Facebook Brandweerforum Twitter Brandweerforum


Auteur Topic: Nieuwsbrief Oktober 2015  (gelezen 2364 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline hv-engeltje

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 12.023
  • Geslacht: Vrouw
  • Specialisatie: Instructeur, bevelvoerder
  • Bezoek: Brandweer
Nieuwsbrief Oktober 2015
« Gepost op: 04 oktober 2015, 22:47:01 »
visitors can't see pics , please register or login


Jaargang 7 - Nummer 1 –  Oktober 2015

Een bericht van het bestuur:

U zult het misschien wel zijn opgevallen, maar we hebben weer voor het eerst in een lange tijd een nieuwsbrief. Achter de schermen zijn we erg druk aan het werk geweest. Zo zijn we, overgegaan naar een andere server. Om dat te doen, u kunt het vergelijken met een verhuizing van inboedel, moest alles technisch gezien, opnieuw worden ingericht en geüpdatet.

Ons technisch team heeft vele uren gemaakt om ervoor te zorgen dat het zo snel mogelijk en met zo min mogelijk storingen allemaal werd overgezet. Na zo'n verhuizing moet wel alles nog netjes een plekje krijgen, naast het organiseren van databases, ook het opnieuw instellen van allerlei nieuwe functies in de software. Wij zijn dan ook blij dat onze bollebozen dit allemaal voor elkaar hebben gekregen en wij weer in staat zijn om een nieuwsbrief te maken.

Ook binnen het team zijn we bezig om nieuwe projecten op te zetten. Al heel lang wordt gewerkt aan een nieuwe database waarin u steeds meer informatie kunt vinden over brandweerzaken. Verderop in de nieuwsbrief vind u daar meer informatie over.

Ook de Stichting Fire & Safetyfora is druk bezig met nieuwe projecten. Neemt u daarvoor eens een kijkje op onze website.

Het bestuur wenst u veel leesplezier toe met deze nieuwsbrief.Brandpreventieweken 2015:

Van 1 t/m 30 oktober 2015 vinden in Nederland weer de jaarlijkse brandpreventieweken plaats. Dit jaar is het thema van brandweer Nederland tijdens deze preventieweek:' Verklein de kans op brand'.

De brandpreventieweken 2015 richten zich op de algemene doelgroep en de specifieke doelgroepen niet-zelfredzame senioren en groepen die de groep niet zelfredzame senioren kunnen bereiken. Het brandveiligheidsbewustzijn van de doelgroepen, gericht op handeling om brand in woningen te voorkomen en het vluchten bij brand veilig te laten plaatsvinden, is binnen de campagneperiode vergroot.

Maar ook wij, als forumleden kunnen deze weken gebruiken om eens goed in onze eigen omgeving rond te kijken. Niet alleen onze ouders, kinderen, maar ook (oudere) buren kunnen onze hulp goed gebruiken. Door het ophangen van rookmelders, het kritisch kijken naar vluchtmogelijkheden en het doorpraten van wat je moet doen bij brand, kan al een groot verschil maken! Dus grijp je kans en heb het met elkaar erover. Zo maken we onze omgeving een stukje veiliger.

Bron: Nationale brandpreventieweken


Cursus Veilig thuis!

De stichting Fire & Safetyfora heeft een aantal opleidingen georganiseerd samen met diverse partners. Een van deze cursussen is de cursus Veilig thuis. Wij als hulpverleners staan dag en nacht voor anderen klaar. Maar weten onze partners en familieleden nu eigenlijk wel wat zij moeten doen als er iets gebeurd thuis en wij niet aanwezig zijn? Of ben jij een forumlid dat heel erg veel interesse heeft in veiligheid, maar eigenlijk graag eens praktisch aan de slag wil? Daarvoor hebben wij de cursus ontwikkeld. Je leert in deze cursus alles wat je nodig hebt aan vaardigheden in éém dag. Zo leer je wat je thuis aan preventie kunt doen, maar je gaat ook met kleine blusmiddelen aan de slag, leer je reanimeren, wat te doen als je iemand met een hevige bloeding aantreft.

Voor brandweermensen een onderdeel van de opleiding en training, maar ook zo belangrijk voor de thuisblijvers en forumleden. Ben je lid van het brandweerforum? Dan bieden we je een korting aan! Neem snel een kijkje op onze website naar deze en andere cursussen:

http://firesafetyfora.nl/fs/veilig%20thuis]Bekijk onze cursus veilig thuis

Onze andere cursussen zijn bijvoorbeeld:
•   Opleiding Brandpreventie deskundige 1 (BPD-1)
•   Opleiding brandpreventie deskundige (verkort)
•   Opleiding Brandveiligheidscontrole bestaande bouw
•   Opleiding Brandwerende montage deskundige (BMD)
•   Opleiding NEN 6060 – Brandveiligheid van grote brandcompartimenten
•   Opleiding Sprinkler (verkort)
•   Opleiding Brandoverslag & WBDBO


Neemt u een kijkje op onze pagina: producten & diensten

Ook vind je hier meer informatie over advertentieruimte, ledensponsenring, andere diensten en fora die de stichting aanbied.


Dag van de BHV

Naast het Brandweerforum heeft de stichting Fire & Safetyfora nog een andere website namelijk het: BHV Forum.

Namens dit forum willen wij door middel van deze nieuwsbrief aandacht vragen voor de 'dag van de BHV' wat op maandag 2 november voor de 4e keer landelijk gaat plaats vinden. In Nederland telt men momenteel ongeveer 500.000 bedrijfshulpverleners. Binnen de organisaties zal deze dag extra aandacht zijn voor hun BHV-organisatie. Deze dag wordt georganiseerd voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, waarbij de veiligheid voor ons allemaal is.

Dag van de BHV is in de eerste plaats voor de niet bedrijfshulpverleners! Sleutelwoorden zijn: besef, waardering, support. Waardering en support voor de bedrijfshulpverlener die zich niet inzet voor zichzelf, maar juist voor de ander: 'Ik doe het ook voor jou!'

Meer informatie over deze dag is te vinden op de website:dagvandebhv.nl


Voertuigen en kazernes database:

In 2014 is achter de schermen van het forum het idee ontstaan om een nationale databank op te zetten met foto’s en informatie van zowel alle kazernes en brandweervoertuigen alsmede de begrippen en terminologieën in Nederland. Zo kun je op één centrale plaats straks alle informatie terug vinden over voertuigen, kazernes en begrippen.

Sinds het najaar van 2014 zijn een aantal vrijwilligers begonnen met het opzetten van deze nieuwe database. Enkele regio’s zijn op dit moment zo goed als afgerond met zowel foto’s als informatie en wordt hard gewerkt om de rest van de database gevuld te krijgen.

De informatie die bij de voertuigen database wordt vermeld zijn onder andere:
- Voertuignummer,
- Merk en leverancier,
- Kenteken,
- Datum in dienst,
- Diverse gewichten en diverse maten
- Type brandstof,
- Motorinhoud,
- En eventuele extra bijzonderheden


Ook wordt indien beschikbaar enkele foto’s van het voertuig bij de informatie geplaatst.

Bij de kazerne database worden de volgende informatie vermeld:
- Plaatst van de kazerne,
- Bouwjaar van de kazerne
- Eventuele extra informatie van de kazerne
- En bij behoorde foto’s


Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger hier een bijdrage aan te leveren voor het forum? Wij zoeken voor enkele regio’s nog mensen die ons willen voorzien van foto’s, als ook leden die bereid zijn ons te helpen met het verder opzetten van deze database. Heb jij al een privé collectie die je met de forumleden wil delen? Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie kan je via het volgende e-mailadres contact opnemen met: redactie@hetbrandweerforum.nl


Wist u dat?

- Dat het forum op 26-06-2015 precies 10 jaar bestond?
- We altijd plek hebben voor goede ideeën en mensen in het team?
- Wij op zoek zijn naar mensen die heel kennis hebben van voertuigen en kazernes?
- We twee fora hebben en deze worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora?
- Forumleden het Brandweerforum kunnen sponsoren (geen advertenties meer!)?
- Wij ontzettend blij zijn met de inzet van onze vrijwilligers!
- Wij ontzettend bij zijn met onze forumleden die ons voorzien van nuttige bijdrages!
- Dat we gewoon heel blij zijn met jullie? Zonder jullie hadden we geen berichten ;)
- We trots zijn op onze nieuwe server zodat we achter de schermen door kunnen blijven ontwikkelen?
- Dat we altijd openstaan voor ideeën en suggesties?Adverteerders/Sponsoren

Zoals jullie wel is opgevallen hebben wij bovenaan het forum altijd plaats voor advertenties ingeruimd. De inkomsten die het forum daarmee ophaalt, gebruiken we om het forum in stand te houden. Het lijkt gratis, maar om het forum draaiende te houden hebben we wel inkomsten nodig. Het team bestaat uit vrijwilligers die hun tijd en kennis in dienst stellen van het forum, maar de software en het gebruik van de server kosten geld. Daarom gebruiken we advertenties en de Google advertenties om dit forum in stand te houden. Wil jij adverteren of ken je iemand die zou kunnen adverteren op dit forum? Laat het ons dat weten!

Mocht je interesse hebben in een advertentie of wil je ons misschien sponsoren, neem dan contact op met ons. Stuur dan een mail naar: info@firesafetyfora.nl. Wij laten je graag weten wat de mogelijkheden zijn.


Volg ons op Twitter en Facebook!

Het Brandweerforum is net als vele andere organisaties niet te missen op de sociaal media. Wilt u niets missen? Op de hoogte blijven van alle actualiteit? Volg ons op Facebook en Twitter en mis geen enkele update!

visitors can't see pics , please register or login

Facebook Brandweerforum

visitors can't see pics , please register or login

Twitter Brandweerforum


Tenslotte

We hopen dat jullie de nieuwsbrief met veel plezier hebben gelezen. Heb jij nou dingen die je in de nieuwsbrief wilt zien, houdt jou korps een open dag of weet je een ander evenement? Laat het ons weten. Je kunt hiervoor contact opnemen met het team via het e-mail adres: info@hetbrandweerforum.nl


Met vriendelijke groet,

Team Brandweerforum
I'm not a female firefighter, I'm a firefighter who happens to be female.

Al mijn commentaren en posts zijn op eigen titel en zijn geen weergave van enige opdrachtgever of werkgever.

Il n'y a d'opinion que de ce qu'on ne connaît pas. (Gabriël Marcel)
Een echte mening heeft men enkel over dat waar men geen verstand van heeft.