. We horen graag wat onder jullie leeft en of verbeterpunten te bedenken zijn. Allerlei onderwerpen komen in de enquête aan de orde. Daarnaast kun je zelf bij de laatste vraag al jouw ideeën, suggesties en misschien frustraties vermelden.

Help jij ons? Vul onze enquête in.

De enquêtes worden vertrouwelijk behandeld en alle suggesties worden serieus bekeken en zo mogelijk verwerkt. Uiteraard worden jullie na afloop geïnformeerd over de uitkomsten van de enquête.

Je kunt de enquête invullen tot uiterlijk 1 december 2016.

Alvast bedankt voor jullie tijd!


Interessante discussies - Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum)

Kwaliteit BHV
Mis de laatste ontwikkelingen op het gebied van bedrijfshulpverlening niet! Op het BHVforum vind een interessante discussie plaats over de kwaliteit van de BHV en opleiders. Welke waarde moeten wij hechten aan certificering? Bent u zelf bedrijfshulpverlener of als opleider een andere menig toe bedeeld, neem dan deel aan deze interessante discussie.

Hoe is de kwaliteit van jullie BHV?


Verzamelplaats - Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum)
Ontbreken de antwoorden op uw BHV vragen? Hoe moet u een verzamelplaats inrichten en aan welke eisen moet deze voldoen? Waar houd u rekening mee met het bepalen van een verzamelplaats?

Hoe bepalen jullie een verzamelplaats?


Voertuigenboards - Brandweerforum:
Sinds begin 2016 is één van onze leden op het forum begonnen met de herindeling van ons voertuigenboard "Voertuigen in het buitenland"
Deze complete herindeling vordert gestaag, houd ons forum in de gaten voor de diverse wijzigingen.

Heeft u foto en/of informatie van voertuigen welke naar het buitenland zijn geëxporteerd mail ze ons: redactie@hetbrandweerforum.nl 

visitors can't see pics , please register or login
                      visitors can't see pics , please register or loginDroogte en extreme regenval - Brandweerforum
In de eerste maanden van 2016 heeft brandweer Nederland zowel een tijd lang droogte meegemaakt in vele natuurgebieden waardoor er op veel plaatsen code oranje of rood werd gegeven. Door deze droogte zijn veel natuurbranden geweest, één van de vele natuurbranden was in de provincie Twente waar in de buurt van landgoed Twickel een grote brand was ontstaan. Door de beperkte toegankelijkheid van dit natuurgebied moest de brandweer met behulp van de handcrew van zowel de brandweerkorpsen Dedemsvaart, Den Ham en Nijverdal de brand onder controle brengen. 23-04-2016 Zeer grote brand (heide) Kerkveldervoetpad, Hengelo

Maar ook in de rest van Nederland waren diverse grote natuurbranden waaronder in de provincie Brabant; 08-05-2016 Zeer Grote brand natuur Witbrantlaan, Tilburg, ook de regio Noord en Oost Gelderland werden niet ontzien en ontstond een fikse natuurbrand; 06-05-2016 Zeer grote Heidebrand Pomphulweg, Hoog Soeren


Op de website www.natuurbrandrisico.nl word een actuele kaart van Nederland bij gehouden met een droogte indicatie van de diverse veiligheidsregio's, maar ook de burgers word in tijden van droogte gevraagd extra alert te zijn met open vuur in natuur gebieden.

Maar na de droge periode in april t/m midden mei werd Nederland vervolgens geconfronteerd met een natte periode waarbij er op veel plaatsen in Nederland heeft geleid tot extreme regenval, stormschades of brand als gevolg van blikseminslag. De brandweer in diverse regio’s hebben hun handen vol gehad met het leegpompen van ondergelopen kelder, omgewaaide bomen verwijderen, en vele andere werkzaamheden waarbij de hulp van de brandweer nodig was als gevolg van deze overlast. Hieronder een kort overzicht van diverse incidenten als gevolg van deze overlast.

30 mei werd de regio Twente in de avonduren getroffen door zware regenval waardoor de brandweer ongeveer een 140 tal meldingen had ontvangen van zowel wateroverlast, omgevallen bomen en schade aan gebouwen.
30-05-2016 Weer/wateroverlast + GRIP 2 regio Twente Demmersweg, Hengelo

Op 2 juni ontstond omstreeks 18:00 uur een wolkbreuk in de omgeving van het Zuid-Limburgse plaats Vijlen. Door deze wolkbreuk werden diverse woningen en boerderijen getroffen door wateroverlast.
02-06-2016 Wateroverlast + GRIP 1 Vijlenstraat, Vijlen

23 juni werd in de ochtenduren de Randstad, regio Amsterdam getroffen door extreme regenval en veel schade meldingen. In de avonduren was het wederom raak met extreem weer ditmaal waren de regio’s Limburg en Zuid-Oost Brabant aan de beurt. In de kop van Noord-Limburg en Brabant werden buien met hagelstenen waargenomen zo groot als tennisballen. In Zuid-Limburg werd de regio Parkstad het zwaarste getroffen door deze zware buien, hier liepen straten en kelders onderwater, waaien vele bomen om tegen gebouwen. Hier ontving de brandweer tussen de 200 en 250 meldingen.

Na een korte inventarisatie van diverse verzekeringsmaatschappijen wordt de schade om dit moment geschat op minimaal 500 miljoen euro.


Bijzondere inzetten - Brandweerforum

Dodelijke woningbrand Hellevoetsluis
Een grote uitslaande woningbrand in Hellevoetsluis heeft helaas twee slachtoffers gemaakt. Een echtpaar van 84 jaar heeft zichzelf niet meer in veiligheid kunnen brengen en zijn helaas overleden. Een onderzoek is gestart naar de gang van zaken omtrent het optreden van de brandweer. Naar aanleiding van de conclusies uit het onderzoek laait de discussie over de organisatie in brandweer Nederland fors op.

Grote brand Virol, Scheemda
Een brand bij Virol te Scheemda heeft voor een lange inzet gezorgd van de brandweer. Op 3 mei 2016 komt een brandmelding binnen dat twee loodsen vol met papier en afval in brand staan. De brandweer is groots ingezet en is nog tot 8 mei bezig geweest met diverse nablus werkzaamheden waarna dit is overgedragen aan een extern bedrijf.

Woningen ontploffen bij groot gaslek op Urk
Een compleet huizenblok is zwaar beschadigd geraakt bij een explosie in een woningblok op Urk. Een enorm gaslek heeft ervoor gezorgd dat het complete huizenblok is verwoest. Door riool werkzaamheden in deze buurt kon de brandweer het adres moeilijk bereiken.
visitors can't see pics , please register or login


Straaljager stort neer tijdens oefening
Tijdens een oefening met een aantal F5 straaljagers is iets fout gegaan waardoor één van de deelnemende straaljagers neerstortte. De piloot is met lichte verwondingen ervan af gekomen. Het neerstorten van deze straaljager heeft geen gevolgen gehad voor de luchtmachtdagen, deze gingen gewoon door.


CAO-acties brandweer - Brandweerforum
Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat het de laatste tijd weer rommelt binnen de brandweer en dan met name rond de beroepsmensen in de repressieve dienst. Al tijden onderhandelen de brandweerlieden over een nieuwe CAO. Men wil de pensioenleeftijd het zogeheten FLO verhogen van 55 naar 62 jaar, dat vinden de beroepsmensen onacceptabel vanwege de fysieke belastingen van het brandweerwerk. Op 20-06-2016 zou in Utrecht een overleg zijn geweest tussen de Nederlandse gemeentes en het FNV. Maar de delegatie van werkgevers is niet of te laat op komen dagen waardoor geen overleg heeft plaats gevonden. Het is nu afwachten of nieuwe acties gaan plaats vinden. Volg de laatste ontwikkelingen of praat mee in
CAO-acties brandweer


Exporic 2016 - Brandweerforum
van 2 tot 4 juni 2016 vond op vliegveld Twente voor het eerst de Exporic hulpverleners beurs plaats. Diverse bedrijven en instellingen die iets te doen hebben op het hulpverleningsgebied waren present om hun nieuwste snufjes te laten zien en te demonstreren.

Meer over deze beurs vind u op onze nieuwspagina

visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or loginTenslotte
We hopen dat jullie de nieuwsbrief met veel plezier hebben gelezen. Heb jij nou dingen die je in de nieuwsbrief wilt zien, houdt jouw korps een open dag of weet je een ander evenement? Laat het ons weten. Je kunt hiervoor contact opnemen met het team via het e-mail adres: redactie@hetbrandweerforum.nl
Het Brandweerforum wordt beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nlOffline Brandweerforum

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 25.951
 • Geslacht: Man
  • Stichting Fire & Safetyfora
 • Bezoek: Brandweer
Re: Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Reactie #1 Gepost op: 30 november 2016, 16:18:01 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Intergrale brandveiligheid is veel omvattend
Professioneel brandveiligheidsadvies zorgt voor snelle goedkeuring brandweer!


Enquête
Vandaag is jouw laatste kans om onze enquête in te vullen! Buiten verwachting om zijn van beide fora veel reactie op onze enquête binnen gekomen en willen we een ieder die alvast de moeite heeft genomen om zijn of haar kostbare mening met ons te delen hartelijk bedanken. Heb je de enquête nog niet ingevuld?

Grijp jouw laatste kans en wend deze invloed aan! Help jij ons?


Postbus
De stichting Fire & Safetyfora beschikt voor correspondentie over een postbus, wil je contact opnemen met de stichting Fire & Safetyfora? Dat kan via het contactformulier of gebruik ons postadres. Omdat de stichting begaan is met onze planeet aarde verzoeken jullie wel vriendelijk zo veel mogelijk gebruik te blijven maken van ons online contactformulier. Digitaal is beter voor ons milieu en bovendien krijg je sneller reactie van ons.
Het Brandweerforum wordt beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl

Offline Brandweerforum

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 25.951
 • Geslacht: Man
  • Stichting Fire & Safetyfora
 • Bezoek: Brandweer
Re: Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Reactie #2 Gepost op: 20 december 2016, 12:32:34 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Prominent aanwezig!
Wil jij een prominente locatie die opvalt?


Enquête
In november begon de stichting Fire & Safetyfora met een grote enquête onder al hun leden van de fora welke zij onder hun beheer hebben. Het respons op de enquête was grootst en ver boven verwachting. Wij danken alle forumleden welke de moeite hebben gedaan om onze enquête in te vullen. De stichting wordt over algemeen goed behoordeel door haar leden met een zeer ruime 8. Ondanks dat de stichting goed beoordeeld is blijft het bestuur kritische en laat ruimte voor verbetering. Uit de enquêtes is gebleken dat sommige zaken niet altijd duidelijk zijn voor de forumleden. Het bestuur gaat hun best doen om deze zaken in de toekomst zo veel mogelijk te verduidelijken voor haar leden. Het bestuur zal de komende tijd alle enquêtes aandacht gaan bestuderen en verwerken.


Uitdaging nodig?
Ben jij op zoek naar een uitdaging?


Veilige kerst!- Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum)
Al enige tijd delen leden op het BHV forum hun verhalen en ervaringen met elkaar middels blogs. Een actieve blogger in dit topic de brandweerjuffrouw welke deze maand een blog heeft geschreven over een veilige kerst. Omdat wij jullie natuurlijk een vooral veilige kerst toewensen willen wij jullie deze blog niet onthouden.

"veilige kerst! Ik wil u niet zien…"

Ben jij zelf bedrijfshulpverlener of instructeur en deel jij je ervaringen middels een blog of weet je iemand die dat doet? Deel dit met ons in het betreffende topic zodat wel allemaal kunnen meegenieten van deze mooie verhalen.


Kerstwens
Namens de stichting Fire & Safetyfora en al hun aangesloten vrijwilligers van het BHV forum en het Brandweerforum wensen wij jullie veilige feestdagen en gezond 2017.

visitors can't see pics , please register or loginExplosiegevaarmeter, geen bijzonderheden dus veilig? - Brandweerforum
De explosiegevaarmeter meldt geen bijzonderheden dus het moet veilig zijn om zonder ademlucht te kunnen werken? De vraag en daarop volgende discussie zijn veelvuldig gelezen en gedeeld op de sociaal media.

Wat zijn jouw ervaringen met de explosiegevaarmeter?

Als stichting hebben wij het doel om zo veel mogelijk kennis en ervaring te vergaren maar ook te delen met jullie. Onlangs heeft een brandweercollega naar aanleiding van een oefening met de explosiegevaarmeter zich geregistreerd op het Brandweerforum en de confrontatie opgezocht met de leden. Heb jij naar aanleiding van een oefening een vraag, deel dit met jouw brandweercollega's in het land.
Het Brandweerforum wordt beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl

Offline Brandweerforum

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 25.951
 • Geslacht: Man
  • Stichting Fire & Safetyfora
 • Bezoek: Brandweer
Re: Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Reactie #3 Gepost op: 16 januari 2017, 14:17:02 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Vindbaar?
Wil jij vindbaar zijn?


Respect
Ziet u vanavond de brandweer? Zorg dat zij hun werk kunnen doen! Zorg dat onze brandweerlieden veilig thuis komen! Blijf bij de tijd en toon respect! Laat het feest een feest blijven! Namens de stichting Fire & Safetyfora en al hun aangesloten vrijwilligers van het BHV forum en het Brandweerforum wensen wij alle hulpverleners een veilig en vredige jaarwisseling toe.

visitors can't see pics , please register or loginSocial media - BHV forum
Vergeet ons niet te volgen en like ons op Twitter & Facebook. Retweet, deel en like onze boodschap op jouw tijdlijn en laat zien dat jij onze hulpverleners respecteert!

visitors can't see pics , please register or login
visitors can't see pics , please register or login


Social media - Brandweerforum
Vergeet ons niet te volgen en like ons op Twitter & Facebook. Retweet, deel en like onze boodschap op jouw tijdlijn en laat zien dat jij onze hulpverleners respecteert!

visitors can't see pics , please register or login
visitors can't see pics , please register or login
Het Brandweerforum wordt beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl

Offline Brandweerforum

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 25.951
 • Geslacht: Man
  • Stichting Fire & Safetyfora
 • Bezoek: Brandweer
Re: Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Reactie #4 Gepost op: 16 januari 2017, 14:18:31 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Ben jij voorbereid?
Weet jij wat je moet doen als plots iemand neer valt?


BHV nog verder uitgekleed? - Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum)

Forumleden op het BHV forum maken zich zorgen over de kwaliteit die opleiders bieden en de steeds meer afzwakkende normen die worden gehanteerd. De prijsvechters, de vrije markt, het ontbreken van duidelijke wettelijke regelgeving en de BHV opleidingseisen staan fel ter discussie. Wat is jouw mening? Zijn we goed bezig in opleidingsland?

Kwaliteit BHV opleidingen ter discussie!


Minder meldingen, meer geweld! - Brandweerforum
Volgens de statistieken hebben we de afgelopen jaarwisseling 10% minder meldingen gehad. Daarin tegen is meer geweld gebruikt tegen de brandweer dan ooit. In maar liefst 10 van 25 veiligheidsregio's waren incidenten. Niet alleen de brandweer werd ontzien, andere hulpdiensten kregen het eveneens zwaar te voortduren. In het topic blijft het geweld tegen hulpverleners niet onbesproken. Wat vind jij?
 • Is de jaarwisseling bij jullie rustig verlopen?
 • Hebben jullie minder meldingen gehad tijdens de jaarwisseling?
 • Hebben jullie geweldsincidenten gehad?
 • Hoe vind jij dat geweld tegen hulpverleners aangepakt moet worden?

10% minder meldingen tijdens jaarwisseling


Schuim op brandende rubber? - Brandweerforum
Zoals zoveel incidenten wordt daarvoor een topic aangemaakt op het Brandweerforum. Tijdens een zeer grote brand in een recyclingsbedrijf, die opmerkelijk snel opgeschaald werd naar een GRIP 3, werd door forumleden het gebruik van schuim op brandend rubber ter discussie gesteld. Hoe houd schuim op brandend rubber volgens jou?

"Je zou toch zeggen schuimaanval maar dan moet je daar wel op voorbereid zijn!"
Het Brandweerforum wordt beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl

Offline Brandweerforum

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 25.951
 • Geslacht: Man
  • Stichting Fire & Safetyfora
 • Bezoek: Brandweer
Re: Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Reactie #5 Gepost op: 12 augustus 2017, 15:59:29 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Wil jij dat de fora lang blijven bestaan?


SSL beveiliging
De stichting Fire & Safetyfora heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Alle websites in het beheer van de stichting worden al lange tijd voorzien van een beveiligd SSL certificaat. Wat ervoor zorgt dat gegevens veilig worden verstuurd over het world wide web. Voor de forumsoftware die wij gebruiken was dit tot voor kort niet mogelijk. Omdat browsers steeds strenger worden in het toelaten van veilige websites werd de druk op de softwaremakers steeds groter om dit te realiseren en technisch lag achter de schermen een grote uitdaging. Sinds kort is het voor de forumsoftware mogelijk om SSL te integreren in fora. Alle fora van de stichting Fire & Safetyfora zijn afgelopen tijd voorzien van een SSL certificaat zodat jouw gegevens volledig veilig zijn!


Veilig een donatie doen aan het forum!


visitors can't see pics , please register or loginhttps://
SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden. Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Voor een SSL verbinding is een SSL certificaat noodzakelijk. Een gebruiker kan aan de hand van een SSL certificaat zien wie de eigenaar van de website is en wie het certificaat heeft afgegeven.

SSL biedt vertrouwen
Een SSL certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillende dit niet kunnen 'afluisteren'. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen. Ook het belang van een gerenommeerd merk, dat bekend staat om een gedegen validatie en door grote bedrijven wordt gebruikt, mag niet worden onderschat. Door een bekende naam zal de bezoeker de website sneller vertrouwen.

SSL is een wettelijke eis
In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL certificaat.


Vind jij een reclamevrij forum prettig?
Laat de advertenties verdwijnen!
Het Brandweerforum wordt beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl

Offline Brandweerforum

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 25.951
 • Geslacht: Man
  • Stichting Fire & Safetyfora
 • Bezoek: Brandweer
Re: Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Reactie #6 Gepost op: 31 december 2017, 13:13:27 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Kunnen we op jou rekenen?
Steun jij onze fora in het nieuwe jaar?


Respect
Ziet u vanavond de brandweer? Zorg dat zij hun werk kunnen doen! Zorg dat onze brandweerlieden veilig thuis komen! Blijf bij de tijd en toon respect! Laat het feest een feest blijven! Namens de stichting Fire & Safetyfora en al hun aangesloten vrijwilligers van het BHV forum en het Brandweerforum wensen wij alle hulpverleners een veilig en vredige jaarwisseling toe.

visitors can't see pics , please register or loginWist je dat...?
- Het Brandweerforum op 26 december 2017 twaalf en half jaar bestaat?
- Wij ter ere van het jubileum 12,5% korting geven op advertentieruimte?
- We op het Brandweerforum in het afgelopen jaar dagelijks gemiddeld 7.300 unieke bezoekers hebben gehad?
- We op het Bedrijfshulpverleningforum in het afgelopen jaar dagelijks gemiddeld 2.100 unieke bezoekers hebben gehad?
- Bij de stichting Fire & Safetyfora 15 vrijwilligers actief zijn waarvan drie bestuursleden?
- Wij enorm blij zijn met hun inzet voor onze fora en ze daarvoor heel dankbaar zijn!
- Wij iedereen een veilig jaarwisseling wensen!


Social media - BHV forum
Vergeet ons niet te volgen en like ons op Facebook. Deel en like onze boodschap op jouw tijdlijn en laat zien dat jij onze hulpverleners respecteert!

visitors can't see pics , please register or login

Social media - Brandweerforum
Vergeet ons niet te volgen en like ons op Facebook. Deel en like onze boodschap op jouw tijdlijn en laat zien dat jij onze hulpverleners respecteert!

visitors can't see pics , please register or login
visitors can't see pics , please register or login
Het Brandweerforum wordt beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl