Facebook Brandweerforum Twitter Brandweerforum


Brandweer

AdvetorialHeidebrand op ‘landgoed het Twickel’


Op zaterdag 23 april kregen wij de melding binnen dat er sprake was van een heidebrand op ‘het landgoed Twickel’ in Hengelo. Gelijk zijn er meerdere eenheden gealarmeerd, waaronder de Handcrew Overijssel om de brand van meerdere kanten te bestrijden. Uiteindelijk is een gebied van 200 bij 100 meter heide afgebrand en is de brand voor 25 meter het bos ingetrokken. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Omstreeks 11.00uur in de ochtend kregen wij de melding binnen van twee oplettende wandelaars dat er brand zou zijn op het landgoed het Twickel. De brand wist zich snel uit te breiden. Door adequaat optreden van de brandweer is de heidebrand beperkt gebleven tot een gebied van 200 bij 100 meter. De brand heeft ook een deel van de bosrand bereikt en is tot 25 meter het bos ingetrokken. Anderhalf uur na het uitbreken van de brand werd het sein brand meester gegeven.

Bij de brand is de specialistische eenheid Handcrew Overijssel te voet het veld in gegaan. Deze eenheid heeft de beschikking over specialistische apparatuur en opgeleid personeel die zich volledig richten op het bestrijden van natuurbranden.

Bij het uitbreken van de brand was de scouting aanwezig met een groep van ruim 100 mensen. Zij zijn verzocht om hun wandeltocht te annuleren en hebben vervolgens het gebied veilig weten te verlaten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
    

In totaal zijn meer dan 40 brandweermensen ingezet om deze heidebrand te bestrijden

meer over dit incident: Zeer grote brand (heide) Kerkveldervoetpad, Hengelo(ov)3284uidStockfoto-05

 
Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

Articles in « Actueel »

Comments *

Over het Brandweerforum

Stichting Fire & Safetyfora

Social Media